Monday, 4 July 2011

saHabat CybEr


jam menunjukkan sudah pukul 9 malam...eisha kebosanan..hampir seminggu dia terperap dalam rumah..semenjak cuti pertengahan semester bermula..eisha tidak tahu harus membawa langkah kemane..faceb0ok menjadi teman nya.. bosan melihat status orang dilaman utama..d'stalker nye fb kawan2 lama.. sedang asyik m'stalker..eisha terpandang akan notificationnye.. "lieza tandakan gmba anda ".. sebaik membuka..eisha ketawe..sangat aneh imej itu..ramai kawan2 U lieza yang meninggalkan k0men pade gamba tersebut..eisha juga tidak mahu ketinggalan..jari jemari eisha seronok menari2 diatas papan kekunci laptop kesayangan nye itu..  komen datang dan mas0k silih berganti..tanpa henti~ eisha makin ser0nok mengeluarkan komen2 yang berbaur jenaka.. senyuman tidak lekang dari bibir nya.

beberapa hari kemudian..... plup! ada mesej d'chat box dari sese0rang yang eisha tidak begitu kenal~ d'stalker nya dulu pemilik fB terbabit. 'owh~ kawan U lieza rupenya. ' detik hati eisha. dia terlupa bahawa semalam dia baru sahaja mengapprove request dari sahabat U kawan baek nya, lieza..yang turut mengomen gmba lucu tersebut~


[lebih kurang cmnie lah gambanye]

mereka mula berkawan rapat sejak dari hari itu. mereka sering berkongsi cerita dan masalah.. cuti sudah berakhir~ namun tidak pula bagi persahabatan mereka...asalkan ada cuti~ mereka kembali chatting d'Faceb0ok dan membawa pula k'Yaho0 messengger hinggalah mencetuskan cemburu dalam hati kekasih eisha. 

eijat : rapat betul U dengan kawan cyber U tu kan..?? 
eisha : sayang~ baby dengan die kawan je k? baby taw lah batas baby dengan kawan2..baby sayang b s0rang je..believe me sayang...
eijat : yea, I know..but kalau b buat macam tu..baby cemburu x? marah x?
eisha : tergagap~ terjerat dengan pertanyaan tu ok~ memang..I marah..cemburu..but we just fwen sayang..xlebih p0n..

dialog itu juga lah yang d'ulangnya acap kali eijat kekasih eisha menimbulkan s0al cemburu d'hati nya itu..mujurlah eijat se0rang yang memahami..tambahan dia tidak mahu kerana cemburu buta nya itu, dia terpaksa kehilangan eisha insan yang paling d'sayangi nya.

eijat : ok lah..baby buat lah ape p0n.. b xkan larang..b xnak kongkong baby..bernada sedih b xnak hilang baby sebab kesilapan b sendiri..
eisha : no sayang..please jangan cakap macam tu..only U in my heart sayang.,kit0rang kawan je..I'm just happy 2 be fwen with him..b xde..b busy..die lah yang teman baby..please sayang..i'm sorry if i hurt u..air matenye bergenang2

eijat menggeleng2kan kepala nya dan tersenyum..se0lah menyatakan eisha tidak bersalah..dia tidak lagi marah..tidak sanggup rasaya melihat airmata eisha gugur d'pipi nya yang gebu itu hanya kerana se0rang saHabat CybEr..

~the end~

s0~ moral of the st0rynory~ xsalah nak kawan~ memang ade yang bercinte through this dunie cyber kan? s0 beware je lah.. satu- takot tersalah jumpe~ jumpe orang jahat ke pulak.. due- macam nie lah..tak0t b0leh mengundang masalah dengan buah hatii pulak.. huhu..s0~ pandai2 lah manage macam mane kalau k0rang nak ade~ or dah ade pon saHabat CybEr .. like always yang baek d'amalkan~ yang buruk d'buat hiasan~
wink3 >_<



7 comments:

Norhisham Nordin said...

betul betul... tak salah berkawan asalkan tau batasan...

Isteri Encek Bard said...

betul, betul, betul

Siti Suriani said...

yezza.. :)

Mrs. Farhan said...

Btol3. Ada jugak kawan blog, yg chat2 sume, tapi buah hati tetap di hati. =D

EiZaRaZiErYa said...

ehehe taw xpe an norhisham nordin~ ngee =D
mrs farhan~ dah buah hati..d'hati lah slalu si die 2 an..win3k >_<

kotak bulat said...

tu dia...bukn men romantik...kwn cber best..cinta cyber lg best...lalalalal~~~

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha..lupe~ kB an ade buah hati dunie cyber~ wink3 >_<