Monday, 24 June 2013

!c!ty



assalamualikum...zie dah cite kan yg before this mak abah zie pergi buat umrah..diorang pergi minggu akhir zie b'kursus kat PUO..ok..elok je zie abeh kursus tu...alang zie datang amek and hantar zie stay duduk rumah angah...masa kat rumah angah..zie jadi bibik berjaya lah..hahahh..tapi bukan tu zie nak cite...u know what..again..abg M...buat something yang special..dia bawak zie and satu family angah..pergi bercuti2 malaysia kat icity..yelah..alang2 zie dah ade dekat2 situ..i mean..zie stay umah angah..and umah angah at kota damansara...plus zie sendiri memang belom pernah jejak kaki kat sane lagi..memang teringin sangattt..luckily angah setuju nak ikot..sebab nak lepaskan zie sendiri kua dengan laki..malam2..n0 way kata angah..kang klw adek dia nie kena kidnap..ape nak jawab dengan big boss..hahahh...

yang bestnye masa kat icity tu kan...kak ngah zie suddenly cakap..nak b'gmba b'dua dengan angah..wahh..pelok2 sakan..macam baru kawen...macam tak de anak lagi..padahal anak dua dah tu..dah tengok deme bercinta sakan..zie pon..suruh lah diorang posing lebih2..hik3..geram zie tengok taw..ase macam zie nak kawen cepat2 sebab nak macam tu jugak...kih3..gatai kan.. ~.~''



 

 to be honest...zie happy sangat3..bukan sebab zie dapat pergi icity..tapi sebab dapat buat angah and family happy to0.. :) till then..t8care..

 

Sunday, 23 June 2013

d0rmMate time



assalamualaikum...now zie still eager nak story pasal pengalaman zie dekat ipoh..time kursus ritu..kali nie bout zie spending golden time with my d0rmMate..to be exact...diorang nie sume classmate zie lah..a.k.a housemate zaman kat poli dulu..sebahagian yang laen..dok bilik laen..jadi ini just kesah kitorang dormMate jela..lepas exam..diorang sume nak pergi release tensyen...so..we're decided to hang out at taman...first ktorang melantak laksa at taman polo..then pelahap cendol..but b'cause dah kenyang makan laksa..kitorang share je cendol tu..hik3.. then dah boring kat taman polo..kitorang hangout kat taman jepun lak..act kitorang sedang cuba memanfaatkan masa sebab nak tunggu malam sikit..baru pegi lepak kedai mamak..pekena roti tisu yg awesome kat situ..heheh..u can say like jalan2 carik makan lah kitorang time tu..ok..dah...maleh nak cite banyak lah..let's picture tells everything.. ;) 


 



Friday, 21 June 2013

internati0nal eXam



assalamualaikum...mm...bef0re nie..sekadar cerita pasal kejayaan zie meraih sijil d'PUO kan..tak best lah..biar zie cerita..h0w and what zie experience untuk dapat certificate nie...ok..to be exact..that was Comptia A+ certificate..to get that certificate we need to pass 2 exam..first exam was on the day my m0m and dad boarding to mecca..please imagine how sad i am...before enter the examination lab, we need to fill in a few details and sign and take a picture..this process done one by one person entered the lab and repeat the action..zie antara yg last2 masok sebab kitorang decide masok ikot name list..exam nie about 2 hours..but zie jawab sejam je..sebabnya..zie memang tak pk ape..zie just dok and jawab exam..sampai zie rasa zie dah tak taw nak jawab ape..zie teros submit and kua..



kinda suprise sebab dy tulis "congratulation u pass the exam "..tanye lah kenapa zie terkejot?? sebab zie tak pernah study betul2 soalan2 yg tutor kitorang tu kasi..zie just nyebok2 kat kawan2...zie study gitu2 jela senang cite..and malam before exam..zie boleh tidoq je..xstudy pon..ok..cubaan study..tapi aleh2 tertido..dan teros tido je.. ~.~'' omg..but luckily still can pass the exam...tulah orang kate rezeki.. the second exam lak selang sehari dari first exam..means ada masa lah kitorang nak study lagi..for this paper..ye zie study..but gitu2 jgk..sebab zie tak taw lah nk study ape..



ouhh..forgot to tell..this exam not just multiple choice question..but include 3-4 simulation question..for paper satu..simulation click and drag aje..but paper 2..mencabar..sebab simulation die umpama kita sedang troublesho0t pc..example question mintak ping pc B..untuk jawab simulation nie.. die akan kuakan interface command prompt utk pc A and pc B...canggih tak canggih lah sistem die..memang kagum..and again.....luckily i pass the exam...ho0rey....alhamdulillah...memang zie rasa i'm worth it..b'cause i've faced a lot of problem before..therefore i'm worth this success...


walaubagaimanapon...zie tak berapa happy sebenarnya lepas pass paper one..sebab kawan2 ppuan zie yang laen ramai fail..ade 2,3 orang yg nyaris2 je nak lulus..sume down..so...zie macam takde kawan nak share happiness..just mase mula2 kua jela..zie hangout dengan dak2 laki yg dah kua lebih awal..and pass the exam..untill zie pass the second exam pon zie tak ase happy..sebab zie je dak ppuan yg bakal dapat certificate tu..but luckily for those yg pass paper 2..boleh reseat paper one..so ade lah sorang lagi kawan ppuan zie yg dapat certificate nie..but still.kitoarng takde pon kecoh2 macam happy ke ape ke sebab dapat certificate nie..m'hormati kawan2 laen yg x pass..dak2 laki jangan cite..majority pass..maklumlah..orang laki kan minat benda2 gini... till then t8care..


kami buddies..kami takkan terpisah..heheh..nie je wajah2 yg join kursus Comptia nie..i mean dak2 ppuan la..



Thursday, 20 June 2013

awesome surprise...


assalamualaikum...hey..seriusly zie sangat rindu nak menaip..alhamdulillah..akhirnya zie berjaya tamatkan kursus zie kat PUO yg zie cakapkan tu..guess what...zie berjaya dapat certificate tu taw...alhamdulillah...ho00orey...xsia2 lah zie faced a lot of problem meanwhile zie tengah kursus ritu..once dah dapat sijil tu nanti..zie share kan ok.. ;) ok back to the tittle..yup...mase zie kat sana..zie dapat awesome surprise from abg M...for those yang tak taw sape abg M..die abang angkat zie..nak taw ape surprise paling awesome die wat..?? die dengan beraninya..ajak parents zie ikot die jumpe zie dekat PUO..siyes that was awesome..sebab zie takkan dapat jumpe mak abah untuk 2mnggu if abg M xbawak dorang jumpe zie..sebab mak and abah zie pegi buat umrah ritu..

how should i clarify it..zie last balek 26may..then, 1st june, zie and classmate lost in the world of tambun..before that, abah ade call..tanya if zie boleh balek tak that week.tapi zie tak berani nak balek sendiri..dengan penuh rasa syahdu zie cakap tak dapat balek..xdapat jumpe dah before mak abah pergi..act nak ik0t kawan2 lost in the world pon macam xde mo0d je..sebabnya mak and abah nye flight 5hb..memang sedihhh bila pk xdapat jumpe mak abah...tskk..tskk..
luckily...abg M willing to plan ajak mak abah zie jumpe zie..b'cause zie memang sangat perlukan mak and abah..bukan je sebab nanti bila zie abeh kursus tak dapat jumpe mak abah..tapi sebab zie ade masalah...plus zie dah dekat dengan exam...zie memang terkejut sangat tengok abg M datang ritu...bawak mak abah..memang zie teros terkam tak ingat ape daa..heheh..*silabayangkan 
like always lah..abah bukan suka jalan lama2..dalam pukul 6 lebih gitu abah dah ajak balek..masa nak balek tu..zie pelok ciom mak..and abah...zie ciom pipi abah..seron0k bila ingat abah macam malu2..sebab zie ngade2 kiss lagi3 dan lagi sampai zie ase puas...act xpuas pon..sebab kalau boleh nak ikot mak abah balek masa tu.. :/ tapi kehadiran mak and abah masa tu..memang buat zie lebih ceria dan bersemangat...alhamdulillah..sekarang mak abah zie dah pon selamat balek..cuma both of them tak bape sehat..hope they will get well so0n..mmmmm....till next enrty t8care.. ;) 


Friday, 31 May 2013

i've a lot to share....


assalamualaikum...ok nie story pasal how serabutnya zie sebab macam2 menda jadi dalam tempoh masa terdekat...act dah lepas lah sume nie kan..tapi....betul serabut ke tak..?? let's check



3may --> zie tamat latihan industri..malam tu terkocoh2 kemas barang sikit and cuba ngadap report LI yang seolah tak tersentuh lagi sebab zie "busy" dengan macam2 hal laen that's more to personal thing..yang paling penting...hari tu pulak tak taw nape..zie start batok2...



4may-->continue kemas barang...and start angkut2 barang2 zie balek umah pada sebelah petang..melarat2 lah sampai k'malam sebab singgah makan satay tapi ramai gilerw customer sampai kena tunggu berjam2..naek lemas dengan bau asap die..and zie pulak dah start makin tak larat...dah mula demamlah tu...



5may-->wedding ceremony alang zie belah ppuan..malangnya zie xdapat pergi..sebab zie sangat tak larat..so zie stay at umah..siapkan report LI dalam keadaan zie tak sehat..imagine how seksanya zie time tu..dugaan betullah..wedding alang tu tak pe..sebab masa nikah zie dah pergi..



6may-->zie terkocoh2 cuba setelkan jugak report..and zie gerak g umah membe zie..sebab kitorang janji nk discuss and check and g print sama2..petang tu kitorang berjaya siapkan dan pergi print..then jadi kesah pulak kitorang nie gatal nak kua hangout dengan kawan2 praktikal dulu kat kedai makan..so...tengah malam jgk tido ritu sebab nak siapkan slide presentation and nak burn all the files into CD..



7may-->dengan penuh debarannya gerak pergi pSis...after settle all procedure needed..just menanti dan menanti pensyarah penilai datang..sementara tggu turn d'nilai..kitorang bergambar..berborak mcm2 lah dengan classmate a.k.a housemate dlu..



8may--> zie gerak balek umah zie...hari nie jelah rasanya zie dapat rest..

9may--> kena paksa pergi klinik...and most of the day, zie terbongkang je tido sebab kesan ubat2an tu...
10, 11 and 12 may--> busy with prepation for my brother wedding..
13may--> going to PUO...daftar asrama and whatever..
14may-->start class...


and so on........haaaaa padat tak..?? padat tak..?? siyes serabut..penat...klw ade masa...zie akn story what actually happen in between those time...before or even after that.. ;) till then, t8care...




Friday, 24 May 2013

berKurSuS saMBiL bERcuTi


assalamualaikum...masha allah..again zie melupakan bl0g nie..no3..bukan melupakan..cuma tak dak masa...lepas zie habis praktikal ritu...2-3 days later zie dah kena pegi poli untuk interview after LI..sangat terkocoh2 dan rasa tak cukup masa..luckily berjaya siapkan jugak...tadaaaaaaaa.....




see..betapa bengkak nya mata sebab bertungkus lumus siapkan report dalam keadaan zie yang demam terok..batok2...sadis...klw refer to last entry..memang banyak sangattttt cerita zie patot update...tapi d'sebabkan masalah kesihatan...dan kesempitan ruang dan peluang...blog nie tersadai gitu jela...maybe next entry zie akan story..for now..zie nak share yang zie tinggal menghitung hari untuk graduate..konvo...hoo00reyyyy....finally finish my diploma at pSis.. alhamdulillah....syukur sangat....another thing is...zie skrg masih dalam quote kursus pentaulihan 3P...xtaw nak explain macam mana..tapi bila ada certification nie orang akan pandang kita..and paling penting..kalau amek sendiri kat luar sangatttt mahal..hehehhh ~.~''


kursus nie d'jalankan di Politeknik Ungku Omar, PUO ipoh..so...alang2 zie finally dapat jumpe and hangout with classmate kan...ktorang manfaatkan masa dan ruang nie untuk berkursus sambil bercuti..banyak sebenarnya tempat menarik kat ipoh nie...sebab apa zie kate gitu...?? sebab baru first week kat sana, ktorang dah kua berjalan2...

mcm zie and besties, ktorg kua hangout with their old friend..antara tempat ktorang pegi adalah gunung lang..siyesly tempat tu cantek..tak sangka wujud tempat mcam tu..act zie baru 2minggu kursus kat PUO..nie minggu k'2 ...lagi 2minggu je tinggal sebab kursus nie sebulan jeww..and next week we're planning to hang out at lost world of tambum...hahahh..malu nak ngaku..tapi zie org perak nie pon tak sampai lagi lost world tu..hahahh..shame on me..ok enough..here's a few photo taken at taman rekreasi gunung lang.. ;)







teruja pulak bila fikir nak pegi lost world next week...tapi....dalam keteruujaan zie tu...ada perkara yang mengelirukan dan menyakitkan sudut hati zie..apakah dia..?? mungkin next3424352 entry..lepas zie dah cerita apa yang patot d'ceritakan dahulu.. ;) till then t8care..adios..


Friday, 26 April 2013

daku tertipu


**amaran entry kali ni agak panjang..tak taw camne nak short kan lagi dah.. hehehh ~.~'' 

assalamualaikum...siyes...sumpah...zie memang tak sangka...abang M sanggup buat macam nie..haaa..mesty suspen kan..?? jeng..jeng..jeng...

ok..cite nye macam nie..mase d'awal perkenalan kitorang dulu..abang M ade mention..nak bagi zie sekor anak kucing...sangattt comel...mulanya zie macam berat sikit nak jaga..sebab zie tak pernah jaga kucing..yang betul2 zie yang jaga..selalunya..family..zie tumpang2 kasih sayang laa kan...but then after long chat ngan die..housemate..mak and abah...seronok jugak kan kalau dapat bela sekor..so zie setuju lah die nak kasi that little kitten..
masalahnya...lepas2 tu...zie xpernah pulak nak tanya kat dia pasal kucing tu..just excited sendiri je...and zie selalu cakap dgn kucing housemate zie..nanti die dapat adek...dapat kawan...tapi bila dah lama2...abang M langsung xpernah mention pasal kucing..sampaikan zie cakap dengan kawan zie.. "dia takde cakap dah pon pasal kucing tu...mmm..tak pelah..tak de kot...biarlah..malas nak fikir.." dan nak d'jadikan cite lah kan..boleh pulak one day..abang M wat wayang ...

abg M : adek..abg cakap nak ckp smthg nie..tapi adek jangan marah pulak..
zie : mmm ckplaa...xmarah..
abg M : ishh..abg xtaw laa nk ckp cmne..
zie : ckp jelaa...abg xckp lagi adek marah nie..
abg M : sebenarnya..kucing yang abang cakap tu kan......
zie : xde...?? dah orang amek..??
abg M : mm tu lahh...abg mintak maaf...abg dah bg harapan kat adek..tapi abg xdapat tunaikan..abg taw adek excited nak jaga..tapi tulah..nak camne..kawan tu boleh pulak bagi kat orang laen.. abg ckp daa abg nk amek..tapi...mmm..

siyes zie tersentak sangat masa tu...zie takot die ase serba salah yang hamatt...zie tahan sebak..but mean that time...knonnya dia ase bersalah tu...die keep cakap.. "xpe...adek nk nges..nges je..abg phm..kali ni abg izinkan..abg taw abg salah..abg dah hancurkan harapan adek.." drama x?? hurmm..zie yang lurus bendul nie pon percaya jela...melayan jiwa zie yang kecewa tu...hingga lh zie cerita dengan kawan2 zie...terus meleleh air mata zie.. yang jahatnya tu...abg M nie knonnye ase serba salah sangatlaa wat zie nges2 gitu..



haishh..taw x..nape zie cakap knonnya..knonnya..sebab dia tipu je..tu agenda dia and komplot dengan kawan2 zie...patotlaa diorang nak bersubahat...rupanya d'janjikan ganjaran..nakal kawan2 zie nie..semalam..berie2 lah kawan2 zie ajak dok lua rumah tengok bulan..konon nak tenangkan jiwa yang tengah kacau..act memang jiwa kacau pon semalam..tengah asyik zie belek2 phone kawan zie..tibe2 kawan zie nie cakap..ehh abang M datang laa...dengan mke terpinga2...zie tanya "aku tak ngigau kan ??" teros kawan zie setempek bagi penampar..ok..sakit..tak mimpi..



lepas dah borak2 skit...abang M suruh zie tutup mata...zie pk dah knp pulak nie...few second latter..zie dnga sore meow...omaigod..omaigod..mase tu zie ase nak nanges sangat...and taw ape first thing zie buat..?? zie tengok mke and wane bulu dia..mati2 zie sangka..abang M cari kucing laen as pengganti...but it is that little kitten yang abang M janji nak kasi...zie jadi speechless..tak taw nak watpe...zie nak nanges tapi xboleh..perasaan tu tersekat d'kerongkong..zie just tengok je kawan zie maen2 dengan dia... lame2...zie tengok kucing tu..zie fall in love...zie lpe yang zie kene maen baek punye dengan sume orang.. nak tengok that kitty..?? here it is...







comelkan..sumpah susah giler nak snap gmba dak tecik nie.. ~.~''sangat manja dan nakal..sayang dia.. <3 <3


Thursday, 25 April 2013

aku dan bunga


assalamualaikum....perempuan seringkali dikaitkan dengan bunga kan...mana2 perempuan pon pasti sukakan bunga...zie pon tak lari dari fitrah tu...just zie jenis kurang minat pada bunga hidup...mungkin orang kata bagi sejambak ros tu romantik..sweet..tapi zie anggap tu pembaziran..xsweet mane pon..sebab bunga tu  nanti akan layu...lagi sweet kalau bagi bunga plastik..then cakap..kasih i pada u takkan pernah mati macam bunga nie yang sentiasa mekar berseri hingga hujung nyawa...hahha..jiwang kan...taw xpe..



lagipon..mungkin zie terpengaruh dengan sebuah novel yang zie pernah baca....lelaki tu kasi sejambak bunga pada perempuan tu with sekuntum bunga plastik di tengah2 jambangan bunga tu..tanda cinta die takkan pernah mati buat perempuan tu..sweet bukan..?? zie memang sukakan sesuatu yang romantik dan sweet..act sume orang ada sifat tu..cuma berbeza warna dan coraknya..



 
tapi se2kali bile dapat sejambak bunga nie...excited lah jugak...cuma sedih sikit la bile fikir bunga tu akan layu tak lama lagi..hurmmm..mane zie dapat?? tu haa..abg M kasi..peliks tak?? tak payah pelik..die memang full of surprise..asalnya zie merajok dengan die lah...tak sangka pulak keesokan harinya jumpe sejambak bunga atas meja.. ~.~'' kalau die tak ley time zie mudah mengalirkan air mata over small matter and even for him..zie pulak tak ley time lah die selalu buat perkara2 sweet nie..hehehhh...



Wednesday, 24 April 2013

sh0pping time ^.~


asslamualaikum...it's been a while since last time zie kua hang out dengan mylove and shopping a few things dengan dia...seriuosly zie suke accessories...tanpa d'sangka2 sekarang nie zie macam dah mula kumpul koleksi...well tak taw lah dah boleh kate koleksi atau belum..but i call it one of my collection lah.. act zie tak beli barang yang tak perlu sebenarnya...zie suke dahulukan keperluan...then baru penuhi kehendak...


        hang out kali nie pon..bukanlah happy sangat..sebab zie xbape sehat die pon xbape sehat..both of us not in the mood...tapi shopping time d'teruskan jua..hahaha...u can say ade happy and sad moment laaa...mcm baru2 nie jam zie tak taw ape punca..rosak...so...main motif nye nak cari jam lah...malangnya takde yang zie berkenan...harap maklum..zie agak cerewet memilih barang...suddenly...zie terjumpe ini...
|
|
|
|
|
v

ye...2 dalam satu...jam pon ye..gelang pon ye...so in love with it....zie rase nak beli 2,3 utas taw..tapi mylove dah jeling zie dah...ok....satu je..satu je..hahaha...jangan tamak....hahaha..comel x?? comel x?? suke sangat.....auuuu....lagi zie beli ape ye..?? hurmm..tak ingat lah pulak...hurmmm...nk tgok my collection?? here it is...
|
|
|
|
|
v
accessories....
 

pin...


shoes...

teddy...

lagi..?? belom fikir lagi..hahaha...act yg ade nie pon..bukan semua...half2 je..korang pulak adek koleksi ape?? share lah.. ;) adios..



Tuesday, 23 April 2013

berjimba..jimba..



assalamualaikum..wah....semenjak menjak nie...rajin pulak menghupdatenye kan...nie lah padahnye kalau dah berzaman tak hupdate..kan dah banyak story nak cerita..hurmm..tapi nie pon jenuh tahan nafsu nak post entry2 nie taw...hahaha...tak sabar punye pasal nak khabo kat korang..hahaha..



ok now zie nak story mory kitorang dak2 practical nie berjimba2 pergi karaoke uols...the night before that..kitorang hangout at umah..maen pakai inai bagai...hahaha... dari malam tu lagi dah..masing2 macam gian je nak melalak...tak sangka kawan sorang nie plan pulak nak g karaoke..so..kitorang pon pergilah karaoke beramai2..

        yang seronoknye karaoke tu...masing2 nak menjerit je...nyanyi lagu ziana zain gitu...hahaha..tak cukup tu kan...kitorang bukannya nyanyi sangat pon...kitorang select korean song..then kitorang miming and dance..seriously havoc and funny giler... after that...sore pon dah hilang nth k'mne..k'laut barangkali...
        dah melalak2 tu..lapar la kan...so kitorang pon pergilah melantak kepsi...try korean crunch yang baru tu...nyummmy..supper delicious...kawan2 zie cakap pedas...tapi zie rasa biasa je...hehehe...




tapi mesty tak lame kan korean crunch nie...macam flamming dulu tu...nanti back to normal original and spicy ...tak best langsung lah.. hurmmmmm...
cerita karaoke tak berakhir d'sini...the day after that...mylove pulak ajak zie teman die karaoke..wahh...bia betul nie..hurmm..zie takde alasan nak tolak..sebab dah banyak kali zie tak nak..tak nak..pegi karaoke...zie pon ajak sekali lah housemate zie ....mulanya ingat bia dia je banyak nyanyi...tapi aleh2..same banyak je nyanyi nye..hahaha...
         yang penting..aim lagu jiwa2 and jerit2 je...after that memang totally xde sore...sore dah k'hujung dunia...hahaha....u can see that week..minggu yang sangat meletihkan..betul2 punye have fun lah...rasanya kalau kitorang kat poli...tu kire release tensyen nak dekat final exam..hahaha...aptb...

Sunday, 21 April 2013

gwiyomi player


assalamualaikum...now it's about gwiyomi player story...zie sangat suka yang yeosob..vocalis kumpulan beast...and zie selalu nampak yeosob buat gwiyomi at mane2 game show and etc...so..one day..zie saje lah nak kasi kat abg M nie tgok yeosob buat gwiyomi....hinggalah satu hari..mase tu...die tengah sedih...and tak taw lah kenapa zie rasa nak buat gwiyomi tu untuk dia..dengan penuh segannya zie mintak tolong kawan zie record..tak sangka lah pulak dia suka sangat kan dapat vid tu..then few days latter die pulak buat kat zie time zie touching dengan die..


d'sebabkan zie suke sangat gwiyomi nie...zie pon tnjuk jugak kat mylovely love..mulanya dia macam tak minat..but the next day..die cakap nak tengok zie buat lagi...and kitorang pon ade lah record beberapa kali as memory and tambah collection of our videos...act kitorang sangat suke record videos everytime kitorang hang out together..:) hahaha...u can say...gwiyomi means a lot to me...coz abg M and mylove due2 pernah buat dengan zie..pernah buat untuk zie..and zie pon pernah buat untuk diorang...hahaha..paham x?? well for those yg xtaw gwiyomi tu ape n cmne?? refer link bel0w.. and he're is the guide ;) 



full song with lyrics and subs..

famous gwiyomi part compilation...

tapi rasanya ramai dah taw pasal nie kan..sebab dah mula ramai yang buat and upload di laman sosial..i named it gwiyomi fever..hahaha..zie pon hairan apesal makin menjadi2 pulak gwiyomi fever semenjak due menjak nie.. hurmmm....and this is mine...specially dedicated to my blog readers..mylove called it meowmie..hahahaha...please..... dont say any word.. ~.~ penattawwat2kiuthehehhandabaikanbackgroundtaksenonohskitttuwekkk

video


tapi.....yang paling kiut and terbaek..watch this --> https://www.youtube.com/watch?v=7sHg5Xl4KIw


Friday, 19 April 2013

hard to understand..


assalamualaikum...ehemm..sebelum nie korang just taw serba sikit camne zie ley kenal dengan abang zie nie kan..yang kononnye secret admirer tu kan...act in between those stories..ade banyak sangat stories yang xdapat or xtaw cmne nak tulis and share ngn korang..just like the title..act abang sombong nie..kite panggil die abg M ok..he's really hard to understand...



kitorang pernah lost contact kejap lah mase my lovely love tak kasi zie kawan dengan abg M sebab die tak suka cara abg M nak kawan dengan zie yang sweet sangat tu..then bile si dia dah kasi kitorang kawan...he keep asking..why zie berie nak kawan dengan die..act abg M ade banyak problem..and the main problem is die xnak share ape problem die..tapi soalan dia tu....buatkan zie berfikir panjang....

           and zie cakap...the reasons is...zie suke kalau ada orang boleh nasehatkan zie..ingatkan zie and give another point of view..even mylove boleh buat camtu..ade buat camtu..xsalah kan kalau zie nak orang laen pulak yang buat camtu...so....tak sangka jawapan tu dah cukup kukuh untuk dia terima ....


act xde masalah sebenarnya..xperlu ada masalah antara kami..it's just abg M yang sedang ada masalah...and dia xley terima hakikat....ada orang yang hargai dia...bila zie tak tak boleh kawan dengan dia..zie rasa bersalah sebab tambahkan keserabutan kepala dia yang memang tengah banyak masalah tu...dan hati zie yang lembut nie dengan mudahnye mengalirkan air mata...and that's the issues..he keep thinking..why..why zie nanges untuk die..demi dia...sedangkan orang laen tak macam tu...even zie sndri xde jawapan...

           maybe zie senang kawan dengan dia sebab sikap dia adakalanya mirip dengan mylove..tapi bagi zie lah kan.....mungkin allah temukan zie dengan dia..untuk isi kekos0ngan dalam hati dia..dan buat dia sedar..bahawa ada orang yang menghargai dia..dia perlu teruskan hidup...jangan diselubungi masa silam yang menyedihkan...dan dia juga perlu sedar...betapa indahnya hidup ini...

Wednesday, 17 April 2013

cont : seriously it's surprising me



assalamualaikum...ok nie kesah lepas zie dah tahu siapa orangnya yang k0nonnye secret admirer tu...


on the day zie siasat kat abang yang tolong kirim salam tu..abang sombong yang zie cakap tu..die ade lalu kat belakang tempat dduk zie kat opis nie..few second latter abang yang tolong kirim salam nie cakap..orang yang lalu tu lah yang nak kenal dengan zie..omaigod..omaigod...zie speechless sgt...then petangnya zie dapat notes dari dia...wahh...boleh pulak die buat troll kat zie..nak tengok notes nye?? cmnie ha..
|
|
|
|
|
|
v



kelakar kan...but sometimes rasa sweet lah cara dia nak kenal tu...on that day zie mmg xtaw nak wat ape..you know..perasaan teringin nak berkawan dan berkenalan dengan that someone yang so sweet caranya and perasaan takot untuk buat macam tu bila terfikirkan si dia..mixed and stress.. selang be2rapa hari tu..zie terjumpe fb die.. so i thought better add..friends at fb xsalah pon..then kitorang pon kawan lah...


hinggalah satu hari...zie bergurau dengan die.. "kalau camtu..zie nak jadi adek abang lah.." never thought he's gonna agree with it..then we proceed lah..as abg and adek angkat...and again...i never thought my lovely love betul2 tak kasi zie berangkat2 on the day zie cerita semuanya kat dia..sampai tak kasi kawan lagi tu...but after a long chat..si dia pon tak larang lagi zie berkawan..but just xnak zie angkat2 nie..so zie hormat die dan perasaan die..zie just kawan2 lah ngn that guy..and i never mentioned about him infront of mylove...u can say skrg nie zie happy..sebab zie ade mylovely love and lovely brother yang care pasal zie..but kadang2 serabut jugak..sebab nak kena layan due orang punye kerenah..selalunya nak kene layan kerenah mylovely love sorang je kan..hahaha...lawak...#klwxphmwat2fhmjelayehehe


Tuesday, 16 April 2013

seriously it's surprising me



assalamualaikum...macam yang zie dah janji...kali nie zie nak story pasal surprise...zie rasa sejak peristiwa tu kot banyak benda yang pahit manis masam kelat berlaku dalam hidup zie.. act zie tak tahu lah nak mula dari mana...rasanya sume dah taw yang zie sekarang tengah LI kan..at opis nie..ade lah zie selalu terserempak sorang abg nie..technician yang kitorang pernah jmpe sebab nak tanye pasal laptop kwn zie yang suddenly rosak...tiap kali terserempak ngan abg tu..kitorang akan senyumlah kat die..sebab die pernah tolong kitorang kan...



then one day..suddenly die cakap dengan zie ade someone kirim salam..hampir nak pengsan zie dengar statement tu...haipp jgn kate zie over ye..act sebelum jmpe abg tu..sblm abg tu ckp mcm tu..zie dah pon tergolek pengsan kat dlm opis..puncanya?? takde sorang pon yang tahu...sungguh misteri kan...hahaha..

zie ingat kan abg tu just bergurau ke..just saje2 nak tegur kitorang ke..maklumlah sebelum nie kalau terserempak pon..just sengih2 je..hehehe...so..zie pon wat xtaw jelah pasal salam2 tu kan...then tanpa d'sangka..tanpa d'duga..one day mase zie nak balek lunch..i found something on my helmet...ape die?? menda nie ha...


|
|
|
|
|
|
v

klw korang jadi zie tetejot tak?? mase tu zie dah rasa takot sangat..maklumlah kebetulan pulak die kasi sneakers..favret zie..ape lagi..mulalah terasa macam memang dah kne stalk habes2 dgn mamat secret admirer k0nonnye nie kan..zie mintak kwn zie tlg siasat sape..tp abg yg smpaikan salam tu..xnakk bagitau..hampa...sedih...hati ini..muahahha...


tapi sbnrnye masa tu kan..zie mcm berbelah bahagi taw..tak taw lah nak taw ke x ke...spe sebenarnya yg kasi kad and coklat tu..sebab kalau zie taw..zie perlu buat ape..?? and kalau zie tak taw pon..rasa macam xselesa lah pulak kan..rasa diperhatikan gitu..then one day zie email abg yg tolong kirim salam tu...tanya kat dia..bila dia dah bagitau sape orgnye..lagilah zie tak tentu arah..tak taw cmne nak faced abg tu..act selalu je terserempak ngn abg tu..tapi zie sangkakan dia sombong..mane tak nye..kalau jalan tu..menon0ng2 je..macam pelesit..betul..tak tipu nie...ehemm..penat dah nie cite..next entry zie story lagi.. adios.. ;)

Monday, 15 April 2013

omooo...omooo...


assalamualaikum..it's been a while since last update...setelah sekian lama baru zie perasan belum ade lagi entry tahun 2013..haishh..teroknye zie..bukannya lah sebok sangat...atau lupa dah kat blog nie..just not in the mo0d to write..hahaha..padahal sumpah banyak story mory menarik tertarik kau mmg debom gitu...well for me lah..coz zie yg experience menda tu kan..



wokeyh...first dengan bangganya nak bagitau lagi 3minggu zie akn menamatkan latihan industri..sounds excited kan?? but not really..coz..yg xbangganya..report satu hape xsentuh lagi..mohon pening kepala sekarang..tak taw lah apesal sekarang nie penyakit malas makin menular dalam diri nie..padahal dulu zie ni rajin taw...paling tak suke tangguh2 keje..haishh..faktor usia barangkali..hahaha..ade kne ngene ke.?? ok...case closed..



mm nak cite ape lagi ye..?? maklumlah cerita banyak sangat nie..maybe next entry lah zie cite..sebab kalau cite sekarang...pening and panjang laa pulak..for now..zie kasi briefing jelah...antara cerita yang zie ingat nak share kat sini..one of them is berkaitan surprise..then karaoke night..dinner and shopping.. most of them terjadi dlm mase terdekat nie...kalau zie ade ingt lagi cite2 menarik awal2 tahun nie zie share okeyh.. ;) #bajetorgberienaktawandbacelahpoyoje