Thursday, 28 June 2012

macam2 ragam


olla~ sejak dari kecik lagi zie memang dah biasa sangat naek bas..dulu2 nak balek kampung mesty naek bas..walaupon kena tukar2 banyak bas..tapi zie suke sangat...ehehh..mase kecik2 dulu lah ye..sekarang nie..kalau naek bas..zie macam rimas pon ade..macam2 ragam manusia ada..migrane jugak kadang tu..macam semalam..zie pegi bayar yuran..mase nak balek tuu..ade la sorang penumpang bas nie boleh lak tid0q berdengkoq.. =.='' zie tengok driver bas tu pon macam terganggu fokes die..sampai die tercarik2 dari mana datang bunyi tu..adehh..sabo aje la..kite dah le tengah pening t'kena hujan..boleh pulak ade yang berdengkur..masalahnya kan..die sit kat dpn zie pulak tu..memang izhar halqi *terang dan nyata* lah dengkuran die kan..


ehemmm..xcukup tu..ade pulak yang batok2 sampai mengingatkan zie dekat sorang abang ke pakcik ke xtaw lah..die pegi meludah dalam bakul sampah bas tu..erkkk..apesal lah mase pancuran air liur tu mencurah2 kedalam tong sampah..mate zie laju je capture moment tu.. =.='' lame jugak zie stable kan minda dan jiwa zie yang memang rase loya nak muntah tengok..masalah nye kan..zie duduk kat sit yang sebelah dengan tong sampah tu..dekat pintu kedua, pintu tengah..ternampak insan tu bangon..zie pon automatik la t'pandang..lantas terlihat lah kejadian yg tidak d'ingini tu.. =.='' huaaa...stress gilee..mang rase nak muntah sangat.. *sila bayangkan situasi ini utk kesan yang extreme.. 


dasyat tak..tu belom campo kesah zie dengan orang gile lagi..haa..yang nie bukan kan dalam bas..tapi kat basten..adehh..muke boleh tahan la..rambut panjang..style..cine taw..die pegang majalah ke komik camtu lah..ok fine..xpelah nak membace ..bagus..membaca amalan mulia..akan tetapi..tetibe die k'hulur kehilir dgn buku die tu..se0lah2 mencari cahaya kebenaran utk bace buku tu..macam die xnampak la..kena ada pencahayan yang betul baru boleh bace..boleh bayangkan tak?? ok..die pon teros2an kehulur kehilir mencari sinar tu..
      tetibe makin dekat pulak dengan zie..erkk.. dalam hati xpela..jaoh lagi nie..lame2..sambil2 bace buku..die mengundur..dan mengundur..seolah2 sengaja nak makin dekat ngan zie..huaaaa...nape ngan mamat nie..teros zie larikk..nyorok kat celah2 bas..nak nages kot time tu..grrrr...kuang aja betul..sampai lah zie dah naek bas..dah gerak..die dok usha lagi..grrr...ntah ape masalah die ntah..rase nak lempang laju2..huhh.. spoil mo0d betul ingat pasal org gile tu..till then..adios~

1 comment:

Bun-Bun-Reyn-Pyon~ said...

jalan2 kat blog yang superb wow wow ni sambil komen entry awak XD and nak gtau awak yang...

ade hadiah misteri ni , tp xde tuannye, nak tak ? kalau nak .. pegi kat link ni , cbe try tgk , hehehe , , meh la tgk satt :P
jangan malu2 jangan segan2,
camner nak dapat hadiah nii ?

http://mrs-akmareyna14.blogspot.com/2012/06/giveaway-mrs-akmareyna-vs-upm-padi.html

p/s:special request dr REYN tauu ^__^