Friday, 24 June 2011

4mAcaMaNusiA



0lla~ hell0 hai~c0mo esta..?? apa khabar?? marilah mulekan hari dengan senyuman~ ok~zie xdak banyak nak mengarut~ sekadar nak k0ngsi ket pasal 4 macam Manusia~


1 --> Manusia yang tahu (mengerti) dan dia tahu bahawa ia tahu. Yang demikian ialah manusia yang berilmu, yang boleh dijadikan pemimpin.




2 --> Manusia yang tahu, tapi dia tidak tahu bahawa dia tahu. Orang yang demikian sedang tertidur, dan perlu dibangunkan.



3 --> Manusia yang tidak tahu, dan dia tahu bahawa dia tidak tahu. Orang yang demikian perlu dibimbing supaya menjadi cerdas.


4 --> Manusia yang tidak tahu, dan tidak tahu bahawa dia tidak tahu. 




Orang yang demikian haruslah dijauhi.



agaknye kite jenis yang macam mane ye..??
sekian~ wink3 >_<



5 comments:

Golden Rose said...

macam2 manusia..thanks for following me

ArulchelseA said...

cuak jugak nk memahamkn ayat2 ni..kena tahap trtinggi ni..kih kih kih

EiZaRaZiErYa said...

yups~ betul tu GolDen RoSe~ no biggie~ my pleasure~
ahaha..ArulChelSeA~ kalau bace slow2 n ulang2 paham lah~ ehhe..wink3 >_<

Nour Akmal said...

setuju dgn entri ni..
kdg2 kite sndiri tak sedar kite di kategori yg mne..

EiZaRaZiErYa said...

yup~ tw xpe nour akmal~ so..kene lah muhasabah diri~ ^_^