Thursday, 4 September 2014

Konvokesyen ke-9 pSis part 2


assalamualaikum.. jadi ini sambungan kepada Konvokesyen ke-9 pSis part 1..hehehh
________________________________________________________________

sikit je yang graduat sidang ke3 nie..around 11 dah habis dah.. serius..azie jeles gila tengok mereka2 yang dapat anugerah pengarah.. satu sebab diorang cemerlang akademik..dua sebab diorang aktif.. melihatkan kejayaan mereka..azie dah pasang azam nak cemerlang begitu juga di peringkat ijazah kelak.. last before bersurai..weols kena nyanyi lagu politeknik..seriusly..entah kenapa halus betul jiwa ini..menanges2 azie dan kawan2 nyanyi lagu politeknik..b'cause that's gonna be last time weols nyanyi togehter2 at bumi pSis.. and paling penting..to0 many memories.. pahit manis masam masin semua lengkap.. before keluar dewan.. sempat our PA ajak bergambar.. 

ini je yang ada..most of us..ggirls..yang bboys ramai tak hadir.. nmmm...

seperti yang dijanjikan..weols keluar dewan dan spent time with family first.. lepas a few pixcha..my abah dah kalut ajak pi minum.. nak ajak makan kat situ..my alang kata tak standard lah makan makanan student..pftt..








since memasing dah penat..and masa pon dah menunjukkan hampir 12.30 tghari.. dah sampai masa yang dijanjikan dengan kawan2.. my family balek dulu..and tinggal lah azie dan my photographer untuk spent time puas2 di pSis.. ehh sempat pulak my mom, my abah..my alang pesan beria2 suruh bagi si M tu makan.. al maklumlah..kawan tu kan tak sehat..pahtu azie buli dia pulak tenghari rembang nie..suruh amek gambar.. sikit pon diorang tak concern kan azie suruh makan ke apa.. pftt.. kebetulan ondway nak ke tempat yang dijanjikan..terjumpa kawan2 iols tengah makan2.. hikhik..tumpang lah semulut dua jap.. 


teringatkan si M tu kemungkinan kelaparan..nak bawak gi makan konon nya.. laju azie bawak M mengorak langkah ke kafe pentadbiran..





jadi.. dari pengalaman azie nie.. ada beberapa tips azie nak tekan kan kat sini..

1) pakai jubah anda siap2..jadi tak kan ada isu jubah tertinggal macam yang azie alami nie..jangan malu rasa macam beria nya..turun2 kereta dah berjubah.. hello..memang itu hari jubah anda pon..orang faham lah..anda nak konvo..

2) sentiasa bawak dokumen penting (barcode nama dan kad gambar official konvokeseyen) bersama2 anda.. letak dalam handbag bagi mengelak kan kes keterlupaan or kehilangan..cewahh..

3) bergambarlah puas2 dengan jubah anda.. acah2 preconvo sekiranya anda juga dapat awal seperti batch kitorang kali ini.. sebab di hari konvokesyen nanti uols tak boleh nak bawak jubah nie pi bergambo jauh2.. sanggup pulak ke uols nak patah2 balek ke pSis semata sebab nak pulang jubah..dan dapatkan diploma korang tu.. ye..dapatkan diploma..uols ingat uols naek tu terus dapat diploma ke.. tipu je..tak caya lihat ini..


yelah..cuba fikir logic.. kalau tak buat macam nie, mau uols rembat aje kan jubah tu..hahahh.. no offense ye..

4) pakailah baju yang berpoket.. atapun anda boleh pakai beg silang yang kecil seperti ini..


seluduplah handphone anda masuk ke dalam dewan atau anda akan dilanda kebosanan melampau terutama bila sudah lepas giliran anda.. but.. sebelum majlis mula pon agak bosan sebenarnya.. jadi masa2 begini elok di manfaatkan dengan mengambil gambar bersama rakan2..dan bergambar dalam suasana dewan.. b'cause lepas habis aturcara penganugerahan diploma bagai dewan adalah kawasan dilarang masuk..

5) berjanjilah lebih awal dengan sahabat2 anda untuk tunggu pada sekian2 waktu di sekian2 tempat untuk tujuan berkumpul dan bergambar..memandangkan lepas keluar dewan adalah masa untuk anda spent dengan keluarga..misalnya nak makan..nak bergambar.. jadi lepas dah puas dengan keluarga, boleh lah minta mereka pulang dulu, sementara tu kita bergembira dengan kawan2.. bagi yang memang balek dengan keluarga, mungkin boleh deal dengan family minta tunggu sekejap sebab nak jumpa kawan2.. menda boleh bincang kan..

sekian.. pengalaman azie di konvokesyen ke-9 pSis..  andai kata ada adek2 yang belajar di pSis baca entry ini.. selamat maju jaya..harap tips2 ini berguna untuk kalian.. yeahh...

 



p/s : ini kira sikit lah nie upload..hehehh.. 

1 comment:

Aisya A. said...

tahniah..

mmg kalau nyanyi lagu kolej/uni for the last time ni rasa dia lain mcm sikit kan. hikhik