Friday, 24 June 2011

baRanG yaNg LepAs jGn d'KeNanG


0lla~ hell0 hai sume~ sehat ke..?? zie xsehat lah~ sakit kepale aje~ urmmm.. dari tadi baring2 p0n still pening lagi~ urmm..zie cume nak bincang sikit pasal baRanG yaNg LepAs jGn d'KeNanG ~dah biase dengar kan statement macam ni..?? tapi..percaye tak kalau dari sepuluh~ nak jumpe sorang yang betul2 b0leh xkenang2 lagi barang/ mende / peristiwe yang lepas nie~ sangat payah~

s0~~ macam mane kite handle mende nie..?? memandangkan sangat susah nak lupekan..kan...??ok~ zie ade care~ tapi xbanyak lah~bukan fully care zie sendiri~ kebanyakannye dari kawan2 zie jugak~but still~ care nie xde lah effective mane p0n~ sebab camne p0n se20rang tu memang perlukan mase yang panjag~untuk melupakan~so~~

1 -- > padam semua sMs, ingatan tenTang die~ 

2 -- > paDam Num Ph0nE die~ dan insan2 berkaitan die~

3 --> s0Rokkan gaMbaR & DiaRy keSah hiDup deNgan die ~ sebab adakalanya bile dah ok~ mesty ase nak  belek2 lagi~kalau yang dah benci~ boleh bakar je.

4 --> puLanGkan baRanG yanG die perNah kasi~ through orang t'dekt dgn die~ klw nk..bole buang ter0s je~

5--> caRi tEmaN unTuk berBuaL / LePaK berSamE supaye mase tu terisi dan tak rase sunyi~atau dalam kate laen~ jGn dUduK b'SeNdiRiaN~sebab bile b'sendirian kite senang ber-em0si~dan mengenang kembali..

6 --> m'caRi kEteNanGaN~ meNgaDu dengan DIA yang maHa EsA~d0akan uNtuk kebahGiaAn seNdiRi dan oRaNg laEn~

7 -- > mUhaSaBah DiRi~ yaKin..baHawa sEmUa yG beRLakU aDa hiKmaH~ 
dAn perCaye kEseDiHaN haRi iNi aDaLah pLatf0rM untUk beRteMu k'GeMbiRaAn aKaN daTanG~
dan JgN LupE daN haRus peRcaYe yanG maSeH aDe oRaNg LaEn yaNg kaSeHkAn kiTa~



* gunakan 1 +2 +3 +4 + 5+6 +7 = semua d'atas --> bagi masalah kaPeL
 * gunakan 5+6+7 --> buat mereka yang kEhiLaNgAn insan TeRsaYaNg spt mereka yang meninggal Dunia..
gunakan 3 +5 +6 +7 -- > untuk masalah peRsAhaBtaN mahupun masalah faMiLy

 tapi kalau betul2 nak melupakan~ dan buat semua2 nie~ dengan IzinNya dapat lah kita ketenangan yang dicari~ dan sekaligus melupakan kesedihan itu..sebenar nye~ terpulang jugak pade individu 2 sndri nak macam mane~itu je lah k0t kali nie~ adios~

wink3 >_<


p/s : semua orang p0n dah biase lah rasenye~ dengan care nie kan..?? xde functionlah aku post~ huhu..hantam sajalah~ =P
yang b0leh pakai d'amalkan~ yang mengarut d'abaikan~ ^_^



21 comments:

izyan yasmin said...

suka benda ni :)

EiZaRaZiErYa said...

huhu..tq~ ^_^

Azreen Shafila Abdullah said...

suka2 diz post.. heee :)

awk,buat lah pop-up window..selesa sikit nak komen2 :D

EiZaRaZiErYa said...

tq teg0~ zie xperasan pulak setting dy 2 ade mnde nie~ ngtkn kne wt cmne~ huhu..do visit often~ wink3 >_<

N+I+K said...

erm ad jugak ea cara matematik untuk selesaikan all of problems nice:)

EiZaRaZiErYa said...

dgn prof zie~ ape p0n xboleh~ eh..silap~ sume p0n boleh~ ahaks~ wink3 >_<

kotak bulat said...

layan blog je..trus lupe..hehehe...
kb yg ad bf ni pun,terlupe ad bf sb layn blog..hahaha

N+I+K said...

baik prof zie....wink2:P

shiema sufian said...

kenangan itu sukar dibuang dr ingatan melainkan ia pergi dgn sendirinye :)

EiZaRaZiErYa said...

hahaha...betul jgk 2 kB~ cmne boleh terlupe part 2...eehhe...zie pon kdg asyik dgn blog~ xingt at cik abg dah~ ehehe..

alah nick~ nk jgk eh~ ehehe..

shiema~ ye btl 2~ tp xslh b'ushe..cube melupakan~klw d'biarkan~smntre nk hilang~ amat menyiksakan perasaan~ nk wtpe kan..

N+I+K said...

hehehe xnklah nick x lyk kot jd prof mcm zie...huhu XD kalu prof psl merepek merepek serah je pada yang pakar ehehe

EiZaRaZiErYa said...

ahaha..untung lah~ :P

Bro ahmad said...

citer kenangan lama ya..hmmm

N+I+K said...

eyh x untung pn ehhehe biase2 jer..huhu (mulalah tu merendahkan diri huhu

ArulchelseA said...

baguss...info yg berguna ni..nnt nak praktis la...:P

HaNa Hani said...

LIKE!!
tp mcm mane pown..its up to dat person whther n lupekan org trus ingat bende yg xptot(especli org ptus cinta)

EiZaRaZiErYa said...

ermm..iye lah nick~ tw sgt dah~ =P

huhu..yeke arulchelsea..?? tq~ ^_^

hanaHani~ betul 2..so~ kite kene wat pilihan bijak lah~ ^_^

ArulchelseA said...

ye la tu nk praktis tips2 ni..kih kih kih

EiZaRaZiErYa said...

ha...el0k lah 2~ ehehe.. =P

syira said...

boleh pakai apa tips2 ni, zie.
thanks.
zie ada di entri syira.. hehe =)

EiZaRaZiErYa said...

ehehe~ thnks syiera~
wahh~ terharu mak nak~ hehehe.. wink3 >_<