Sunday, 3 July 2011

keNape MengapE?


0LLa hell0 hai sume~ com0 esta?? ape khabar..?? zie xtaw lah kenape~ tapi asyik rase resah gelisah je 2,3 hari nie~  s0~ mule lah rase nak mengarut pasal mende nie~  kenape bile kite resah gelisah~ risaukan sesuatu~ xsedap hati~  semua2 perasaan nie~akan effect diri kite ?? nak buat ape p0n xb0leh?? semuanya jadi terbantut~  keNape MengapE???

1 -- > sebab kite d0k pikiaq bende/ hal tu je~ 
2 -- > hal2 dan bende2 tu je yang d0k ade dalam kepale otak kite..
3-- > kite asyik fikirkan dan ingatkan perkare2 dan hal2 yang merungsingkan dan biarkan je perkare2 tu bermain2 kat dalam kepale otak kite nie.

ahahaha~ same je kan..?? s0~ kalau xnak masalah2 remeh temeh nie effect kerja2 kite~ jangan lah fikir~ buang jauh2 bende2 atau perkara2 yang menggelisahkan tu..  cari bende laen nak buat~ isi kan mase yang lapang2 tu~ hiburkan hati~ supaya kite jauh dan dapat lari dari teringat2 ataup0n terfikir2 perkare yang merungsingkan tu~




like always~ yang baek d'amalkan~ yang buruk d'buat hiasan~
wink3 >_<


p/s : dah lame sangat xpegi kenduri~ jadi hari nie nak pegi knduri makcik belakang umah nie~xpegi , nanti kawen zie p0n die xdatang jugak.huhu..so~  sape nak ikott..?hiihihi..

13 comments:

amirul.fareast512 said...

hahha , zie pk ape nii ?? runsing sgt je bunyik nye .. ahah .. jgn smpai mgrain dah la .. ~ harhar

EiZaRaZiErYa said...

ahaaha..pk kn kehidupan d'pSis nanti kot...huhu..takot dan wsau lah reyn..ermm..yg pntg..xmao blek pSis~ huaaaaa.. ='(((

ArulchelseA said...

ala zie sibukan pk kan hal semalam la tu...terkenang2 kisah semalam ngan mylove kih kih kih kih...

EiZaRaZiErYa said...

hamboii~ perli kasar lah pakcik nie~ huaaa~ report kat mak~ kene buli~ huk3..

Elih Japahar said...

Cara spaya tak terfikir sgt bende tu, pi lah jogging, main badminton dgn kawan atau berjumpa kawan-kawan atau apa saja aktiviti yg awk tak keseorangan..sembang2 lah asal bukan bende tu, mungkin awk terlalu menyendiri :)

Elih Japahar said...

Jangan biarkan diri anda diselubungi kesunyian :)

EiZaRaZiErYa said...

alahai~ elih japahar~ klw lah zie b0leh buat cm 2..masalahny..kawan2 zie sume xdak kat sini~ betul lah 2..zie memang menyendiri~ zie dan dunie zie dalm bilik nie~ huuu..sedihnnya makkk~

kotak bulat said...

heheheh... kalau asyik terpikir..kne cpt2 la selesaikan tau.. :)

EiZaRaZiErYa said...

huhu~ baek b0s!! zie cube handle wisely~ wink3 >_<

mumui said...

zie pikir ape tu??

Shawn Razaleigh said...

brtul3. nak senang hilang, busy kan diri


jom singgah blog gua

Mohd Izzar said...

klu gtu...tak payah la..pikir kn sgt..hehe

EiZaRaZiErYa said...

nthlah mumui~ emm...
e2 lah mohd izzar n shawn razaleigh..sedg cube nie..huhu..