Monday, 31 December 2012

cabaran yang mencabar


assalamualaikum...agak lama rasanya xupdate bl0g..bukan ape..kurang rajin sikit je..kih3..well...zie sekarang pegang title junior kat pusat ict,upsi a.k.a pelajar praktikal....xmacam kawan2 zie yang laen dah jadi super senior (sem6) kat pSis..sepanjang praktikal nie..at least sampai hari nie..cabaran bagi zie adalah zie kena bawak moto ulang alek dari rumah k'Upsi nie haa...

cabaran tu taw x..sebab zie memang xpernah bawak moto kat jalan besar...alhamdulillah...sekarang nie..macam dah berani sikit...life sebagai pelajar praktikal nie xdela terok sangat..xdelah best sangat pon..hehehh..maybe belom rasa betul2 lagi semua tu...ehemm.."xsabarnya" nak develop system untuk taska permata,upsi nie..hahaha..wish me all the best okeyh..till then t8care :)


Wednesday, 12 December 2012

aku dan maggie


assalamualaikum..harini ntah kenapa tekak nie teringin bena nak makan maggie..hahaha..pelik tak..boleh teringin pulak nak makan makanan yang x berkhasiat tu kan..rasenye nie angkara tengok cerita korea la nie..diorang kan suke makan ramen dengan kimchi..hurmm..sedappnyeee...

*cilok google je..hehehh..tgok gmbaq nie..lapaq la pulokkk =.=''

d'sebabkan takot kempunan..pastu pegi carik batu belah batu bertangkup..ahaha...zie pon pegi lah kedai beli sebundle maggie..hurmm..mase nak beli tu pon...lame gak belek2..sebab sumenye teringin nak makan..ahaha..aleh2..zie beli mee sedap mee goreng asli..and satu bungkus maggie asam laksa.... fyi, asam laksa bukanlah favret zie..tapi angkara "istanbul aku datang" zie jadik teringinnnn sangat nak makan maggie asam laksa..ahaha..kelakar gilerr..sebab tu je...berie2 zie cari maggie kan..adehh..

tapi sebenarnye..bile cakap pasal maggie..dulu pernah zaman zie kecik2..err..xkecik sangat kot..zie suke betol makan maggie..kadang2..time berkelah makan ngan kawan2 pon..zie makan maggie..dan pernah satu mase..tiap2 petang zie pegi kedai beli sebungkus maggie..masak..makan sambil tengok tv..huhu..terok kan perangai zie?? sebab tu la gamaknye rambut zie nipis je..ske ggur..bile dah makin dewasa..makin matang..baru lah pandai berpantang sikit makan tu..menda yang xelok untuk otak..zie memang pantang habes..so..bile kate pantang tu..paham la kan..seksa nye menahan nafsu tu..hehe ~.~'' urmm..nasehat zie..kurangkanlahh or lebih baek..elakkan makan makanan segera macam maggie nie..kalau kes2 tersedak2 tu..kire halal la..ahaha..till then t8care :)


Monday, 10 December 2012

i guess..i'm worth it..


assalamualaikum...

semalam...zie punye lahh nebes tunggu detik 12malam sambil melayan cerita korea yang dah lame tersimpan dalam external hard disk..tapi.... tiba2 je zie bukak mata..movie tu still play..tapi dah hampir episod yang lastt..ok..taw dah tu..movie tu yang tengok zie sebab zie tertido..memandangkan hari dah pagi..lantas hari pon bertuka tarikh..10hb..itulah tarikh keramat yang d'tunggu2 pelajar pSis..tanpa berlengah..zie pon bukak lah laman web psis..dan klik pada  link keputusan peperiksaan..dgn penuh gementar zie tunggu ape yang bakal muncul...tup..tup...  ~.~"'''

"you are unauthorized to view this web page "

arghh....stressnyee...nak sangat taw ape result semester 5..al maklumlah..semua subjek yang daftar semester nie..ade final..memang risauu habes lah..d'sebabkan stress yg melampau..last2 zie busy kan diri dengan menda laen..sampai la zie menyebok ikot mak..abang ngan abah pegi amek borang nikah..hehehh..untuk abg zie lah..zie lambat lagi nak kawen.. :P

mase ondaway tu..zie memang xsenang duduk...dah hampir tengahari..xkan result xkua lagi kan..so..zie mencuba naseb..first zie bukak fb....tibe2 nampak status kawan kat group yang result dah keluar..dan ramailah yang buat status alhamdulillah..result ok..dapat itu..dapat ini...

arghhh..apakah ini...automatik tangan zie gigil2...menggigil2 la zie pegang phone..masokkan num ic..and tadaaaa....result tu nampak cantek sangattt...alhamdulillah...zie rase itulah yang setimpal dengan usaha zie..alhamdulillah..zie xperlu segan atau malu dengan mak abah..lebih2 lagi selepas abah dah bagi phone sebelum zie final exam lagi..
zie memang takot kalau keputusan kali nie xmemberangsangkan..yelah..dengan kesibukan jadual semester 5..kekangan buat assignment dan project..masalah2 peribadi dan sebagainya lahh..

alhamdulillah...xberhenti2 zie mengucapkan syukur...dengan tangan yang menggigil2 tu..zie tunjukkan result zie pada mak dan abah..k'gembiraan itu harus d'kongsi bukan..alhamdulillah..mak tersenyum bangga..dan abah dapat terima dengan keputusan tu..sekurang2nya zie xmenghampakan dia.. :) but yes..i guess i'm worth it.. ..just worth it...

#gembira dapat kongsi detik indah ini..till then t8care..


Thursday, 6 December 2012

selongkar entry lame


assalamulaikum :) lately nie zie cepat bosan..xtaw nak buat ape..s0..dah bosan sangat tu..zie rajin selongkar entry lame2...tersengih2 lah bace entry lame2..sebabnya..bile fikir2 balek..ntah dari mana datang idea zie nak update..nak tulis macam tu..dulu..sebok2 study pon..zie update gak bl0g..blogwalking jgk..tapi sejak dah terjebak dengan final year project..memang xjenguk lagsung blog nie..apetah lagi nak jenguk bl0g orang laen...zie memang nak aktif blogging balek..tapi pelan2 laa..huhu..bukan ape..seronoklaa bile bace balek ape yang d'share dalam bl0g nie.. :) korang pon..sekali sekala..patot selongkar entry blog korang yang lame2 tu..u'll find something interesting and u'll remember about those sweet moment.. ^_^ till then t8care :)


Wednesday, 5 December 2012

latihan industri..??


assalamualaikum...haihh..nebesnya bile fikir pasal LI..mesty korang ade rase nak kate "abeh tu kenapa fikir kan..?? " well..suddenly rase bertanggujawab nak jawab persoalan yang d'ajukan oleh seorang classmate d'group..mengenai LI lah..dan itu lah puncanya terfikirkan, teringatkan soal LI...sepatotnye..zie LI semester empat (LISE) macam orang laen..macam batch2 laen..senior2 yang laen..tapi...

memang batch kitorang nie..tikus putih..asyik kena experiment...kalau zie xsalah..pada hari pertama daftar semester tiga..PA kitorang maklumkan yang kitorang perlu LI pada semester akhir (LISA)..mase tu..hilang lah sekejap rasa nebes perlu pergi LI sedangkan banyak menda belom belajar..xde pengalaman bekerja..bla3..bla3...tapi bila hampir penghujung semester..kitorang was2..betul ke nie..xpayah LI semester 4..betul ke kitorang je..betul ke..dan sekarang nie..zie dah pon tamatkan semester 5...yeahh..
oleh itu...dah sampai lah masa untuk tempuh alam pekerjaan...malangnya perasaan tu maseh sama..sebab...tiada pengalaman langsung terlibat dalam mana2 industri..tu pasal..nebes die laen macam sikit...takot xmampu nak bawak diri..

fyi, zie nie xpandai sangat nak ramah ngan orang..i mean mcm nak mulakan conversation tu..memang payah sikit..berat je mulut..kalau ada yang boleh bagi tips sikit macam mane nak atasi sume tu..it will be greatt.. :) 
ape pon..zie harap sangat..zie dapat tempuh latihan industri nanti dengan imej yang baru..lebih tepat..perwatakan yang baru..yang lebih matang...lepas nie korang akan denga cerita budak LI lah pulak..hahaha..tapi sebelom tu..zie perlu pastikan zie lulus cemerlang result semester 5..please pray for me..zie harap sangat dapat keputusan yang cemerlang.. amin.... :) till then.t8 care..



Sunday, 2 December 2012

like...something is missing..


assalamualaikum....its been a while since my last paper..my last day at sabak terbenam...of coz..i'm so sad...terlalu sedih..hingga tak mampu nak update blog nie..those thing makes me fells like something is missing.. uols taw kan..semester depan..zie akan jalani latihan industri..wahh..skema..ahaha..dan itu bermakna..kami..classmates..akan terpisah...

u know..selama 3 thun..b'sma lalui suka duka perit getir dengan diorang..zie jadi dah terbiasa...

itulah yang m'buatkan hari2 yang berlalu terasa sunyi...tiada lagi pencemaran bunyi..suara2 bising  yang havoc...membebel even on small matter... 

acap kali teringatkan mereka...bibir ini pastinya mengukirkan senyuman... :) telatah mereka comel..lucu..kelakar..manis..terlalu banyak untuk digambarkan..it just.......whenever i think about them..i never stop smiling.. :) they're my  trueeee friend.. :)


*saat terakhir with housemates :/


Thursday, 15 November 2012

dorongan atau bebanan..??


assalamualaikum..macam sume dah taw..next week zie ade final exam..haiyaa..nebess gilerr..dan dah macam jadi satu rutin ataupon habit abah..buat beberapa pengumuman penting acapkali menjelang final exam..
well..macam zie pernah cerita semester sebelum2 nie..abah janjikan ganjaran...ye..itulah masalahnya...ganjaran itu adakalanya zie rasakan satu bebanan....kerana ganjaran itu datang bersama harapan mak dan abah..walaupun mungkin abah niat nak bagi galakan untuk zie berusaha dapatkan kejayaan..
tapi....nak lagi parahhnye....harinie...abah dah bagi zie satu hadiah...siyesly otak zie xmampu nak berfikir skg nie..tak0t sangat kalau xmampu nk give best performance semester nie..walaupon dah banyak kali nasehatkan diri nie..tapi perasaan tu still ada...doakan zie mampu hadapi final exam dengan tenang dan lancar..demi mak dan abah....... :/

Sunday, 11 November 2012

around D'corner



assalamualaikum...hurmm...final exam is around the corner..cuti kali nie..bukan cuti saje2..tapi perlu manfaatkan untuk study..alhamdulillah..maseh ada ruang dan kesempatan untuk study..dan alhamdulillah...akhirnya berjaya siapkan FYP ..dah selamat present 2 minggu lepas..sekarang nie tinggal tunggu nak hanta buku yang dah d'jilidkan kpd supervisor... lega...sebab t'bayar segala penat lelah..selisih paham..stress dan sebagainya..dan masa2 macam nie lahhh..dah terasa sangat kesedihannya..sedih sebab bakal terpisah dengan family yang haihfening a.k.a happening..









almost 3 years dengan diorang..memang sedih sangattt rase..last paper final 24hb nt = last day jumpe diorang..sebab bukak semester baru..dah pg LI..zie dah pernah cite kan..zie LI semester akhir..hurmm..masa graduate nanti lah pulak rasanya baru jumpe balek..xpelah...setiap pertemua ada perpisahan bukan...semua memori terindah yang tercipta sepanjang perkenalan ini..akan d'simpan rapi dalam almari kenangan.. till then t8care.. wish me best of luck for my final exam.. =] LOVE <3


Wednesday, 7 November 2012

assessment


assalamualaikum semua....ermm.. normal lah bagi pelajar ada banyak assessment kan.. tapi asessment zie yang satu nie..agak menarik ..sebab zie and partner perlu design satu web / blog untuk promote barang..senang citer..jualan secara online.. ye..itulah pucanya zie tertarik menarik nak menghupdate blog nie.. hahh..dah alang2 tercerita pasal blog tu..nak promote lah sikit kan..kerja keras kitorang semua dalam usaha menanam semangat keusahawanan..kon0n2 ada perniagaan online..hehehh..


Attached Image

*Click on the picture to go to their webSites

ni cuma sebahagian kerja housemates zie...masing2 dah fening and biul2 ubi sikit sebab dah lame bersara dari dunia blogging..haishh..aptb laa...ahaha..till then,. t8care.. wish me best of luck for my final exam  =)


Tuesday, 6 November 2012

eXperiEnce


Assalamualaikum...lame betul zie xupdate blog..rindu pulak zaman aktif b'blogging.. =)  sekarang nie, jadual harian zie dah makin lengang..final just around the corner..zie hope dapat manage masa dengan s'baeknye buat preparation untuk final exam nanti..cakap pasal tu..sedar xsedar hampir 3 tahun dah zie kat pSis..dah tua rupanya..xsedar lah pulak..haha... fyi, sejak zie b'mastautin kat sabak terbenam nie..macam2 binatang pelik zie jumpa..  first sekali, charlie...zie xpernah taw pon pasal serangga b'bahaya tu hingga lah zie bljr kat sini..


haaa...cmnie lah ghupe charlie tu...seluruh anggota badan dia berbisa taww...kalau kena, kulit macam melecur..memang pedihh..so far ahamdulillah zie xpernah kena lagi..ok tutup citer charlie, sambung pasal tadi....sejak dduk sini jugak lah zie rase zie ade jumpe binatang nie....


and paling latesttt...semalam zie terserampak ularr tengah lintas jalan...siyesly zie takot sangat..sebab zie xpenah experience jumpe2 ular and binatang2 kat atas tu lah...nak gugur jantung zie time tu..naseb baek zie xlanggar ular tu..siyes zie memang takot giler lepas tu..teringat2 je..sebab ular tu panjang gilerr and besaa..macam baru lepas kenyang makan sesuatu je.. tapi xpelah..semua tu pengalaman kan...mula2 kata xseronok study sini..lama pasti tempat nie kenangan kat sini akan d'rindui... :) kalau ada masa nanti banyak benda zie nak update... ;)  till then t8care..



Thursday, 23 August 2012

iNi jE yaNg maMpu


assalamualaikum...haishh..ramai pulak yang update status d'faceb0ok dan twitter pasal duit raye.. kalau tanye zie..ye..ade lah dapat sikit..tapi macam sikit gilerrrr je..mungkin sebab belom dapat dari mak dan abah k0t..tapi..memang sedih jugak bile mengenangkan duit raye yang belom pon m'cecah 150 raye taon nie.. 

dan mungkin sebab major yang kasi duit raye..range dalam 20ringgit..and zie pulak xde p0n beraye dengan sedare mare sangat taon nie..dan dengan status usia 20tahun nie..diorang kasi duit raye p0n ikot umo lah.... ~.~'' s0o.. ini jelah yg mampu collect setakat nie..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v

angpau sikit..tapi isinye banyakk..yang xde angpau pon ade jugakk..ehehe.. duit raye korang pulak dah banyak mane?? share sikit..ekeke..  till then t8care.. ^_^



Wednesday, 22 August 2012

lagi..lagi..projek.. ~.~


assalamualaikum...seperti yang d'janjikan ..entry kali nie zie nak story pasal pengalaman zie and kawan2..dua tiga hari xtido buat project.. sangatt meletihkann..sampaikan t'sengguk2..dalam kelas k'esokan pagi nye tu..kesian lect tu..sebab kitorang memang xdapat nak tunjukkan muke yang penuh minat denga die aja teory pagi tu.. ~.~'' tapi lagi kesian kot kat kitorang sebab xdapat nak catch up ape die lect kat dalam kelas tu.. naseb baek la mase dalam kelas praktikal, kitorang dapat nak apply ape yang d'ajarkan..

mesty korang rase nak tanye kan..nape kitorang tak tido?? nape xbuat awal?? ok..izinkan zie b'cerita..mase cuti semester lepas..yang 2 bulan tu..zie ade lah..develop sikit project zie tu..bile dah bukak semester nie..kitorang kena tukar supervisor taw..sebab supervisor yang lame pindah..zie pernah cite dah kan..s0o..bile supervisor dah laen nie..memang susah la cite die..banyak jugak yang die komen..xpe..zie terima..cume zie rase kecik hati sikit laa..sebab die macam takot2kan kitorang..cakap kitorang mungkin xsempat siapkan...ehh.. ape nie..bukan ke die patot guide and support?? ~.~ so..sejak tu..kitorang d'belenggu stress and truskan jugak redesign ape yang kitorang dah buat tu..u can say macam start from zer0 balek taw..so0..tu lah puncanya nape kitorang trepaksa b'sengkang mate nak siapkan just untuk demonstrate 25% before cuti raya hari tu.. 

nasehat zie..kepada yang same2 tengah nak develop project..atau bakal develop final year project..please follow ur guidline..and plan ur development carefully..selalu tanye pendapat supervisor tu..takot nanti parah macam zie and partner nak kene totally redesign.. sakittt ..... till then t8care.. <3


*ohmyeyebag.. ~.~'' walaupon penat..maseh mampu t'senyum..mase nie wat research utk report at library


Tuesday, 21 August 2012

diary ramadan 2012


assalamualaikum.....hurmm..apa khabar semua ?? maseh beraya lagi?? ok..harini zie pilih untuk cite sikit lahh pasal aktiviti sepanjang bulan puasa yang lepas .. tak banyak p0n nak share..just a few days with few of picture that tells the moment yg zie ingat laa.. :)

1 ramadan : puasa with mak abah kat rumah..then, kua pegi shopping dengan mak..ehehe

2 ramadan : balek k'sabak terbenam..
3 ramadan : b'buka dgn kawan2 kat luar a.k.a KFC :D

ramadan2 yang seterusnya..kami masak sendiri kat rumah..sebab dah ade beli barang2 dapur kan..so0..lebih baek masak sendiri..jimat pon jimatt..tapi ada satu masa, sebab barang2 dah b'kurangan..menu berbuka hanya lah set jimat..ahahhaa..maksud set jimat kitorang tu, menu atau lauk mase tu..simple2 je..xbanyak jenis.. nak tengok ape yang kitorang masak tu?? tapi ade a few jela..sebab busy mane sempat nak snap hari2 punye menu..ehehehh.. 


14 - 17  ramadan  : balek rumah kawan a.k.a classmate.. then jalan2 at TS and mid and then shopping raya at jalan tar..


26 ramadan : berbuka puasa with classmate at Dorani Bayu Resort (D'muara) at sungai besar..


so far..seingat zie tu jela antara aktiviti2 zie n kawan2 buat d'bulan ramadan..aktiviti laen, macam biasa lah..pergi kelas, buat assignment..paling penting.buat projek..sampai tak tido..ehehhh ~.~'' hurmm pasal projek..tak tido bagai tu..tu next entry zie story..hehe...till then t8care :)

Sunday, 8 July 2012

satu hari nanti..aku pasti beli!!


assalamualaikum..ape khabar semua?? haishh..zie tak tahu lah kenapa..dah nak masok semester 5 dah..tapi acap kali menjelang hari zie perlu keluar dari rumah nie..pergi bermustautin dekat sabak terbenam tu..mesty zie akan rase resah gelisah tak tentu arah.. ~.~ seriusly..tak tipu nie.. zie cume b'harap semester baru ini a.k.a semester akhir bersama kawan2 ..sebab semester 6 kitorang kena LI kan.. akan jadi satu semester yang terbaekk bersama..panjang pulak mukadimahnya..sebenarnye zie bukan nak cerita pasal tu sangat..zie cume nak share betapa zie berharap dapat beli satu item nie..zie teruja sangat bile kawan zie cerita pasal menda nie..ape menda nye?? nie ha...
|
|
|
|
|
|
|
|
v
nak taw lebih lanjut pasal pen nie.. 
boleh k'laman web kedai yang menjual pen nie.. a.k.a tempat kawan zie kerja sebelum nie..--> LINK
and for more detailed and amazing tutorial click HERE

ya allah..nak sangat ada pen nie..nak kasi adiah dekat abah..mesty abah suke kan..nak beli untuk diri sendiri jugak..tapi mane cukup bajet kan..sebab first sekali terlintas d'fikiran nie..nak belikan untuk abah..fullstop! lepas tu baru ade perasaan nak ade untuk diri sendiri..bile kawan zie cerita ada laki yang carik al-quran untuk hantaran..then die syorkan yg nie buat sebagai hantaran..laki tu eksaited teros beli..zie pon ape lagi..nak jugak camtu kan..teros zie ckp dgn siDia..nak nie jugak untuk hantaran..kah3..berangan..zie memang kuat berangan..btw, doakan zie berjaya kumpul duit n belikan untuk abah zie ok..seriusly nak sangat3 ada..zie malas la nak cerita kelebihan pen nie..sebab mo0d tengah tak stabil nie..so..korang boleh rujuk sendiri pada link d'atas.. video tutorial tu lah yang buat zie fall in love dengan item nie..ehehehh..till then..t8care..adios~


Thursday, 5 July 2012

emak : sMs


olla~ ok sebenarnye semalam besday mak zie..seriusly zie lupe sangat3 pada mulanya..sampailah dah pukul 11 mase tu..zi nampak status kawan d'FB yang wish besday bapak die..dalam hati nie kate "ouhh..sweetnye die.." tetiba lah masa tu teringat.. "hahh besday abah bulan 9..besday mak..erkk..bulan 7..hari nie bape haribulan..?? " kelam kabut zie check kalendar.. "omg!! harinie lah besday mak.." teros zie capai handphone and kirimkan sMs berbunyi macam nie----> " salam..mak..maaf adek baru teringat..harini besday mak lah..s0..selamat hari lahir mak..moga mak sehat selalu dan makin hari makin cantik..hehe..sayang mak sangat3..muahh..muahh.." 

ouhh..sweet x?? ahha..kenapa zie sMs je?? sebab terakhir kali zie kelua bilik pegi dapo..mak tertido mase tengok berita..adehh..lagipon..zie taw..mak ade satu habit..iaitu die akan check handphone die sebelum tido..either ade misscall or message..takot2 die xperasan..xdengaq..and yes..pukul 12 malam..mak masok bilik zie ..

mak : ehh..adekk..bila hang hantaq mesej tu??
zie : ahaha...ade laahhhh...
mak : laaa..mak xingat pon harini harijadi mak..

dialog seterusnye hanyalah gosip2 liar..kah3..ouhh..terharunye zie tengok mak begitu terharu..hanya dengan satu sMs je mak dah happy macam tu..kalau ade mase nak kelua nak belikan mak hadiah...kepada kawan2 yang membaca bl0g nie..especially entry nie..hargailah mak...ibu..mama..mummy..b0nda..atau ape saje panggilannya..kita hanya punya satu ibu..mereka telah banyak bersusah payah untuk kita..percayalah..jika ada leterannya..semua adalah untuk kebaikan kita..
saranghae omma.. <3 <3<3 adios~

p/s : air mata bergenang2 mase tulis ayat2 terakhir..ouhh emakkkk...i love youu
ps/s : boleh pulak xjumpe mane sorok gmba sweet2 dgn mak..grrr


Thursday, 28 June 2012

macam2 ragam


olla~ sejak dari kecik lagi zie memang dah biasa sangat naek bas..dulu2 nak balek kampung mesty naek bas..walaupon kena tukar2 banyak bas..tapi zie suke sangat...ehehh..mase kecik2 dulu lah ye..sekarang nie..kalau naek bas..zie macam rimas pon ade..macam2 ragam manusia ada..migrane jugak kadang tu..macam semalam..zie pegi bayar yuran..mase nak balek tuu..ade la sorang penumpang bas nie boleh lak tid0q berdengkoq.. =.='' zie tengok driver bas tu pon macam terganggu fokes die..sampai die tercarik2 dari mana datang bunyi tu..adehh..sabo aje la..kite dah le tengah pening t'kena hujan..boleh pulak ade yang berdengkur..masalahnya kan..die sit kat dpn zie pulak tu..memang izhar halqi *terang dan nyata* lah dengkuran die kan..


ehemmm..xcukup tu..ade pulak yang batok2 sampai mengingatkan zie dekat sorang abang ke pakcik ke xtaw lah..die pegi meludah dalam bakul sampah bas tu..erkkk..apesal lah mase pancuran air liur tu mencurah2 kedalam tong sampah..mate zie laju je capture moment tu.. =.='' lame jugak zie stable kan minda dan jiwa zie yang memang rase loya nak muntah tengok..masalah nye kan..zie duduk kat sit yang sebelah dengan tong sampah tu..dekat pintu kedua, pintu tengah..ternampak insan tu bangon..zie pon automatik la t'pandang..lantas terlihat lah kejadian yg tidak d'ingini tu.. =.='' huaaa...stress gilee..mang rase nak muntah sangat.. *sila bayangkan situasi ini utk kesan yang extreme.. 


dasyat tak..tu belom campo kesah zie dengan orang gile lagi..haa..yang nie bukan kan dalam bas..tapi kat basten..adehh..muke boleh tahan la..rambut panjang..style..cine taw..die pegang majalah ke komik camtu lah..ok fine..xpelah nak membace ..bagus..membaca amalan mulia..akan tetapi..tetibe die k'hulur kehilir dgn buku die tu..se0lah2 mencari cahaya kebenaran utk bace buku tu..macam die xnampak la..kena ada pencahayan yang betul baru boleh bace..boleh bayangkan tak?? ok..die pon teros2an kehulur kehilir mencari sinar tu..
      tetibe makin dekat pulak dengan zie..erkk.. dalam hati xpela..jaoh lagi nie..lame2..sambil2 bace buku..die mengundur..dan mengundur..seolah2 sengaja nak makin dekat ngan zie..huaaaa...nape ngan mamat nie..teros zie larikk..nyorok kat celah2 bas..nak nages kot time tu..grrrr...kuang aja betul..sampai lah zie dah naek bas..dah gerak..die dok usha lagi..grrr...ntah ape masalah die ntah..rase nak lempang laju2..huhh.. spoil mo0d betul ingat pasal org gile tu..till then..adios~

Wednesday, 27 June 2012

tikus --> tigger



olla~ ok..sila jangan pelik dengan title entry kali nie..bace dulu ape zie nak cite ok.. dulu..mase zie sekolah rendah..ade sorang classmate zie, die mandai2 declare nickname untuk semua orang dalam kelas tu..* huhh..suka2 hati die je kan?? yang penting..sume orang setuju aje lak tu..tak bantah pon.. *pelik pulak aku .. agaknye sebab nickname  diorang best2 kot..sampai kat azie..len macam jadik nye..sebab suku kata pertama nama zie..bunyi die macam rat = tikus..huaaa..bayangkan budak umo 12 tahun dan k'bawah kalau kena ejek..menda paling xsuke kan..nak nages gak zie d'buatnya.. =.='' lagi2 bile tengahari..muke zie dah start jadi merah..lagi sakan kena ejek.. " rat...rat...rat tikus.. " =..= sakit pulak hati kita nie kan..tapi apa kan daya,..zie budak yang pendiam..havoc ngan bestfrend je.. "diam2 ubi berisi " kata cikgu zie..ehemm..

habes cite pasal sekolah rendah..tibe2 dah msok ipta nie..ade lagik kena isytihar jadi natang laen.. =.='' sumenye gara2 satu status d'fb...status mane?? yang nie ha..
|
|
|
|
|
v

grrr...tapi tak pelah..zie xkesah pon..sebab zie memang tak suke amek hati dengan gurauan orang..kalau zie sentap pon..zie cepat ok..tapi janganlah hari2 buat zie sentap kan..lame2 hilang sabarnye jugak..err..nape zie xkesah kena panggil tiger?? bab zie fikir dari sudut positive nye..tiger comel ape?? ingat tak tigger kawan po0h?? ok..orang laen maybe minat po0h..tapi zie minat tigger..sebab die sengal2 ubi kentang..blur2 alah.. ehehh..lagipon sekarang nie kawan zie dah isytiharkan diri dia sendiri jadik kungfu panda..ahaha..hari2 berkungfu dengan zie..adehh.. =.='' 

semalam zie asyik layan rcFm..kena pulak ade dJ yang sengal2 ubi melayan kerenah warga rc..sampai tercetus suasana kenduri kawen..ye..sila bayangkan  anda berada d'kenduri kawen dan ade dj yang bercakap2..haaa..macam tu la situasi die semalam..kitorang pon request la lagu2 yang comm0n play mase kenduri kawen..ahah..zie sampai kejang pipi dok sengih2..hilang segale migrane zie melayan warga rc.. =.='' disebabkan itu..zie dah mula nak bertukar jadik panda ..oh no0o..panda xcomel..jual ikan..xcaye sila lah tengok nie..
.
now believe me?? till then adios~

p/s : setuju x panda dengan tiger..tiger lagi pantas dan comel??


Tuesday, 26 June 2012

kehilangan FokuS


olla~ ok dah bace entry sebelum nie belom?? kalau belom silah lah bace sekarang..hahahh..sebenarnya apa zie nak tulis arini..d'sebabkan keser0nokan lepaking kat RcFm, zie sampai hilang fokus dah dengan kerja2 zie.. =.=''mo0d sekarang nie sedih gilerrr ....sob sob..

d'sebabkan kekacauan kejiwaan kesemalaman ditambah dengan abah dah mention ajak pi bayaq yuran.. =.= zie mula mengalami tekanan perasaan yang melampau2..target tak lepas lagi..mencik..mencik..*hentak2 kaki.. s0..zie pon dah nekad harini..mesty puasa internet..zie nak sorok p1 nie jauh2 tempat zie tak nampak and malas nak amek..* tolonglah caye..tolonglahhh..yg penting tolonglah rindu azie..eheh -.- 

alaaa..nt dah bosan dengan kerja zie jenguk2la korang..okokokok...btw, zie nak bgtaw nie, semalam name zie banyak kali kena mention..hahahh..malu aii taw..korang pon jom le lepak rcFm..bestt..lagi2 kalau ada dj..boleh request lagu..buat dj fening2..macam semalam..kah3..till then..t8care..adios~

       p/s : sementara entry nie nak siap..ralit layan forum rc..adehh..apesal best sgt forum nie..aptb.. =.= 
korang nak lepak forum jugak..?? sila lah k'SINI .. nak layan rcFm ?? jom k'SINI


Monday, 25 June 2012

Forum La Pulak..


olla~ ok..2,3 hari nie..zie layan radio online RcFm .. classmate zie yang kenalkan..and baru2 nie zie register la kat Forum Rc tu..well..first sekali memang macam rusa masok kampung..tak taw pape..nak selongkar pon macam takot2 aje lagi.hehehh..so0..before zie selongkar abes2..zie siasat dulu dengan classmate zie nie..sebab macam2 benda zie konpius..lagip0n nie first time zie register forum..hehehh..well..die memang specialist dlm keje2 promote and explain nie..memang senang paham..sebarang keraguan sume die boleh jawab taw..kalau lah die bace nie..mesty bangge..ehehh..


ok..for those yang maseh xtaw apekah itu forum..forum nie adalah satu tempat untuk kita berkongsi ilmu..bertanyakan pendapat..membincangkan sesuatu isu atau permasalahan...sebenarnya kalau kita go0gle2 masalah2 kita pon..mesty akan terjumpe forum yang macam nie.. cume kita seda xseda je.. menurut classmate zie, forum rc nie under syarikat Rileks Network berdaftar taw..ape yang specialnya lagi forum nie dari forum2 yang laen..forum nie tak mengehadkan fokusnya pada sesuatu.. contohnya sesetengah forum hanya fokus pada IT..tapi forum rc nie laen..kat forum nie ada pasal movie, software, anime, berita2 terkini..pokoknya macam ada laa..s0..kalau kita lepak kat forum nie je p0n dah cukup ohsem..xpayah nak j0in banyak2 forum..sume kite perlukan dah ade kat forum rc nie..buat sementara  waktu nie, forum rc under maintainance..diorang nak upgrade lagi forum tu supaya  lebih ohsem...


ermm..walaupon zie tak boleh nak bandingkan forum rc nie dengan mane2 forum laen..tapi ape yang zie nampak..konsep forum nie best..kemas and comel sangat..once kite dah register automatically kita jadi rakyat biasa rc..macam pendatang asing yang berdaftar laa..kalau kita aktif dalam forum tu...sampai satu tahap kita akan d'iktiraf jadi warganegara rc..hik3 kiutt kan..susah nak describe kec0melan forum dan warga rc nie..maleh nak cite panjang2..korang nak tahu..sila la ke Forum RC ..adios~


p/s : classmate zie dah pesan jgn cite kat bl0g..bab tu zie xcite pasal die..tapi zie nak bgtaw die org besa dalam forum rc..heheh..bangge weyh jadik kawan ko.. :P

Sunday, 24 June 2012

rotationSesion


Olla~ amaran keras..sekiranya mengalami sakit kepala..elakkan dari bace entry nie..kih3..sila bace dari bawah..ini rotation session ..

blink3..

~soıpɐ˙˙˙˙ןoן˙˙uɐuıɐɯɹǝd ʞıpɐظ ıu ǝןıq ʞɐظǝs˙˙ǝɥǝɥ˙˙ǝıu uɐuıɐɯɹǝd uɐʞ ןɐuǝʞɹǝd ʞɐu ǝız ǝʇɐɯssɐןɔ uɐʞɥɐןɐs˙˙ǝız uɐʞɥɐןɐs uɐbuɐظ˙˙ǝıu ʞǝןɐqɹǝʇ ʎɹʇuǝ ǝɔɐq ʞɐu buɐɹoʞ ɐן qǝsɐu˙˙ɥǝɥǝ˙˙qǝq ɐןoqɹǝdʎɥ˙˙ɥɥɐʍ˙˙2ıɹɐןɹǝq 2uɐʞɐǝs ɐsɐɹǝʇ ɐsɐɯ˙˙ɐɹɐʇǝʞ buıןɐd˙˙ɹɐpnd uɐıʞ ıʇnɔɹǝq ʇɐbuɐɯǝs˙˙ɐʎuɥoʇuoɔ˙˙ɐsɐɹǝʇ ɐןnɯ ɥɐp ıןod ʞǝןɐq ʞɐu 2ɯoʇdɯıs 'ʍʇq..
nןɐןɹǝq uɐɐsʞıʎuǝd ɐןɐbǝs ʇɐdǝɔ dɐɹɐɥɹǝq ǝɯnɔ˙˙ǝdɐ ǝʇıɔ ʞɐu ʍɐʇx˙˙ɯɯǝɥǝ˙˙uɐʞ ǝıu 2ɯɐןɐɯ ǝuıןuo ʞɐu ʇıʞıs ɐظnɹǝʇ˙˙ʇʇsǝq ǝıp 2nbɐן qɐqǝs˙˙ɐןǝdʞɐʇ˙˙ɯɯɹnɥ˙˙ǝıu ɯɐןɐɯ ظp ǝpʞɐʇ ɐʎubuɐʎɐs˙˙ǝız ʇɐʞ uɐʞןɐuǝʞ ǝız uɐʍɐʞ buɐʎ ǝuıןuo oıpɐɹ˙˙ɯɟɔɹ,p uɐʞɹɐʇndıp buɐʎ 2nbɐן ıuɐɯǝʇıp ןıqɯɐs˙˙ʇɥbıu sıɥʇ dn ʎɐʇs ıɹıp ɐsʞɐd ʞɐu ǝʞ opıʇ ʞɐu snıduoʞ ǝız qɐqǝs˙˙ǝıu ʇɐbuɐs 2ɹnןq ɥɐbuǝʇ ǝız

selamat peningkan kepala dengan entry luahan d'malam buta dari zie yang sedang blur2.. =.=



Thursday, 21 June 2012

20hari lagi je..??


olla~ ok..zie bukan xnak update..tapi zie currently membusy kan diri dengan sesuatu..and adakalanya, bile idea datang..time nak taip je dah hilang..huh =.= that's why la lame menghilang..urmm..sedar xsedar..lebih kurang 20hari lagi zie bakal kembali berpindah randah sekali lagi k'sabak bernam..eheh..tempat yang best sangat tu..well..u know what i mean..sebenarnya zie bukan lah jenis yang suka menghitung bape hari lagi kena balek k'sane..tapi ternampak kan status classmate yang membilang hari..buat kan zie terpengaruh..So..zie pon dah start la nak buat persiapan mental dan fizikal..ehhe..yela..nak bukak sem baru..nak timba ilmu yang baru yang lebih banyak..kena bersedia dari sekarang..takdelah bile dah mula class nanti zie rase mcam xde mo0d lagi lah..mo0d cuti lagi lah..hape lah..

but alhamdulillah..setakat nie zie belom pernah rase macam tu..maybe sebab dah jadi kebiasaan untuk zie always mind set supaya boleh study and perform better than previous sem everytime before bukak sem baru..unfortunately, ada kawan2 zie yang xready bile dah mula class..naek muak jugak la dengar diorang mengeluh..well..that's your problem..ape kena mengena dengan zie kan..ko tak boleh ..tak bersedia nak belajar..jangan la nak drag aku sekali..aku ok je..haishh.. actually pasal kawan ngeluh2 nie..pengalaman prevoius3 sem..

ape pon..zie harap sangat yang semester baru nie akan jadi salah satu kenangan yang terindah yang zie ade sejak zie mula jejak kaki kat pSis..sebab semester 5 nie lah last sem kitorang jumpe..develop fyp..bukak semester baru lagi..kitorg akan tempuh LI..memang tak dapat lah nak jumpe lagi dah..except mase conv0 nanti..hurmm..macam jaoh sangat je zie berfikir nie kan..hehe..wish me all d best ok..adios~


Saturday, 16 June 2012

abah : tukaq ic


olla~ ehemm..kelmarin..abah zie kejot zie..ajak zie keluar..zie pon..dengan lemah longgai melangkah keluar dari bilik..kemas2 rumah..cepat2 mandi...siap2..then zie teringat..mak suruh amek spek mata mak..

zie : abah...kite nak pegi amek spek mak ke??
abah : dak aih..kita nak pi tukaq ic..

ok..dalam pale otak zie nie ingatkan nak tukaq ic abah lah kan..sampai2 je kat pejabat pendaftaran tu...lepas  sampai je giliran kitorang..

abah : nie nak tukaq ic..chip dia nie dah rosak dah..
kakitgn : ok..boleh minta ic..alamat semua same ye pakcik?? no telefon pakcik bape??
abah : err..nanti sat..017*******
kakitgn : ok..sila letak kan ibu jari kanan.. ibu jari kiri ..
abah : nie..nak tukaq ic budak nie boleh??
kakitgn : umo bape ye??
zie : err..20thun..
kakitgn : ok..boleh la tukar..

then process yang dilalui oleh abah tadi..dilalui oleh zie jugak..dah name tukaq ic..kena la amek gambaq kan..huhu..abah zie sarung songkok..ehemm..encem..tibe2 acik situ suruh abah pakai kot..sebab abah pakai kemeja warna yang terang..die nak warna gelap..kot dah le besaq..tapi abah still nampak encem..hik3..
sampai kat turn zie nak amek gambaq..

acikKakitgn : tudung tukar ye..tudung awak wane putih

menyirap darah zie naek ke muka..wahhh..ni warne cream lah..huuaaaa..xmo tukaaaa...tapi zie tukar jugak lah..nak buat camne..hurmm..buruk lagi lah ic baru zie nanti..muke zie xsesuai la pakai tudung sarung camtu..huhu =.='' abah le nie..bukan nak bgtaw awai nak tukaq ic adek sekali..tak adek tak pakai la tudung nie..huaaaaaa...sedihhhh..


Monday, 11 June 2012

kata-kata


olla~ zie takde cerita menarik nak kongsi hari nie..zie cuma nak kongsi sepotong kata yang sering bermain diminda zie..


ada yang anda boleh ambil dari kata-kata itu..iaitu kita jangan terlalu gembira kerana akhirnya kita akan bersedih..dan jangan lah pula kita terlalu bersedih kerana pastinya ada yang menggembirakan untuk kita nanti.. adios~


Sunday, 10 June 2012

anak2 bulus abah


olla~ actually zie tak taw nak update ape..s0o..teringat nak tayang anak bulus abah..ahhaa..nape zie kate camtu?? sebab diorang nie..pantang dengar suara abah..mesti laju je bangon ik0t pegi dapur..even tengah baring el0k je dengan kite depan tv..nampak je abah pegi dapur..laju je ikot..huh..nie le anak bulus abah tu..putih dan kuning..senang je abah kasi name kan..ahaha..kalau kit0rang bagi name sedap2 p0n..last2 name yang abah bagi jugak yang melekat..sabo aje la....


kitorang sayang kat putih ngan kuning nie..putih bulu die lebih panjang dan gebu..disebabkan itu die sombong la sikit..tak cukup tu..die nie sangat degil..kuning pulak bulu die macam nipis..and pendek2..die nie pulak manje terlebih2..kadang sampai rimas pon ade..menempek aje dengan kite..tapi dalam manje2 p0n..rajin bergadoh la..banyak parut2 kat badan tu..haishhh...yang lucunya dah tua2 bangka sekarang nie p0n..suke sangat lagi maen2 macam budak2..ahahaa...lame tak jumpe diorang nie rase macam comell sangat...diorang nie dengar kate taw..and diorang nie ajela peneman mak ngan abah kat umah..time kitorang adek beradik takde kat rumah..korang ade bela kucing?? bape ekor?? adios~

Saturday, 9 June 2012

tErPeNgArUh


olla~ dalam dunia nie..sape yang tak penah terpengaruh ?? mesty takde kan..paling tidak p0n dalam sekecil2 perkara mesty ada jugak yang terpengaruh dengan orang laen ataup0n cerita2 ataupun apa saja laa..xpayah teng0k orang laen pon takpe..zie sendiri pernah terpengaruh..korang pernah tengok cerita lu'lu tak?? ok..kalau pernah korang ingat tak part die pecahkan tabung die sebab nak bawak Ray pegi restoran mewah makan malam..haaa...tabung tu..ingat tak macam mane rupe die?? mesty tak ingat an..macam yang kat bawah ni ha....


ahahaha..comel kan...nie tabung zie..zie carik tabung camnie sebab zie suke tengok tabung lu'lu dalam cite tu.comel sangat...hehe..disebabkan kecomelan die..zie pon semangat lah menabung..ahaha..lagi satu yang buat zie semangat menabung kan..sebab mase zie kecik2 dulu..zie ade nampak sorang budak nie..die bawak duit syiling sebungkus besa..lebih kurang camnie..

sila bayangkan bungkusan nie tiba2 ada tiga..dan akhirnya bergabung menjadi satu..sebab dah tak larat nak go0gle...nk gambarkan bungkusan syiling budak tu..huhu..

haaa..bayangkan berapa agaknya jumlah duit die..sejak hari tu lah..zie kembali suka sangat menabung..kalau dulu menabung..tapi korek..gune beli tu beli nie..menda tak berfaedah..sejak2 teng0k budak tu..zie pon menabung untuk simpan dalam bank.. ^_^ tapi kadang2 tu kalau terdesak korek jugak..hehe..adios~


Friday, 8 June 2012

LI...?? kat mane ye..??


olla~wahh..nak dilema xnak sorang2..nak ramai2.....ehehe....sebenarnye zie tengah dilema xtaw kat mane lah nak apply untuk LI ye..?? memandangkan latihan industri pada akhir semester..jadi perlu lah cari tempat yang betul2 tepat untuk budak programming macam zie nie..untung2 lepas LI boleh kerja situ teros kan..hehe..zie kena fikir dah dari sekarang sebab bukak sem baru nie..zie dah p0n semester 5.. 

zie ingat nak cube nak take risk..even tempat tu jauh sikitt dari family..sebab zie nak try berdikari..tapi dengan harapan ade la penginapan..kalau tak pon..ade yang dapat bantu untuk penginapan.. transport..??xpe..boleh deal nanti2 dengan abah..agaknye lah..ehehe..so0..zie nak tanye lah ni kat kawan2..kalau2 ade sape2 yang boleh bantu zie..ada taw tak kat mana zie boleh jalani latihan industri zie nanti...cadangan dari anda amat lah dihargai..tq~


Wednesday, 6 June 2012

pembantu dapur


olla~ lame kan zie menghilangkan diri?? kalau ada yang tertanya2 lah..zie ada je...tak hilang pon...cuma amek mase sikit bertafakur..mencari apa yang d'inginkan hati ini sebenarnya...tiba2 hari nie terasa nak menaip..huhu..

disamping mencari2 kemahuan hati..zie currently layan cerita korea at tonton..and beberape cite laen yang bestt..macam ameera, friday i'm in love, bilik 7...heheh..fyi, zie xsuke tengok tv..kalau zie tengok pon sepanjang ade kat rumah nie..boleh kire la bape kali..sebab dah terbiasa k0t..tak teng0k tv.. ok..cite korea yang zie layan kat tonton ade dua..satu tajuk die pasta..cite pasal tukang masak la..satu lagi tajuk die bethooven virus..pasal musician, orkestra bagai..seyesly best sangat..

macam biasa lah..rutin petang2 nak masak makan malam..tengah sebok2 kat dapur tu..tibe2 lak teringat cerita pasta tu..kat dapur ada pembantu dapur..die yang tolong amekkan sume bahan mentah..pinggan..basuh kuali untuk chef..pembantu dapur sangat penting peranannya..dan antara yang paling busy..and zie rase tadi zie dah macam pembantu dapur dalam citer pasta tu dah..kah3..naseb baek tak jerit "yes chef" mase mak suruh2 amek barang tadi..ahaha..ermm..yang pasti emak kita adalah chef terbaek d'dapur rumah kita kan..kan..kan.. adios~


Saturday, 2 June 2012

emak : baju besar


olla~ tadi lepas zie kemas2 rumah...sidai kain..lipat2 kain baju yang menyepahkan dirinya..zie teringat la kenangan zie keluar beli baju dengan mak...kalau kecik2 dulu...tiap kali mak keluar dengan abah..date le tu...mesty mak bawak balek baju untuk zie..ehehe..taste mak zie pon boleh tahan taw..kawan zie pon tegor baju2 zie cantek...bila dah besar nie, keluar dengan mak...macam2 la citer die..zie nie an chubby..so0..zie tak suke baju yang bagi zie besar sangat..and buat zie nampak lebih gemok dari biasa..so0..mak zie pon dok bertekak la ngan zie kalau beli baju...

zie : makkk..baju nie besar la...
mak : eishh..besaq apa..ok la tu..hang nie suke nak pakai sendat2..
zie : bukan..mak nie...adek dah la gemok..pakai baju macam nie..lagi la nampak gemokk..malu la makk..

yang bestnye..mak zie beralah...alaaa..baju zie pilih pon bukanlah ketat mane..longgar2 jugakk..cume mak memang nak baju tu besar supaya kalau zie membesar lagi..still muat pkai baju tu..huhu =.=''

tapi..one day..menda nie kena kat batang idong mak sendiri..mase tu nak beli baju raye..mak berkenan sangat la baju tu..tapi die rase baju tu besar sangat..zie pon nampak baju tu besar...s0o..mak pon buat keputusan yang tak rela untuk tak beli baju tu..sepanjang jalan nak pegi carik kedai laen..mak dok teringat la baju tadi...tengah mak bebel2 tu..tiba2 mak cakap camnie

mak : cantek la baju tu..mak b'kenan sungguh la...tapi besaq sangat la pulak...awak nie dah la besaq pakai baju besaq lagi nampak besaq laa..
zie : haaaa...camtu la adek rase...

mak zie pon ketawa lah..yela..selalu mak bangkang sangat zie pakai yang muat2 aje...sekarang mak jugak cakap menda yang same..alaaa..kesah kita memang takde beza lah mak..banyak sangat persamaan..boleh bace kat SINI kalau nak taw lagi pasal zie dan mak.. ^_^ adios~


Friday, 1 June 2012

huh..taw pon rinduu..


olla~ semalam kan..alang zie tepon zie taw..agaknye rindu lah tu..huh..baru taw nak rindu kat adek die nie..dulu..mase die ade kat rumah nie..kerja die tak laen tak bukan nak menyakitkan hati zie nie je..selagi zie tak nanges..selagi tu lah die menyakat..mak kate kitorang nie pantang jumpe..macam anjing ngan kucing..huhu..hurmmm..tapi semalam..seron0k zie menyakat die..maklumlah sekarang nie die tengah berusaha mengumpul duit nak kawen taon depan kan..tu la..sape suruh nak kawen dengan anak tunggal..kan dah mahai hantarannye...ahaha..lepas tu...taw tak die pesan ape kat zie??
alang : eijat tu seyes ke ngan hang??
zie : seyes laaa..awat??
alang : haaaa..suruh die kerja..simpan duit cepat2..15k taw?? lebih skit dari aku punya..pastu 5ribu kasi kat aku..tak kasi tak boleh kawen..
zie : =.='' erkk

speechless..ehemm..alang zie memang sengal nak mammm..suke hati die je..mak abah zie tak kata apa p0n..klw nak diceritakan ape zie borak ngan alang..mang banyak..tapi zie seronok sangat menyakat dia..mane tak nye..memang betoi2 jimat lah die tu..nak buat apa p0n fikir bajet dulu..sampai kenduri sepupu minggu lepas p0n tak pegi..punya nak kawen laaa..alahaiiii..

naseb baek la zie ni tunggu orang masok minang aje..tak payah serabot nak kumpul2 duit nie..hehe...mak abah pon tak payah runsing dah lepas alang zie dah kawen...taw sebab ape zie kate camtu?? sebab dari along lagi..diorang wajib bank in duit kasi kat abah..simpanan untuk kawen laa...ade la abah tetapkan amount die..tapi kes alang zie nie laen skit..sebab die degill..so0 sekarang nie..bulan2 die bank in UP skit dari abang2 die..ehehe...abah buat camtu supaya simpanan tu selamat..kalau diorang simpan sendiri..belom tentu dapat pinang anak orang k0t..huhu....adios~


p/s : tak sabar pulak nak kawen..ehehe..gataiiii....


Thursday, 31 May 2012

emak : penampaq!!


olla~ ehemm..semenjak cuti nie..kerja zie kat rumah menaekkan bil air dan bil letrik ..disamping mengepau duit mak..ehehe..sebab bagi yang belom taw..zie dengan abah zie bukanlah rapat sangat..tapi zie baru perasan sebenarnya banyak cite pasal abah zie tulis dalam bl0g nie..huhu..cakap pasal mengepau duit mak..taw zie buat ape..?? kat tempat zie..setiap hari isnin ade pasar petang..so0..mak zie  pulak..sekarang nie asyik dok pegi terapi letrik..sooo...ape lagiii...mula lah kan..ehehe..


zie : mak..nanti mak pegi pekan an...mak tolong la belikan limau..
mak : haa..limau ape..??
zie : alaa..limau yang buat air tu..nak wat air limau laa.
mak : owhhh..limau kasturi..?? 
zie : haaa..limau tu lahh.. pastu kan mak.........
     sambil tersengih2..hehehe
mak : haaaa..apa dia??
zie : belikan asam...aritu mak lupe beli..beli lah asam ape2 pon..nak buat makan2 kalau xsedap tekak nie..mak pon nak kan....
mak : iyelaaah..

     beberapa minit kemudian...
zie : mak..mak..mak..... 
mak : apa..??
zie : belikan laksaaaa...ehehe...
      sambil buat muka konon2 tak dengaq....
mak : apa..?? penampaq??
zie : ehehhe..penampaq apa pulak..laksa lahh..
      mak zie pon diam aje...pastu zie pon ape lagi..buat la drama sikit..ehehe..
zie : alaaaa...xpelah..xnak beli xpelah..adek cakap aje....

lebih kurang setengah jam kemudian kot..mak balek bawak sume yang zie mintak..ehehe..nampak tak kaseh sayang ibu..?? walaupon permintaan anak die ni agak melampau2 kan..eheh..sayang mak sangat2... adios~



tak sedap hati


olla~ ehem..pernah tak korang rase susah hati?? xsedap hati macam ade sesuatu yang berlaku?? ok..tu yang zie tengah rase..ermm..entah kenape..kalau zie nak taw pasal sesuatu tu..la2 tu jugak zie kena taw..kalau xtaw..nanti mula lah jadi cam sekarang nie..susah hati ajee..xsedap hati aje..ermmm..kadang2 kalau kita tak sedap hati tu..orang kate sebab ade benda  buruk nak jadi kan..?? tapi betul ke?? ade ape2 tips tak yang boleh buat kalau ada rase susah hati..xsedap hati macam nie..hurmm..


p/s : sebab susah hati entry pon pendek je..huhu =.='' 

Tuesday, 29 May 2012

kentut itu normal



olla..ehemm..kentut?? eishh xsenonoh betul..tapi itu yang berlaku..entah kenape anak2 buah zie suke dok buat bunyi kentut gune mulut..dan itu menjadi satu bahan ketawa sakan sampaikan sate yang baru makan sebelum tu rase nak terkeluar balek..huhu..proses lawak bunyi kentut tu berlarutan..sampai satu mase..anak buah zie suruh semua orang diam...


           irfan : ayah3...diam lah... senyap seketika.. pruttt...
           zie : oitt..dy kentut betul2 lah....


hak3...berderai ketawa kami dalam kereta..


            zie : ahahhaahaha...patotlah lambat sangat bunyi kentutnye..kentut betul2 rupanya...naseb baek tingkap bukak..kalau tak pengsan laaa...


kata2 zie tu disambut dengan ketawa along n kak long zie..ahaha..lawak2..nak diceritaka dari A-Z pon tak taw nak cerita camne..cukup lah cerita kentut tu je..ahaha.. adios~



Monday, 28 May 2012

pernah tak......



olla~ 

pernah tak korang berdiri depan cermin and korang kate..comel gak aku nie..pastu korang dok berdiri la depan cermin tu sampai korang ase puas melihat kecantikan dan kecomelan wajah korang tu..?? lol

pernah tak korang rasa tak sabar sangat nak kawen..terbayang2 macam korang yang kawen kalau korang pegi kenduri kawen??

pernah tak korang terfikir..kenapa mase kite kecik2..walaupon mak kite dah marah kat kite..cubit kite ke ape ke..tapi kite nanges..kite xpegi kat orang laen pon..pastu kalau mak kite pujuk balek..kita ok camtu je.. =.=''


pernah tak korang excited giler nak pegi satu function tu..sampai korang dah bayang2kan..dah berangan2 ape yang nak buat n akan jadi mase tu..last2 bile dah sampai masanya..ianya tak seindah yang diharapkan n korang rase stress giler... dermmm..


pernah tak korang....err..ok dah takde idea..cukup lah untuk malam nie..adios~ 



Friday, 25 May 2012

Hoore..Hoore..I LoVe iT.. ^_^


olla~ ehemm..zie xtaw la nape..but i just love this movie damm much...nak tengok sangat at wayang tapi xde mase lagi nak pegi..urghh...hari2 layan lagu2 nie..besttt...korang patot tgok.. ^_^




adios~


Thursday, 24 May 2012

. . .


olla~ ok sebenarnye zie xtaw nak update ape...tapi ade la cite sikit nak kongsi...kalau cakap pasal nangis kan..zie memang kuat nangis kecik2 dulu..sampaikan mak kasi zie kat mak sedara..sebab mak kate die ada banyak anak perempuan, mungkin boleh tolong jagekan..kire zie jadi anak angkat lah..lepas be2rapa jam kene dokong dengan mama..zie pon dikembalikan lah pada mak zie..sebab mama dah nak balek..

mama : nah lah...hang tolong la jagakan anak aku nie..

haa..lebih kurang camnie lah yang mama cakap dekat mak..tapi...bile dah besar nie..jumpa mama..dah segan2 je..huhu..sebenarnya mama kasi nama dekat zie..nurul hidayah..tapi mak tak pernah panggil macam tu pon..huhu.. kirenye zie kecik2 dulu memang sensitif lah..sikit2 aje nak nanges..tak taw la pasai pa..tapi kalau sekarang nie..dah besaq2 nie..ade be2rapa orang dan situasi aje yang boleh buat zie menangis.. 

            1--> kalau zie kena marah..sape2 pon kalau kena marah rasa nak menagis kan..lagi2 kalau mak abah yang marah..mula lah muka rasa panas..air mata bergenang2..huhu.. same jugak kesnye kalau si dia marah zie..kalau die tinggikan suara sikit pon zie dah touching..sentap habes..SEBAB..die tak pernah marah2 zie..jadi kalau tibe2 die naek suara tu zie memang tak boleh time..pernah sekali die nasehatkan zie..tegas habes la..ape lagi..ter esak2 lah zie..selama nie  die cume manjekan zie je..sebab tu lah zie jadi macam tu..

        2--> zie tak suka kalau kena tunggu...contoh macam zie tunggu bas..zie memang bengang gilerr..sampai rase nak menyumpah2 n nak menages lah kalau zie kena tunggu n xpasti bas tu ade ke x..tunggu lame yang dimaksudkan adalah tunggu sampai 2,3 jam..sape tak bengang kan..?? penatt woa...

          3--> katak..hehe..zie memang alergic giler dgn katak nie..even die tak buat ape pon..die just pandang2 je..zie memang tak berani nak dekat..kalau die gerak sikit je..zie dah berlari terjerit2..huhu..sampai menagis2 lah zie d'buatnye..tapi sekarang nie..zie dah boleh time sikit..asalkan die buat zie rase yang die tak memberi sebarang ancaman kepada zie..ehehe..

lagi...?? ermm...xde kot...alaaa..kalau frust sebab study tu...standard la macam orang laen..kalau markah sikit sedih..kalau present kena hentam je..sedih..same la semua...masalah kawan2 ke...alaa menda2 yang memang maen dengan emosi nie..normal lah kalau kite menangis..huhu.. till then..adios~