Friday, 24 June 2011

SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...



0lla~ hell0 hai~ hah..tgok header tu dah taw lah~ j0in segmen en nasz nie~macam biase jugak~ nak k'blog tuan tanah~ klik je pic header 2 ok~ ^_^ dan macam biase lah~ dah kene jemput nie~ lemah lah xjoin~huhu..kene pulak idea mencurah2 keladang gandum nie~ ehehehe.. ok~ kali nie senang jugak~ kene sambung cerite yang nasz dah tulis~ so~ meh usha ape zie nak merepek untuk segmen hari ni..adakah seMerepak segmen semalam..?? huahuahua
|
|
|
|
|
v
PakCak (singkatan bagi Pak Kacak ) memandu kereta Mersedit Ban pulang ke rumah. PakCak memandu dengan penuh keberhatian yang sangat tinggi. takut tercalar kereta mahal dan barunya. PakCak memandu dengan penuh fokus. matanya sentiasa melihat ke depan. risau sangat . Kereta barulah katakan. PakCak terus memandu, memandu dan memandu. Radionya tidak dipasang sebab tak jimat bateri katanya. AirCond pun tak dibuka. Di dalam kereta yang bertutup rapat tu, PakCak terus memandu.

Setibanya di hadapan rumahnya, MakTifuL (singkatan untuk Mak Beautiful ) berdiri megah di hadapan pintu menyambut kepulangan suaminya dengan kereta baru yang dah lama di idam2kannya bersama2 senyuman yang paling beautiful sesuai dengan namanya Mak Beautiful. Sebaik saja PakCak melangkah keluar dari kereta Mersedit Ban nye itu~

MakTifuL : hai abang~ awatnya berpeluh2 lagu nie? xkan abang tak0t kot..?? gaye2 menyindir~
dulu mase awak 2 bawak kereta buruk yang nak mamp0s dah tu dekat highway..
xdak tak0t peluh2 lagu nie p0n~ saja nak perli dan mengungkit lagi~
PakCak : saya nie bukan nya takot~ saya panas lah cikTifuL oii~ 
berkuap sungguh lah dalam kereta  tu~ macam dalam sauna aku habaq kat hang~

MakTifuL : lah~ awatnya..? xdak aircond ka kereta nie..?? lah..abang nie~
 awat pi beli kereta hat xdak aircond nie..abang taw kan..
saya xboleh berpanas2 nie~ nanti ruam merata badan~ishhh~ terus2 dan terus bebel
abang saja lah tu kan~ nanti badan saye dah ruam merata2..dah buruk~ 
nak pi carik laen lah tu kan?? sambil mencubit dan menampar badan pakCak
PakCak : adeh3...sakitlah TifuL~sudah lah tu~eh awak nie~ kesitu pulak dah fikirnya~
 saya yang saja xmau pasang~~nak jimat bateri taw~

MakTifuL : ah abang nie~ kalau dah kedekut tu~ kedekut jugak lah~ buat muke merajuk ala2 menyamph dekat pakcak~ Esok naek dengan saya jangan berani awak xpasang aircond tu ye..?? badan saya naek ruam sapa nak tanggung??saya suruh awak tidoq luaq nanti baru awak taw ~ 
PakCak : eh3...tak3...xmau lah tid0q luaq sayang~ buat2 muke manje2 gatal dekat MakTiful Dah2 jom masok~ malulah orang dok pandang kita nie~ hah..awak ada buat tak bubur kacang yang saya mintax tu..??

MakTifuL : hurmmm~ ada~ seperiuk lagi tu saya buat~ saya heran sebenaqnya nie..awak nie xjemu ka makan bubur kacang hari2..??
PakCak : awat pulak nak jemu~ sedap pa awak masak~
MakTifuL : ishh~ suka hati awak lah~ha~ hujung minggu nie jadi kan? kita nak pi mandi laut??
PakCak : yelah sayang~ kan saya dah janji~ sampai sanggup beli kereta baru nie~ awak xpercaya lagi ka..??

MakTifuL hanya tersenyum2 mendengar kata2 suami nya itu~ Begitulah kesah PakCak dan MakTifuL. Mereka sangat mesre~ walaup0n tidak dikurniakan cahaya mata setelah berpuluh2 tahun mendirikan rumah tangga~ kerana kasih~ mereka gembira kerana sayang bahgia selalu ada bersama~ kesetiaan dan kepercayaan adalah kunci yang utama.

~the End~

p/s : eheheh..pnjang lagi cite nie~ huhu...ye3...tw2...mengarut lagi~ hantam saja lah~ 

wink3 >_<

20 comments:

Eera Shera said...

singgah dr blog bro nasz. baiknya pakcak..nak g mndi laut sampai sggup bli kereta baru..hehe

EiZaRaZiErYa said...

ahaha...nak jalan jauh an~ kete lame dah buruk giler~ ehehe..lagipon MakTiFul dah lame mengidam kete baru~ baru dapat nie~ ehehehe...name pon mengarut~ memang mengarut lah~ muahahaha..wink3 >_<

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

amboi2..mmg pnjg..

ksh syg selamanya~~

zilazaimy said...

hahahah...bes erkk..mcam2 smbungan

EiZaRaZiErYa said...

ehehe..tw xpe...anyway thnks sudi bace~ nuyui a.k.a muss nuSha~
ermm..2 lah zilazaimy~..zie dah usha yg tingglkn link kat blog nasz~ memang macam2 cite ade ..

BajinganCinta said...

very touching...:)
best!best!

EiZaRaZiErYa said...

ehehe...tq~ bajingan cinta punye cite p0n best jugak~ wink3 >_<

Ms Fai Ayie said...

jom singgah blog fai
http://fai-ayie.blogspot.com

Bro ahmad said...

bukan kereta mcdis ke tadi?

citer sye lax

http://www.trioseposen.com/2011/06/segmen-simple-sambung-cerita-ini.html

cheqwa said...

singgah dari blog nasz..pandai noo buat citer..good job!hihi ;D

EiZaRaZiErYa said...

ehhee...tq ye cheqwa dtg singgah sini~
klw bab2 merapu~ memang pndai~ ehehe...kene pulak segmen nie~ bebas je~ xde rules2 yg ketat2..bab 2 suke je j0in~~ wink3 >_<

superb an said...

rajin nye :O

EiZaRaZiErYa said...

ser0nok dapat merepek2~ ehehe...lagipon nasz ajak j0in~ ape slhnye join je~ hehe..wink3 >_<

NasZ said...

thanx sudi join..

jom terjah dan baca entry geng2 yang join segmen ni gak..huhu..

LIST SEGMEN SIMPLE : SAMBUNG CERITA INI ...

Benrauf said...

oh aku ingat kalau segmen sambung cerita mesti pendek je. tapi panjang jugak kreativiti ko ni. tapi berjaya juga aku menghabiskannya dengan penuh minat. jauh benor larinya keter takde aircond dgn janji setia tu. Tapi aku suka ending yg kau buat tu. :)

EiZaRaZiErYa said...

sme2 nasz~orait~ i will..
ehehe...lari t0pik sudah eh..benrauf?? ehehe..tq lah sudi bace..huhu..wink3 >_<

cucu tun teja said...

alahai...sweet aje kisahnye....

EiZaRaZiErYa said...

ehehehe..ending 2..maen hentam je~ nga kyusuk2 menaip~ tibe2 kua ending cm 2~ ahaha...btw, tq~

Marcella said...

amboi...sweetnya depa ni...i loike!!

EiZaRaZiErYa said...

ehehehe..haruslah~ harapnye es0k2 rumahtangge kita camni lah ye~ bhgia selamanye~ wink3 >_<