Thursday, 1 December 2016

Akhirnya meletus jua

Assalamualaikum..

Hari ini azie bangun awal.. bersiap pergi mencari kelas yang free di bangunan2 bilik kuliah sebab nak tolong kawan azie buat rakaman pengajaran makro 2.. malangnya tempat biasa kami rekod tak free.. dah ada kelas pulak.. terpaksalah azie mencari kelas lain.. mujurlah jumpa.. lepas setel everything.. azie direct ke library.. sebab nak buat kerja kononnya.. tapi tak dapat lama pun sebab lepas tu azie perlu ke kelas.. after class ingat nak lepal library lagi, tapi hujan pulak.. jadi sementara tunggu hujan berhenti azie stay di area perjumpaan kelas diadakan tu dahulu.. continue buat kerja.. then pergi semula ke library dan teruskan buat kerja..

Disebabkan azie dah mula lapar, azie pun decide to balek kolej.. sebelum tu, azie singgah di kafe.. kesabaran azie dicabar.. apabila pakcik yang jual something tu dahulukan orang lain.. hurm.. malas nak cite detail.. tapi naek bilik tu, memang azie agak emosi lah.. tapi azie duduk bertenang.. to be exact baring bertenang.. lepas dah tenang.. azie pon mandi pe bagai.. and after maghrib azie makan..
masa azie makan macam biasa azie akan pakai headphone dan tengok variety show.. azie xpandang pun rumet azie buat apa.. tapi sekilas azie taw dia siap2 nak keluar.. lepas makan tu.. azie take time nak amek mood.. then cubalah nak buat kerja.. tapi mata azie dah start layu.. around 11 gitu azie kemas2 laptop semua then baring tido.. macam biasa nak tido azie akan kunci bilik.. Hurmm.. di sini segala nya bermula..

tak sangka pula lepas azie baring tu..tak lama azie terlena.. azie mention dah tadi kan azie bangun awal pagi terus pergi sana sini.. jadi azie penat.. lepas azie lena tu, azie terjaga taw.. azie Nampak hp azie menyala, ada nombor tak kenal call.. azie ignore lagi.. sebab mamai kan.. pelik jugak hp nyala2 tapi tak dengar bunyi.. maybe azie letak volume slow kot.. lepas tu.. azie macam nak lena balek, azie dengar samar-samar je bunyi ketuk pintu.. ingatkan orang ketuk pintu utama kat depan tu.. buat tak taw lah lagi.. tak lama lepas tu azie dengar bunyi ketuk pintu bilik macam nak roboh.. azie pun bangun dengan beratnya.. and bukak pintu.. pahtu azie nampak sesusuk tubuh.. okey.. tu rumet azie.. spontan azie tnya “kenapa ni..” lepas tu dia masok marah2 cakap

“dari tadi taknak bukak.. dah ni baru nak bukak”

azie pun bengang la jugak.. dah lah baru bangun ni.. azie cakap laa

 “orang dah tido lah..kunci mana?”

lepas tu dia tengking azie

“sebab tak bawak lah bodohhhhh”

seriously masa tu menyirap gila darah ni.. memang tak boleh fikir straight dah.. terus azie pi kat dia…azie kata

“kau ni kurang hajar kan.. taw x..aku ni kakakk”

lepas tu dia memang melawan.. azie tak ingat full nya macam mana tapi ya.. cara dia..macam

‘ada aku kesah kau kakak.. aku xhormat pon kau..xperlu hormat..’

something macam tu lah rasanya… ouh.. macam mana bole lupa mention menda penting ni, dia Tarik rambut azie hokey.. kurang ajar kan.. taw x beza umur berapa? 3 tahun taw.. 3 tahun.. azie ada jugak kenal budak matrik lain yang satu kos dengan azie.. tak kurang ajar macam budak ni pon.. tapi sempat lah jugak azie cakap kat dia something yang macam ni

“kau ingat aku suka ke duduk dengan kau.. dah lah pemalas, pengotor, penyapu tak pernah nak pegang”

Image result for gaduh clipart

Agaknya dia sakit hati.. dia nak mai kat azie macam nak belasah azie… tapi mujur kawan dia halang je.. tapi eh.. azie pon macam nak balas jugak lah.. walaupun azie jadi terundur jugak lah bila dia approach tu..  lepas tu entah macam mana.. azie jerit cakap kau bawak kawan kau ni keluar.. menyampah aku tengok.. lepas tu dia pon blah.. sebab memang dia nak blah pun.. dia nak amek laptop dia buat kerja kat bilik kawan dia.. azie perasan 2,3 harini memang dia macam tu..

Lepas dia keluar, azie tutup pintu and kunci.. azie terus call M ngadu kat dia nanges2.. kenapa nanges? Azie sakit hati sangatt.. itu cara azie melepaskan marah dan sakit hati azie.. lama jugak azie on call nanges2.. tapi sebab teringat nanti habis kredit azie.. sebab kitorang berlainan telco.. so azie kata azie ok.. walaupun tak… and hung up.. tak lama tu.. M dah senyap.. tido agaknya.. azie continue ngadu dengan ex roommate azie.. dia sampai kata nak mai bilik azie.. tapi azie kata tapayah.. dah malam.. azie nak try tido.. lepas dah puas ngadu dan nanges.. azie pon lena..

malam tu, azie tido tak kunci pintu.. pagi tu.. kebetulan azie nak mandi.. perempuan tu balek.. masa tu azie dah bukak lampu dah.. tapi azie keluar pergi mandi.. azie sudah mandi tu.. azie tengok dia tido..dia tutup lampu, tutup sebelah langsir.. azie fikir takpelah.. ada jugak cahaya masok.. azie pon siap2 lah tak pandang dia.. act azie siap tu pon semata sebab nak lari.. tanak duduk bilik.. azie masih tak boleh terima azie dibuat sebegitu.. kebetulan memang ada janji nak jumpa lecturer..

tapi azie awal sangat pergi library.. tak bukak lagi… 8.30 baru bukak.. jadi azie tunggu kat luar, sambil call mak dan ngadu.. merata2 azie ngadu.. dengan perfect10.. dengan kawan di upsi ni.. dengan adek beradek semua.. termasuk lah pensyarah.. kan azie kata ada nak jumpa pensyarah kan.. kebetulan sangat supervisor FYP azie adalah my Penasihat Akademik.. jadi azie meluah lah .. menangis2 azie masa tu.. memang satu hari tu..azie mendung.. ikot cuaca masa tu.. mata dah bengkak2..

lepas azie dah tertido then bangun.. then dah lapar balek.. azie pon gather courage nak balek bilik.. masa tu memang berharap sangat yang dia takde kat bilik.. Alhamdulillah.. sampai2 tengok dia takde.. terus azie continue buat everything yang azie nak buat.. malam tu azie tido tak kunci pintu.. sebab azie taknak menda berulang lagi.. 


No comments: