Friday, 26 April 2013

daku tertipu


**amaran entry kali ni agak panjang..tak taw camne nak short kan lagi dah.. hehehh ~.~'' 

assalamualaikum...siyes...sumpah...zie memang tak sangka...abang M sanggup buat macam nie..haaa..mesty suspen kan..?? jeng..jeng..jeng...

ok..cite nye macam nie..mase d'awal perkenalan kitorang dulu..abang M ade mention..nak bagi zie sekor anak kucing...sangattt comel...mulanya zie macam berat sikit nak jaga..sebab zie tak pernah jaga kucing..yang betul2 zie yang jaga..selalunya..family..zie tumpang2 kasih sayang laa kan...but then after long chat ngan die..housemate..mak and abah...seronok jugak kan kalau dapat bela sekor..so zie setuju lah die nak kasi that little kitten..
masalahnya...lepas2 tu...zie xpernah pulak nak tanya kat dia pasal kucing tu..just excited sendiri je...and zie selalu cakap dgn kucing housemate zie..nanti die dapat adek...dapat kawan...tapi bila dah lama2...abang M langsung xpernah mention pasal kucing..sampaikan zie cakap dengan kawan zie.. "dia takde cakap dah pon pasal kucing tu...mmm..tak pelah..tak de kot...biarlah..malas nak fikir.." dan nak d'jadikan cite lah kan..boleh pulak one day..abang M wat wayang ...

abg M : adek..abg cakap nak ckp smthg nie..tapi adek jangan marah pulak..
zie : mmm ckplaa...xmarah..
abg M : ishh..abg xtaw laa nk ckp cmne..
zie : ckp jelaa...abg xckp lagi adek marah nie..
abg M : sebenarnya..kucing yang abang cakap tu kan......
zie : xde...?? dah orang amek..??
abg M : mm tu lahh...abg mintak maaf...abg dah bg harapan kat adek..tapi abg xdapat tunaikan..abg taw adek excited nak jaga..tapi tulah..nak camne..kawan tu boleh pulak bagi kat orang laen.. abg ckp daa abg nk amek..tapi...mmm..

siyes zie tersentak sangat masa tu...zie takot die ase serba salah yang hamatt...zie tahan sebak..but mean that time...knonnya dia ase bersalah tu...die keep cakap.. "xpe...adek nk nges..nges je..abg phm..kali ni abg izinkan..abg taw abg salah..abg dah hancurkan harapan adek.." drama x?? hurmm..zie yang lurus bendul nie pon percaya jela...melayan jiwa zie yang kecewa tu...hingga lh zie cerita dengan kawan2 zie...terus meleleh air mata zie.. yang jahatnya tu...abg M nie knonnye ase serba salah sangatlaa wat zie nges2 gitu..



haishh..taw x..nape zie cakap knonnya..knonnya..sebab dia tipu je..tu agenda dia and komplot dengan kawan2 zie...patotlaa diorang nak bersubahat...rupanya d'janjikan ganjaran..nakal kawan2 zie nie..semalam..berie2 lah kawan2 zie ajak dok lua rumah tengok bulan..konon nak tenangkan jiwa yang tengah kacau..act memang jiwa kacau pon semalam..tengah asyik zie belek2 phone kawan zie..tibe2 kawan zie nie cakap..ehh abang M datang laa...dengan mke terpinga2...zie tanya "aku tak ngigau kan ??" teros kawan zie setempek bagi penampar..ok..sakit..tak mimpi..



lepas dah borak2 skit...abang M suruh zie tutup mata...zie pk dah knp pulak nie...few second latter..zie dnga sore meow...omaigod..omaigod..mase tu zie ase nak nanges sangat...and taw ape first thing zie buat..?? zie tengok mke and wane bulu dia..mati2 zie sangka..abang M cari kucing laen as pengganti...but it is that little kitten yang abang M janji nak kasi...zie jadi speechless..tak taw nak watpe...zie nak nanges tapi xboleh..perasaan tu tersekat d'kerongkong..zie just tengok je kawan zie maen2 dengan dia... lame2...zie tengok kucing tu..zie fall in love...zie lpe yang zie kene maen baek punye dengan sume orang.. nak tengok that kitty..?? here it is...







comelkan..sumpah susah giler nak snap gmba dak tecik nie.. ~.~''sangat manja dan nakal..sayang dia.. <3 <3


2 comments:

Cik Bluewendy Wendy said...

ahakszz.. cumeynyee.. suspen jek abg M tuh..=.="

EiZaRaZiErYa said...

hahahh..taw xpe..abg M tu..mmg mintak penampar kadang2.. tapi kikie sangat comel kan..kan... ;)