Sunday, 26 June 2011

aLLeRgiC


0lla~ hell0 haii sume~ cae passa ?? kenape?? windu zie eh~ kuang3..perasan habes~ ok lah ..zie yang rindu korang sebenarnye~korang sehat ke..? harapnye sehat2 belake lah ye..?? first sekali nak cakap~ zie nerves es0k nak test kete~ adeh~ wish me luck 0k (~_^) orait~ now back 2 the p0int~ zie actually nak share dengan korang sume pasal allergic~ bukan allergic pade makanan atau habuk~ atau ape2 lah~ tapi allergic dengan orang laen especially pasal kejayaan orang laen lah~



why kite mesty allergic sangat dengan orang laen?? and macam mane nak atasi nye..?? biasenye~ allergic nie datang selepas kite suke or sayangkan se2orang tu~ same macam perasaan benci lah~ kite membenci sese0rang selepas kite pernah suke or menyayangi mereka~ betul x..?? orait~  jom kaji ape simptom2 allergic spesis nie~

--- > rase sakit hati teng0k die senang hati~ 
adik beradik cemburu buta..
--- > rase bengang teng0k die lebih dari kita..
menyirap xtentu pasal..
--- > rase marah bile die berjaye or lebih tahu dari kite~ rase macam nak mengamok..lempang sepak laju2..ngee =D
--- > rase menyampah tiap kali nampak die..
xsenang duduklah d'buatnye kalau nampak die 2.

so~ macam mane nak atasi..?? or at least~ handle penyakit allergic nie..??

--- > try jangan amek p0t pasal si dia yang buat korang allergic 2~jangan pernah amek tahu pasal die~
 tapi itulah yang kite biase buat~ betul x..? dah taw allergic dengan die~ still nak amek taw pasal die~ still nak sakitkan hati sendiri kan~so~ try lah..kalau nampak die p0n~ buat2 xnampak je..ehehe...
--- > jangan berhenti m'cuba untuk menjadi yang terbaek dan lebih baek dari si dia yang korang allergic sangat 2~kire macam nak buktikan korang better or not that bad lah kat si die 2..
--- > paling penting adalah..jadikanlah perasaan tu sebagai pembakar semangat dan pendor0ng kita untuk berjaye~dan terus mara~

konklusinye~ nak cemburu dengan kejayaan oran laen b0leh~ asalkan perasaan itu tidak menimbulkan rasa iri hati.. sebab ceMbuRu daN iRi HaTi nie~ dy ade maksud die tersendiri~ 
cemburu tu bagus~ asal jangan melampau~ iri hati nie tidak baek~ hendaklah d'jauhi~
ermm..nak senang kate..allergic nie adik beradik dengan cemburu~ tapi dy pramatang iri hati ~ ahaha.boleh paham ke..?? macam kat tengah2 lah~

like always~ yang baek diamalkan~ yang merepek d'ketepikan~
l0ve is cinta~ sayang semua~ wink3 >_<


notaCintaHati --- > klw nak taw pasal contest dekat sidebar 2 boleh tegok entry INI ~kalau nak vote zie boleh LIKE PAGE NIE ~ then, LIKE PIC NIE ^_^
tiada paksaan~ namun, keprihatinan dan kerjasama anda amat dihargai~ 

p/s : ade salah silap cakap~ dalam entry nie~ mntx maaf lah~ zie penat sangat nie~
baru balek~ balek2 tadi~ nak pg KFc~ lapa + mengidam~ xsempat lah pulak~ nak buger~ sume kedai nak tutup pulak~ last2 mak bawak pegi makan kat kedai~ huhu..tq mak~ sayang mak lebih~ muah3..


9 comments:

kotak bulat said...

hahaha..tu elergic ke? bru tau..haha.. eh..ramai le rindu kt zie.. kb da vote tok zie

EiZaRaZiErYa said...

ehhe...yeke..?? ermmm..tq kB~ nie yg sayang lebih nie~ ehehe... zie pon dah vote at entry kB 2~ blek2 bkak blog~ terjah blog kB dlu~ ehehe..wink3 >_<

ArulchelseA said...

sy elegik bila mkn daging msa kecik2 nnt kulit gatal..skang pun elegik jugak tp xmkn dging pun galtal gak..kih kih kih..

EiZaRaZiErYa said...

2 ellergic laen lah 2~ lagi terok dari segale macam jenis allergic~ ehehe.. wink3>_<

syafiqakarim said...

haha macam tak matang.
biarlah kena pd tempat.
aiseh

Mohd Izzar said...

apa-apa pun...
goodluck^^

bungaitucantik said...

Haha..nice tips~

"try jangan amek p0t pasal si dia yang buat korang allergic 2~jangan pernah amek tahu pasal die~
tapi itulah yang kite biase buat~ betul x..?"

mmg p0n!

alif haris said...

jgn allergic byk2 sgt taw .. tak baik tuk kesihatan .. haha :D

btw gdluck for ur test tomorrow :)

EiZaRaZiErYa said...

tq moh izzar~
bunga itucantik~ taw xpe an..ehehe..
ehehe..baek alif..