Sunday, 12 March 2017

Fitting + Pickup Baju @ Butik

Assalamualaikum dan salam sejahtera.



Hari ini azie masih lagi belum sehat.. semalam azie start rasa macam nak teruk.. padahal sebelum ni.. on off kejap2 je.. tapi azie gagahkan diri sebab nak pergi butik untuk fitting dan ambil baju.. yang bestnya tentang butik ni adalah.. anda boleh fitting dan ambil baju pada hari yang sama seminggu sebelum majlis.. so yea.. weols datang ke butik seawal mungkin untuk fitting baju.. sebenarnya mereka dah betulkan baju tu ikot measurement badan kita since dorang dah taw kita akan datang amek hari tu.. sebab memang kena amek baju seminggu sebelum wedding kan.. tapi andai kata terkurus or tergemok ke.. tu yang kena kecilkan atau besarkan semula.. 

so, lepas try2.. baju azie kena kecikkan sikit.. baju M ok.. seluar jelaa kena kecik sikit.. jadi, sementara diorang betulkan.. weols duduk2 jelaa tunggu.. lepas tu, try balek.. tapi memang masa mula2 pakai tadi agak lama la.. sebab tengah fikir selesa ke tak.. perlu kecikkan ke tak.. jadi lepas everything dah settle..dah puas hati dengan baju.. weols tunggu lagi.. sebab dorang nak ironkan baju tu sesiap.. sebelum balek makesure semua barang dapat.. Alhamdulillah.. settle..

Masok butik pagi..sejuk lagi. Keluar2 dah panas..menggelupur jugak laa.. tdan entah kenapa badan azie start gatal2.. lepas keluar butik, kami tak terus balek.. kami merayau dulu pergi beli2 barang..time tu sumpah azie rasa menggelupur sangat.. nak sental dengan berus rasanya tahap gatal dia.. tapi kami teruskan jua misi mencari barang2.. untuk kenduri jugak pun.. walaupun azie da start rasa laen macam sangat.. sebab macam azie kata tadi demam azie macam teruk sikit hari ini..

Sesampainya dirumah.. azie tengok badan azie dah naek merah2..merata2 tempat azie garu2 sepanjang menyopping tadi merah..


merah2 yang macam ni..timbul2.. besar2..kecik2 pun ada.. nmm.. malam tu mak sapukan azie bedak sejuk + garam jantan.. tapi nampaknya tak lut.. so abah kasi sapu ubat gatal.. lega la sikit..surut yang bintik2 tu.. mak kata takot miang dari bilik fitting tu..entah lah.. nak kata allergic takde allergic apa pun..


2 comments:

.atynFATHIN. said...

Salam kak kita ada beberapa persoalan tentang upzi dan kox yang akak ambil? macamana yang nak hubungi. boleh akak email kita, norfathin18@yahoo.com

.atynFATHIN. said...

Salam kak kita ada beberapa persoalan tentang upzi dan kox yang akak ambil? macamana yang nak hubungi. boleh akak email kita, norfathin18@yahoo.com