Tuesday, 21 June 2011

seNgaL2 BeBaL


olla~ hell0 hai~ actually siang tadi zie pegi test kete (percubaan) next week test ngn jPj~ tak0t lah pul0k~ huhu..first time bawak kete viva~ adeh mak~ gayat~ tinggi n gemok dari kancil~ selame ni belajar dengan kancil~ mane gaye nak bawak viva~ ermmm..naseb baek tester 2 baek~ pakcik YahYa~ c0mel pon comel~ kecik2 je~ ehehehe~ b0le sembang2 lagi tu~ 

 pakcik : naco *pakcik tester sowang lagi dah bawak budak tu ke.??
 zie : a'ah~ yang besa2 ket tu~baru je jap tadi..
 pakcik : owh~ yang gem0k tu~ ermm..ade naco senang ket~ cepat ket habis ni~ok~ jalan~ 

diam seketika~dan zie cube nak selesakan diri dengan kete yang baru ni~ 

pakcik : ermmm..apa pasal owang perempuan ni senang gemok ha..??ramai sangat yang gemok..??
dulu ada satu orang cal0n~ peha die besar ni ha~ *ajuk~tunjuk kat peha dy nak pakai seat belt xmuat~ 
nak tukar gear p0n terberetuh (tersentuh/ terkene) kaki...
 zie : err...kuat makan kot~ xbersenam~
 pakcik : haaa~ betul lah tu~ xsenam~
 zie : =.=


oraitt...perjalanan diteruskan hinggalah tamat ujian tu~ then....mase on the way nak balek semule ke kedai uncle 2..

uncle : tak mau makan ka?? 
zie : xmau sambil geleng2 kepale dan jeling2 jam tangan  
uncle : kalau mau makan~ benti kedai ni~ dah sampai kedai dah~
zie : xmau lah~ xmau~ sambil geleng3 lagi nak balek..
uncle : ermm..xmau~ kite balek lah~

perjalanan diteruskan~ dengan pemanduan zie yang berhemah...tibe2...

uncle : urmm.. bawak jela~ buat macam kete sendiri~ asalkan pandu dengan selamat~
kalau nak p0t0ng~ potong je~ 

kerete terus dipandu~ dengan berhemah~ dan kadang kala maen laju je~ ahahaha..amek kesempatan lah ket~ ehehe.. =P

uncle : nanti kite pegi penang~mau..??
zie : hah? buat2 xdengar
uncle : j0m la~ hang bawak kete~ aku duduk sebelah~ kita jalan2~
zie : xmau lah sambil geleng2 kepale lagi
uncle : haaaii~ sume p0n xmau~ makan xmau~ jalan2 xmau~ apa pasai..?? 
hang xsuka sama aku ka..??
aku xlawa ka..?? sebab aku botak..?? 
nanti aku simpan balek rambut macam dalam gamba ni tunjukkan gamba lesen dy yang ade dalam kete tu
zie : amek kesempatan ni~ cakap~ saye dah ade BoyFrienD lah uncle~
uncle : oo0o0o~ yeke..?? macam tergamam jap baru boyfriend~ bel0m nikah lagi kan..??sudah nikah ke..???
zie : memang la~~ tapi.. mengomel dalam hati, hish owang tue nie~

diam~ dan diam~ kereta terus dipandu~kemudian~

uncle : balek belajar nanti bile..??
zie : 7hb 7~ selumber n fokus pade pemanduan
uncle : j0m..bia saye yang hantar balek~
zie : ishhh~ abang saye lah hantar
uncle : abang mane..?? abang sayang ke abang mane??
zie : abang saye lah~ sebok betul nak tw~ hishhh
uncle : kalau abang tu xpelah~ xmau ke saye hantar..?? cakap lah betul2..kalau mau ini hari saye mintax cuti~
zie : xmau lah~ barang banyak lah~ dalam hati~ xmuat nanti kete kancil ko ni~
uncle : memang lah banyak~ saye naek kete lah~ hang ingat naek basikal ka..?? muat ja~ boleh letak sampai belakang punya~

sakan dy gelak~ gelak pi lah hang sowang2~ aku sikit xgeli hati~ dy tengah ser0nok2 tu~ gaye2 nak pegang zie je~ macam nak b'tampa2 gitu~  berani lelebih?? penampaq aku kasi nanti...huh.!! perjalanan tu diteruskan lagi~ dan...xley blah~

uncle : aku banyak suka sama hang~ bluerkkkk hang banyak lawa~
zie : =.=''
uncle : hang putih macam cina~ erghhh..t0longlah.. tapi aku takot~ takot hang bikin susah sama aku~ 
pasai apa ha aku rasa macam tu..?? aku banyak suka hang tapi aku tak0t~
zie :  mane lah sye taw~ selumber je cakap pasal dah ade chance nk cakap lepas..ehhehe
uncle : hang xdak marah~ tapi hang jugak xsuka~ aku xtaw apa hang rasa~ aku cuma boleh mintax kat tuhan hang bole ikhlas suka kat aku~ 
zie : =,='' arghhh~~ tolonglah~aku pulak mntx Allah ttup hati hang kat aku taw dak~


perjalanan hampir sampai penghujung destinasi~ sementara 2~ dialog2 last tu lah yang di ulang2~ adeh~ =,='' ermmmm.... sume nie betul2 punye dialog~antare zie dan uncle~  xdak pr0pa~ lebih mang xdak~ kurang 2 mungkin~ dan memang ade yang zie xstory~ lagip0n dah ingt2 lupe~ banyak sangat cakap nye~ nak taw lagi kesah zie ngan orang tua gatal nie~ boleh tengok SiNi



wink3 >_<


p/s : eh~ terpnjg pulok entry kali nie~ huh~ uncle punye pasal lah nie~ kome doakan lah zie selamat mase dengan uncle ni~ dan lulus test nanti eh~


15 comments:

Mohd Izzar said...

hahah..hebat la..bole sabar lagi ekk..

kotak bulat said...

hahahahaha...~~~ err..sowi..nak bantai gelak dulu..bru boleh komen.. :P
sangat-sangat gatal la itu pakcik.. ada hati nak ngorat awek cun..hahahahhahahahahahaha~~~!
opss..terlebih gelak plak..

EiZaRaZiErYa said...

nak wat cmne~mohd izzar~ karang klw maki teros~ cmne nak blaja kete~ xdapat lesen jgk nanti~ huhu..lagipon dy xde wat pape yg bukn2 ag~ tahan je lah~ klw x, mkn penampaq dah 2..huhu..

amboii~ kb~huhu...xpe2..paham2...gelak je~ memang gatai nak mampos lah orang tue..saba jela~

BajinganCinta said...

hati2 ok...jgn bagi peluang kat lelaki mcm ni...
u take care ok..

EiZaRaZiErYa said...

thnks BajinganCinta ~ insyaAllah~ xde pape~ klw dy nak lingkupkan bisness dy 2~ try lah wat pape~ zie xmau amek port~ wlwpon skit aty n rimas kadang tu~ dy nk syok sndri lantak dy lah~ jgn sentuh zie~ 2 je...

Budak Botak said...

Semoga berjaya mendapat lesen... He3...

Entry terbaru -> Summer Solstice Di Muka Depan Google.com... (",)

Botak said...

pergi layan buat hape? dulu mase amik lesen, makcik sebelah pot pet malas nak layan., hahahaha..

qamarguyz said...

salam ziarah..
nape ramai p0mpuan gemuk?
balas je balik..nape ramai pakcik ajar memandu gatal-gatal?
adeii..da selalu dengar kesah cam nie

kotak bulat said...

hahhaha...ad persoalkan npe pompuan ramai gmok..ni yg kb nk mengamuk ni.. *terasa sebnrnya*

shafmechy said...

bahaya maa klu laki mcm tu...uih

EiZaRaZiErYa said...

budak botak~ tq~ insyaAllah~ takot jgk nih~ huhu..

B0Tak ~ buknnye layan~ masalhnye mase muek2 kenal dy~ mase dy bawak g ceramah KPP tu~ dy sembang sakan~ baek sgt lah konon~ zie diam~ angguk~ senyum~ 2 je~ xsgke jadi cmni pulak~

qamarguys~ pakcikyahya 2 baek lah~ xsmpai aty pulak balas cm tu~ bukan die yang gatal~ huu..

kb~ huhu~ mase pakcikYahya tu tanye~ zie p0n terase kot~ zie kcik cikit lah dari yang dy cakap tu~ but still~ terase~ huh..

shafmechy~ tw xpe~ tapi dy p0n xberani buat bukan2~ bab dy pk mcam2 hal~ tapi gatal tu~ mulut 2~ tgoklah ayat2 dy~ hishhh~ geli~~~

Shawn Razaleigh said...

hahahahaha


masalah2. apa pun goodluck test.


follow ur blog. do visit mine. new blogger

EiZaRaZiErYa said...

orait~ thnks visit~ wink3 >_<

akoo said...

ee gatal~~
=.=''
arap2 xdpt yg camtu nnt..
scary!

shedameor said...

takot gila kalau dapat pakcik yang macam tuu. nasib baik dulu belaja kete dengan bapak sedara sendiri :)