Friday, 7 October 2016

Az turns 24


Assalamualaikum 

Hai.. seperti tajuk diatas *ewahh skema..* 

azie officially 24 years old... uhuhuhu.. 6 10 2016 adalah tarikhnya.. kawan-kawan azie dok kata tarikh cantek.. kalau patah balek pun, still 6 10 2016.. kalau mereka tak mention, azie tak perasan pun.. huhu.. 

macam biasa, bila ada tarikh special, azie always expect something dari M.. so tepat 12 malam tu..  azie dah terlena taw..tapi.. azie terjaga sebab M wasap gambar kartun yang sweet2 tu.. 


adek beradik gambaq ni lah.. tapi azie letak satu je.. heheh..

lepas tu.. dia kata "happy birthday sayangku" with heart.. tak sempat pun nak balas.. tiba2 dia call.. hahahh.. first time nie wish on call.. yelah.. sejak2 tukar pelan Umobile pakej unlimited call.. belagak je kerja dia.. bar untuk call tak naek2.. huhh.. 

so macam biasa lah.. azie yang hati tisu akan menangis terharu dengar ucapan sweet potong kaki si M ni.. tapi lepas tu azie menangis sedih pulak.. sebab M cakap dia kena balek rumah family.. so tak dapat celebrate birthday azie esoknya.. means on 6hb tu lah.. tapi dia kata nanti kita celebrate hari ahad.. hurmm.. kena pulak time awak tengah PMS dia nak prank kan.. so memang berendam ayaq mata satu hari tu.. sedangkan kalau azie normal, maybe azie boleh terima..entah lah..huhu..

hari tu, azie ada kelas petang.. dia pulak kerja.. then lepas kerja dia kata dah nak balek.. weii.. tak sempat jumpa pon.. hurmm.. mana tak sedih hati ni.. kita ni nak ler ada moment dengan yang tersayang kan.. 

nak dijadikan cerita.. petang tu hujan.. cuaca hari tu pon macam tahu perasaan azie tengah kemurungan.. huhu.. azie pi kelas naek moto taw.. merempit.. hehe.. jadi bila hujan macam mana nak balek kan.. ikut hati merajuk ni.. taknak langsung dah jumpa M.. dah dia nak balek sangat kan.. balek jelaa.. tayah peduli kat I.. something camtu feeling dia.. hahahh.. tapi M beria suruh balek dengan dia.. so.. azie terpaksa akur jugak ...lepas dah banyak bagi alasan nya..punya nak ngelak taknak jumpa... huhu.. maklumlah merajuk kan.. hehehh.. 

tapi maybe sebab M rasa bersalah yang dia "kena balek".. so "tak dapat celebrate birthday azie.." dia pun bawa azie makan dulu before hantar azie balek kolej.. tapi entah kenapa masa tu keep sedih jugak.. sebab jadi terfikir.. "oh.. kalau tak hujan.. mesty takde nak jumpa pun..bukannya dia nak sangat jumpa bawak makan ni.." serius masa tu ingat ada lah dia nak kasi something ke.. uhukk.. kecewanya takdak pape.. memang macam alang2 dah jumpa ni.. jom lah makan dulu.. 


masa M snap ni macam perasan je.. tapi M pandai berlakon..haha.. so tak syak apa2 lah.. dok sedih jelah hari tu..huhu..

bila dah balek kolej.. sampai2 je.. azie sambung kemurungan balek.. huaaa.. yela.. azie cuba positif maybe dia nak tipu2 je.. tapi sebenarnya ada something... tapi end up memang takde pape pon.. kaciwa beb.. macam dia tak peduli pun kat azie.. mana tak nya.. dia pi cakap dengan azie, nak balek sebab mak kata kesian ayah buat kerja at luar tu sorang2.. ok.. kalau tu je sebabnya..boleh kan..balek hari jumaat je.. so malam khamis on my birthday tu..bole spent time dengan azie dulu.. bila azie cakap camtu dia cuma bole cakap sorry je..tak taw nak cakap apa.. 

sampai terungkit lah pasal last,last year punya kesah.. ada taon xcelebrate..ada taon lepas tu.. sama jgk azie sedih.. sebab dia ada kursus.. nmm.. camna lah tak tacing lebey.. kena pulak orang laen pun dah ada bagi hadiah kat azie.. tapi M boleh tak bagi pape pon.. aduh.. can you feel me.. please feel it.. huhu..

seolah-olah tahu azie berduka.. malam tu.. tiba2 lah kawan2 azie yang #diplomates ni, wish birthday azie.. dorang pun tetiba je.. sakan plan nak gi makan2 lah ape lah.. tapi memang azie tak syak pape.. sebab pandai berlakon semua nie.. huhh.. lagipon sebelum2 ni pun pernah je plan gi makan2 bila ada besday kawan2.. cuma kadang2 pergi lambat sikit sebab nak cari masa yang ada semua orang.. uhuhu.. so.. malam tu berlalu dengan kawan2 tiba2 je plan nak gi makan2 and terus jadi je.. walaupun plannya nak shell out.. tapi sebagai student.. macam berat je nak keluarkan bajet banyak tu..huhu.. 

sungguhpun begitu, azie tidoq dengan ayaq mata kot malam tu.. sebab again.. rasa macam.. kawan je yang beria.. tapi M tak pon.. huhu.. walaupun dia kata ok ahad nanti..akan happy kan.. keesokkannya, azie bangun mata pedih ngat.. sejam pertama kuliah..memang mata macam.. nak pejam je.. lepas tu baru ok.. 

dipendekkan cerita.. malam tu sebaek sampai je, yen si drebar turunkan kitorang depan kedai, so kami terus masuk dan duduk.. tak lama borak2.. tiba dalam kedai macam tripped.. ingatkan blackout habis.. tapi kat luar2 bercahaya elok.. masa tu.. azie sempat cakap.. ingatkan ada orang nak bawak kek.. tapi ntah macam mana kata-kata tu keluar.. tapi azie tak fikir menda tu untuk azie.. huhu.. sebab dalam kedai tu ramai orang kan.. so maybe ada orang yang celebrate.. maybe sebab tu kot azie fikir camtu.. tapi tak lama lepas si drebar ni masuk duduk.. kira kitorang baru setel order air camtu jelaa.. tiba2 tripped lagi sekali.. huhu.. tak semena2..tiba2 ada suara2 nyanyi happy birthday to you.. azie time tu.. cam dah blur..azie ikot tepuk sekali..tapi azie tak nyanyi.. sebab azie tak taw dorang nyanyi untuk sapa.. act masa nama pun..dorang tak sebut.. uhuhu.. dalam tu ramai kot.. full house.. jadi azie takdelah expect untuk azie..


 



nampak tak muka sedih tu.. muka tak puas hati lagi kena tipu.. walaupun rasa suka dan seronok dapat kek yang di idamkan.. uhuhu..

sekali tiba2 dalam dok nyanyi2 tu.. azie terperasan ada cahaya..tiba2 ada kek sampai sebelah azie.. perkara pertama azie buat, azie pandang sapa yang bawak.. sebab kalau staff, means kawan2 azie nye kerja.. tapi rupanya M yang bawak.. weii.. ape ni.. dia kat rumah family dia kan.. taw apa azie tanya? cmna syg bole ada kat sini.. huhu..azie debik2 kan dia kot.. padan muka...lantak orang tengok.. sebab azie terkejut sangat taw tak.. azie tak jangka langsung.. azie fikir, ok.. dia cakap nak celebrate hari ahad.. so tunggu hari ahad la.. harini nak spent time dengan kawan2 dulu..  menangis kot azie time tu.. punya lah kitorang dua2 cam gabra je.. sebab azie masih shock.. M pulak macam gigil.. sebab dia tak pernah buat menda camtu.. huhu.. jadinya, tak sempat pun amek gmbar elok2 dengan kek elok2.. semua candid habis.. but still, tu dah cukup buat azie.. bermakna sangatt.. walaupun muka azie takde yang semenggah pun.. hahahh..


boleh dia kenakan azie nak suap kek tapi suap mulut dia.. 3 kali weii.. last sekali, azie dah nak merajuk baru siap suap azie.. segan je kengkawan tengok.. huhu..

lepas di siasat, ikut apa azie paham.. M memang plan nak buat nak ajak kawan2 diplomates ni.. tapi dia terlupa.. tiba2 kawan azie ni ada pm dia.. cakap ada plan sekian3.. sebabnya.. ini semester akhir kitorang sama2.. lepas ni kitorang tak jumpa lagi dah.. azie praktikum sem depan.. azie balek.. dorang pulak praktikum.. so memang nak appreciate sem ni betul2.. sumpah tacing gila.. azie tak sangka.. diorang dah letak friendship kitorang ni di tahap macam tu.. rupanya dorang dah ada group, dah plan.. pahtu baru approach M..and masukkan M dalam group tu.. 


ni lah dia muka2 yang betanggungjawab di atas air mata harijadi azie.. huhu..
gambar pertama: dari kiri, pelakon utama, mak dalang, drebar, a.k.a PDI tiga2 ni..
gambar kedua, shawl pink setiausaha program.. hahahhh.. 

sepatutnya plan tu buat on my birthday.. tapi sebab kawan azie yang sorang ni takde.. terpaksa lah postpone.. kan dah tak pasal2 azie kemurungan on my birthday.. haha.. tapi takpelah.. menda tu macam terbayar gitu.. huhu.. sebenarnya memang ada little things yang macam bila azie text M..cakap gini.. tiba2 dalam group.. ada kawan azie reply macam ni.. rupanya diorang memang keep share apa azie text ..yela.. macam M dah serba salah and dia share dengan kawan2 azie ni yang azie dah teruk sangat sedih dia ni.. huhu.. aduii.. fikir2kan memang segan.. tapi azie positif.. tu semua sebab nak happy kan azie.. indeed i'm happy.. tapi rasa macam.. M ni memang suka curik kawan azie kan.. pahtu ajar bukan2.. ajar tipu azie.. huhu.. 



sweet ngat adiah dorang.. M takde kasi adiah dah.. sebab dah buat plan macam tu kan.. everything on him. yet azie happy.. sebab still ada yang kasi adiah.. so it's perfect!

sebelum balek tu dak2 ni kata ada lagi surprise..azie dah takot..sebab dorang kata nak baling telur bagai... tapi sbnrnya.. dorang kasi hadiah.. 




so sweet.. azie akan kenang semua ni sampai bila-bila.. sumpah sayang sangat dengan dorang semua.. dorang ni lah yang selalu ada dengan azie sepanjang 2 tahun sudah di UPSI.


p/s: mohon maafkan gaya penceritaan yang agak berterabur.. dah bahasa yang huru-hara.. excited tak habis lagi.. sekian. 





1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)