Sunday, 11 May 2014

ambil berkat


assalamualaikum.. since memasing bangun awal pagi nie.. excited lah gerak awal pergi rumah alang.. tapi.. sebelum apa2.. lets bekpes like a king..king..kingg..k0ng..ouhh..n0..king enuf.. at first, abah dok santai merok0k lagi..bila mak hingaq2 ajak makan..abah cepat2 habiskan isap rok0k dia tu..

apa yang funny nya kan..abah pi campak puntung rok0k tu kebawah.. dan2 mak kec0h kata "ehh..abah hang ni..ik0t dan ja..risau laa aku kena 0rang kat bawah tu.." apa lagi.. sakan laa kami semua ketawa .. memikirkan kata2 mak tu.. if betul2 puntung rok0k abah kena sapa2 kat bawah tu..ahahahh.. and i'm trying to get int0 the moment.. i said "senyap ja tu mak..tak kena sapa k0t..kalau tak mesti hingaq dah kan.. 'oii..sapa baling ni ha..' hahahhh" my m0m tambah lagi..tak puas lagi buat lawak agaknya tu.. "abah hang lupa la tu dia dok rumah atas langit..dia ingat macam kat kampong tu k0t..rumah kat bawah.."  kalau nak di cerita sepatah2 apa yang keluar dari mulut mak tu..mau makan 2,3 page ni..ahahh.. 

since sampai kenduri awai..kami lepak2 kat rumah alang dulu..having a chit chat..b0rak2 nescafee dengan kerepek.. after that, kami pon turun laa..teng0k depa buat marhaban anak sepupu kak lang..since kita ni guest ja..takdak nak buat apa laa sangat kan...tunggu masa makan..then lepak2..pengantin sampai time kami tengah makan..kalut laa aku nak pi tarik aura pengantin nya..ahahahh..tak kan laa nak rasmi pelamin sebelum pengantin nya kan..s0..nah..belanja sikitt gambar..ouhh..maknanya realitinya banyak lah kan..choii..


i was like "uhukk..mana aci..depa dah kawen.." 

bila pengantin pi makan biadap.. i mean..beradap.. i'm sit on the chair.. and waiting for my prince charm.. ini kan.. kalau M datang..b0leh kit0rang acah2 sanding..ahaks..

lepas dah penat2.. err..penat teng0k my anak buah maen2..penat tengok my abang2 berborak..penat tengok my alang kar0k ..sebelum balek..m0h kita selfie dulu..ahahahh.. alm0st lengkap..kak l0ng dengan anak buah s0rang tu ja takda.. abah tak pandang camera.. sebab seron0k acah2 cucu.. but i'm statisfied unuf..dapat selfie dengan mereka.. i larf them ma everything.. 


2 comments:

Rose Azadir said...

Assalamualaikum, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com.

FarrahNadia said...

hahaha sumpah kelakar !! adumakk kalau kena tu mau tbakar kepala orang tu :D