Tuesday, 5 July 2011

emak : SudaH tErhaNtuk bAru teRnGadAh


krekkkk~~kreekkkkk...zriiengggggggggggggggg ~~ greggg...greggg...greggg...greggg....greggg.

zie : h0maigod~!!! wat happen? apesal jadi camnie?? muke cuak habes.. +- 10syenn

tengah meng0mel s0rang2..tiba2 mak mas0k bilik..dengan muka yang salah xsalah + muncung b0leh sangkut baju..

zie : makkkk~~ape hal nye printer nie..teng0k lah..tulisan lari2 camnie ha..macam kene air..arghhhhh...10syen nye makkk..
mak : mula2 ja k0t?? cuba try lagi..??
zie : mula2 apa aih mak..teng0k nie dah bape banyak adek try..grrr..

mak malas nak layan kerenah sebab mak p0n ade masalah~ mak p0n keluar dari bilik.. sementara tu..zie mulakan sesi membazir ink dan kertas..zie print banyak3...

mak : ha...dah ok dah..??
zie : x jugak mak...eee...adek rase die xb0leh print tulisan kecik2 mak..die jadi tak ok..print yang tulisan besar2..el0k lah jugak jadinya..ade sikit2 je r0sak nye..kire b0leh lagilah nak print2 assignment kat sane nanti..
mak : ha..dah tu..besaqkan lah..
zie : erkkk..mane b0leh mak..memang jadi kecik2 macam tu..sebab dari tenet memang macam tu.. =.=''

mak : ha 2 lah...selalu d0k buat awal2 ja..la nie pulak..nak buat last2 minit kan dah susah..
zie : aduh...dah tu camne?? ermmm..es0k pegi Cc lah k0t..print kat sane..hah.pendrive adek mane..pendrive??
mak : lahh..yang tu pulak d'tanya kat aku..mana aku taw..
zie : alahaiiii~ natang kecik nie pulak hilang...grrrrr....xb0leh nk print direct dari web dy..ade masalah pulak..naseb baek adek save dalam nie..nie nak bawak pergi cC camne nie makkk...pendrive xde..aaaaa..

mak : ha 2 lah hang..dah nak terberak baru nak k0rek lubang besaq2..lagu nie lah jadi nya..cari betui2.hang letak mana??
zie : alahai...mak nie..xdelah nak berak sangat p0n..dok sakit2 perut je nie..sempat lagi bergurau.. mana nak taw jadi camnie..ermmm..pening nya aihhh..mana pulak natang nie..
mak : 2 lah.. kan dah susah nak cari..pendrive tu..dia kecik ja kan? macam apa tu..
zie : ha la mak..2 lah masalah tu..kecik pulak..b0leh selit mane2 je..xingat langsung lah adek campak mana..adek dah sel0ngkar semua beg2 adek..tapi xjumpak jugak makkkkk... =[

sesi merungut2..bincang2 dan pening2 kelape mencari pendrive yang kecik molek tu berterusan..
hingga akhirnya.. zie membuat keputusan untuk memulakan semula sesi pencarian itu..satu demi satu beg2 d'selongkar.. berkat kesabaran, akhirnya..zie bertemu dengan my only and l0vely pendrive.. 2 je lah satu2 pendrive zie..xde pape penting p0n dalam tu..k0song je..but bermakne sangat sebab abah zie yang belikan mase zie f0rm4..kuang3.. s0~ sekarang nie, cuma tunggu hari es0k...pergi print dan cari ink printer yang baru..

0k~ moral of ape jadi petang tadi ~ jangan buat kerja last2 minit..sebab time last2 minit nie lah selalu ade masalah..grrr..tensyen teman taw...semua nak hilang~ semua nak buat hal.. huh!  lagi satu~ belilah barangan buatan m'syia.. eh3..silap2..barangan yang berkualiti..jangan sebab murah je..ter0s beli..xfikir side effect nye.. jangan jadi macam zie dan ink printer nie...grrr.. marah dekat abang yang jual 2..nape tak explain side effect yang murah nie?? grrrr.... salah sendiri salahkan oran laen..nie lah 0rang kite..huhu..
 
[kite bak0 jew =]

like usual~ yang baek d'amalkan~ yang buruk d'buat hiasan~
wink3 >_<


14 comments:

Elih Japahar said...

homaigod! panjangnya cite..mcm banyak sgt tak kena ni?ermm..sabar la k,nanti minta mak beli printer baru :)

cik pulau said...

ehehe..
cik pulau selalu gak wat keje last minute nu..
kalau msa study dulu..
last minute la yg jadi pilihan.. hahaha..

papepun..
all the best yer..laen kali jangan buat lg..^^,

EiZaRaZiErYa said...

terh0bi tulis panjag2 lah elih japahar..ehehe..memang xlah nak beli baru..kui3..

cik pulau..insyaAllah xbuat lagi..huhu..

cik myrha said...

last min keje kdg2 syok :)
kdg2 sume idea bernas duk kuar :)
tapi xley wat selalu.hehe :)

kite bako je printer tu.hehe :)

EiZaRaZiErYa said...

ahahah..betul3..tapi nk dpatkan yang kadang2 sy0k and bernas tu memang payah lah...

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

beringat sebelum kena :)

SoLy SoLicious said...

same la...suke wat keje last minit

kotak bulat said...

entri kena pendek dan padat! hahahaha..
*cakap orang lebih~aku pun pnjg berjela gak..hahhaa*

beli baru je tu mknanya

Botak said...

len kali gune paper double a dan bukannye indah kiat., hahaha.,

pendrive siot, botak pakai disket je., hahahahaha.. XD

EiZaRaZiErYa said...

asenye sebab ruang untuk post nie kecik..entry nampak panjang sangat kan..? ermmm.. =.='' *m0od cedih

EiZaRaZiErYa said...

bukan masalah paper lah b0tak~ zie memang gune double A je..masalah ink printer tu..ermm..

ArulchelseA said...

tu la zie ni lain kali jgn buat lambat2..kan da tk dpt jumpa mylove.. kih kih kih

Azreen Shafila Abdullah said...

lawaknye zie... =)

EiZaRaZiErYa said...

errr...pakcik nie...xabes2...sape kate..? sebab printer nie lah dapat jumpe die lagi..ehehe.. =P

yen..lawak eh? ehheehe..macam sengal2 je.. wink>_<