Wednesday, 6 July 2011

sMs ~ =.=''


eisha dan eijat bersiar2 d'taman...kerana eisha sedang datang bulan, jadi mo0d eisha sangat tidak baek.. eisha cepat em0 dan marah2.. namun eijat tetap sabar melayan kerenah eisha.. setelah puas meluangkan masa bersama, mereka p0n pulang.. sebaek sahaja sampai d'rumah..eisha mendapat satu sms..

'petang nie free x?' --> mrX reply
' free je..xde wat ape p0n..kenape?? ' --> eisha reply
' ingat nak jumpe lah ' --- > mrX reply
' jumpe?? kat mane ?? ' -- > eisha reply
' kat taman ..tempat selalu..petang nie pukul 5..' --- > mrX reply

eisha buntu~ hati nya ingin menatap sekali lagi wajah yang dirindui setelah berpisah, 2 tahun yang lepas..lalu dia meminta pendapat ibu nya.. 

eisha : ibu~ X ajak jumpe..
ibu : aii..?? pulak dah...ermmm..dah3..kamu jangan nak buat perangai....xpayah gatal2 pergi jumpe..ibu xsuke.. 
eisha : ermmm.. 

eisha terkelu..xsangka reaksi ibu sebegitu..sedangkan percintaan mereka dulu mendapat restu ibu..

ibu : dulu die buang kamu macam tu je..sekarang nak ape lagi cari kamu..?? blalala..blalala..
eisha : errrr... bu...
ibu : kalau eijat taw macam mane?? die tu tak laen...nak k'kamu balek lah tu..nak jumpe kamu..nak pujuk2 kamu lah tu...blalala..blalala..
eisha : errmmmmm....ibu em0 sangat nie nape??
ibu : ye..ibu marah..ibu sakit hati..dari dulu lagi...sebab ibu nampak kamu nangis mase kehilangan dia..tu yang ibu sakit hati sangat tu....

eisha tergamam mendengar pengakuan ibunya..air mata nya bergenang2 d'kelopak mate..terase ingin jatuh mencurah2 k'pipi..namun eisha tahan..eisha xmahu ibunya runsing melihat tangisannya... eisha cuba menenangkan hati dia dan ibu nya..perbualan mereka terganggu dengan bunyi sms dari ph0ne eisha..

' kalau datang rumah b0leh..??' -- > mrX reply

tersentap jantung eisha membaca sms tersebut..tak sangka X akan berkata demikian.

eisha : ibu~~~ dia nak datang rumah...camne..??
ibu : kalau nak datang...datang lah...ibu xkesah.. ibu p0n ade..xkan die nak pujuk rayu kamu depan ibu pulak kan??

' kalau nak datang..datang jelah..tapi bagitau dulu lah ye '--- > eisha reply
' datang nak bawak rombongan meminang....ahahaha '-- > mrX reply
' sudah3..tak payah nak bergurau..maaf lah tak b0leh nak keluar jumpa..tapi kalau nak datang..datang je..xkesah..' -- > eisha reply
' ahahahah..bergurau ye..?? ahahahaa...' -- > mrX reply

itu sms terkahir dari X~ eisha bertanyakan mengape X ketawa begitu..se0lah serius dengan apa yang d'katakannya...tetapi malangnya, tiada resp0n.. lagi sekali eisha buntu..dalam hati nya..dia perlu membuat hati nya sekeras kerikil terhadap X~ atau eisha bakal kehilangan eijat yang selama hari nie memberikan kebahgiaan dan menceriakan hidupnya~ 

* m0ral of the st0ry nory~ 
hargailah apa yang k0rang ada sebelum k0rang kehilangannya.. dan bila kehilangan pulak~ janganlah mengambil masa yang terlalu lama untuk mendapatkan semula apa yang sudah terlepas tu..macam mrX nie lah..paling penting~ jangan hancurkan kebahgiaan orang laen..samada sengaja atau p0n tidak..mencintai xbermakna memiliki.. 

p/s : cerita nie telah d'ringkas dan d'p0tong2kan sedikit dari idea asal~  xde kene mengena dengan sape2.. ^_^
-updated-


11 comments:

~HanAlia said...

nk nangis bce part ibu...hmm [emo lak aq ni..haihh..]

EiZaRaZiErYa said...

ahhaha..Lia~ 2 lah..zie p0n same..huhu..

cikbintang said...

alalallaa...........=_=

Mel Myera said...

err, ape motif citer ni?? tak phm T.T

Mohd Izzar said...

ada sambungan ke ney?

EiZaRaZiErYa said...

mel~ mohd izzar~ insyaAllah~ ade sambungan~ owh lupe nk wat moral of d st0ry eh..? kui3...my bad..maap3... =.=''

WuMing said...

Betul tuu.. hargailah

shiema sufian said...

peluang ta datang due kali -.-'

syira said...

syira suka baca part 'ibu' sbb syira nak anak syira panggil syira ibu nanti..erk!

apa kaitan??? larikkkkkkkkkkk

EiZaRaZiErYa said...

betul 2 wuMing~ shiema~

erkk..syira nie..b0le..bole je..tapi mesty dy lmbat b0lehh panggil ibu tu..huhu..biase budak camtu lah..pndai sebut mak n ayah dulu.. wink3>_<

Elih Japahar said...

Ajak kuar berdua-duaan ke?..mak sapa tak mara hehe..kalau betul nak awk lg, napa tak dtg rumah je..ermm..tak faham sgt crita ni huhu :)