Thursday, 10 December 2015

Akhirnya dapat juaa

Assalamualaikum.. entah kenapa lah ya.. hujung2 semester kali ini.. macam makin sesak pulak.. selalunya bila habis semester berbaki lah jugak duit dalam akaun tu.. tapi... sekarang ni.. tengok2..  macam kalau tak dapat biasiswa memang kering rasanya.. haihh.. semenjak taklimat aritu.. ternanti2 jugak lah bila nak masok.. bila nak masok.. sebab macam2 jugak ni nak guna duit.. tak termasuk dengan yang tak berkaitan sekali... huhu.. 

ouh..btw.. lepas taklimat aritu.. weols ada tubuh satu group untuk comunicate pasal biasiswa an.. maklumlah.. under fakulti kitorang 5 ketul ni je yang dapat.. nak dijadikan kesah.. tiba2 sorang ni tanya..ada dapat tak email kata transaction biasiswa tak berjaya.. jadi kalut lah azie check email azie.. entah kenapa setting dapat noti kalau ada email tu tak menjadi pulak kat phone.. last2 ye.. ada..cakap tak berjaya.. tapi mujur that kawan kata..dia da call orang kpm kata mereka semak semula after 5 atau semak esoknya..kalau takde jugak..email semula.. 



kebetulan tak lama lepas bincang2 tu..dah pukul 5.. jadi ada lah yang sorang ni kata.. "eh..dah pukul 5.." hahah.. jadi dia pergi check.. alhamdulillah dah ada.. and kebetulan pulak azie kelaparan.. jadi azie siap2 turun ke kafe.. alang2 turun tu.. azie singgah lah atm check baki.. 

Alhamdulillah.. dari 3 angka baki akaun..naek 4 angka.. bahagianya tuhan je yang tahu.. tapi timbul pulak perasaan berbelah bahagi.. nak belanja..dengan nak jimat.. huhu.. hope azie dapat manage biasiswa ni lebih bijak.sebab dapat agak banyak kan..even da tolak yuran..still banyak ag balance.. daripada piti piti en .. moga biasiswa sem depan dapat cepat sikit.. boleh simpan biasiswa yang dapat sem ni.. huhu..


first funds

Assalamualaikum.


sejak taklimat yang lepas, weols berlima dah buat group wasap.. senang nak inform anything fasal scholarship kan.. si chai lah yang bagitau katanya ada dapat email cakap transfer tak berjaya.. tapi katanya dah call orang kpm.. mereka suruh tunggu hingga jam 5.. kalau ada tu maknaya ada lah.. kalau tak.. esok call laa semula.. mereka akan uruskan.. phew.. punya lah lama tunggu.. nak habis semester baru dapat.. ptptn pun sampai nak abeh dah.. penangan gst.. 



kalau tak kerana dapat duit biasiswa nie.. azie pon mungkin akan tergolong dalam mahasiswa ikat perut.. mahasiswa lapar bagai tu.. mujur lah ada yg kata memang dah masok duitnya dalam jam 5 something tu dia pergi check.. jadi.. dikesempatan nak ke kafe untuk tapau makanan.. azie pon pergi lah check.. alhamdulillah.. bahagianya Allah je yang tahu.. bukan apa.. dapat lah menabung lebih sikit.. alhamdulillah.. 


Wednesday, 9 December 2015

mesti kena cuba

Assalamualaikum..

act kawan M ada bukak kedai.. entah kenapa.. rasa eksited sangat nak pergi.. sebab nampak menu macam best je kan.. lagipon ini cafĂ© wife kepada ex housemates M dulu.. kitorang siap pergi kot majlis kawen dorang ni.. tapi rasanya wife nya tak kenal azie.. tak cam lah.. tapi takpe itu tak penting..

setelah melepasi beberapa fasa perbincangan, akhirnya jadi jugak pelan nak makan2 di sini dengan  kawan2 diplomates.. cumanya kumbang sekor tu tak ikot lah.. ada hal katanya.. jadi ini kira girls hangout lah.. hihi.. menu kat sini tak banyak.. air dia macam standard coffee stall yang sekarang banyak orang jual.. known as melur coffe lah.. cuma agak cair .. kurang umph.. spagethi and chicken chop and meat ball nya sedap.. dressing kuah untuk chicken chop and meat ball tu sama.. memang sedapp.. nyummms.. 


nah azie belanja sikit gambar.. masing2 dah kekenyangan .. jangan tanya kenapa banyak pinggan mangkuk.. sebab ada yang order lebih.. for sure not me.. jangan tanya kenapa takde gambar makanan.. sebab dah lapar.. lepas makan baru ingat nape lah tak amek gambar.. kbai..

Wednesday, 2 December 2015

Officially Diplomates first gahtering

Assalamualaikum..

act kat UPSI, azie ada satu geng.. kira macam geng kakak2 and abang lepasan diploma.. huhu.. kitorang 5 orang.. 5 orang ni je yang selalunya sekelas and matrix xdela jauh2 sangat.. masa tu, nak senang disscuss pasal transfer kredit bagai.. azie tubuh lah group named diplomates.. then, lama2 group tu mengakrabkan weols.. 

pernah lah weols keluar makan sama..tapi masa tu..ada ajak adek2 sekali.. ingat lagi.. masa bukak puasa.. semester lepas.. so.. semester ini.. alang2 kawan sorang ni nak belanja kawan sorang lagi.. sebagai tanda terima kasih.. so0.. weols pon.. decide and plan keluar makan kepci sama2..  disebabkan kepci di pekan tanjung malim baru je siap renovate.. jadi kami buat gathering disana lah.. sebab dah cantek kan.. hihi..



kumbangnya seekor aje... act itulah reason dia tak nak gathering weols2 aje.. sebab katanya nanti krik.. krik.. but takdelah krik..krik.. pon.. sebab weols borak macam tak pernah jumpa an.. bhahaha.. to tell the truth makin naek semester makin jarang kelas sama dengan mereka ni.. kalau ada pun seketul dua kelas je.. but alhamdulillah.. friendship tu tetap ada.. like the quotes that i found on the internet "good friends are like stars you don't always see them but you know they are there.'"