Friday, 30 October 2015

Perasmian MeGICT' 15


Assalamualaikum.. act last year ada tahu pasal MeGICT ni.. tapi baru tahun ni lah azie macam ada hati nak join2.. huhu.. sebenarnya niat nak pergi bagi makan rohani.. ada ceramah dari Pu Yoeb and Da'i Izhar.. rupa2nya sebelum mula forum ad-din tu.. ada majlis perasmian.. baru lah tahu...rupanya memang ini baru tahun kedua penganjuran..

lambat juga mula ..walaupun dalam poster tulis jam 8 kan.. masa tu mula lah hati kecil ni berkata "ni mesty sebab ada kerjasama dengan upsi.. selalu nya, majlis yang upsi anjurkan memang mula lambat sikit.." hahahh.. bukan nak kata u sendiri, tapi selalunya memang camtu.. maybe motip nak kumpul pelajar lebih awal, then baru vvip datang.. tapi bagi orang yang punctual macam azie ni.. nak menunggu lama begitu, haih.. memang menguji kesabaran lah.. tapi apa pun, ucapan2 tu semua best.. perasmian memang ohsem.. ada gimik.. nah belanja gambar.. curik dari page MegICT..


lepas perasmian, vvip ada jamuan makan2 dulu.. so0.. menunggu lagi lah weols ni.. macam deme2 yang minat at pu yoeb and da'i izhar ni takde masalah lah kan menunggu.. azie? takdelaa fanatik sangat.. suka jugak lah.. jadi demi memenuhi kehendak makanan rohani, tunggu jugak lah.. so.. lepas beberapa ketika, majlis forum ad-din pun bermula.. serius habaq hang seronok.. walaupun nampak lah perbezaan cara pendekatan dari PU dan Da'i tapi both best in their own way.. cumanya ralat tak dapat nk stay sampai habis.. sebab malam tu azie pergi sana naek moto.. jadi takot nak amek risk kena tahan dengan guard tak boleh masok, weols balek lah dulu.. kalau tahu bas tunggu , ada 2 biji yang bawak ke sana.. takdelah weols tergedik2 naek moto bahayakan diri memalam..


2 comments:

Nieyl said...

Singgah pagi..
lambat tu dah pasti..hihi

EiZaRaZiErYa said...

kan.. that's why skrg ni, buat perangai sikit, turun lambat2 sikit.. sebab taw kalau punctual pun bukan mula terus.. ~.~''