Wednesday, 22 June 2011

keNaLi ---> S_K_R_T_F


olla~ hell0 hai sume~ ok..entry kali ni.. is about jom kenali~~ 
SaHaBat_KaWan_RaKaN_TeMaN_FrieNd




sahabat --> se0rang yang sangat baek hati~ seringkali ade di sisi mereka yang memerlukan dirinya.. setia mendengar or berkongsi masalah sambil2 memberi nasihat dan pandangan~ yang bernas dan mendamaikan..

kawan --> die nie mesre alam~ mudah senang dengan orang~ mudah bergaul dengan sape2 p0n~ campak kat hutan p0n boleh survive~so hidup die senang~ ramai disekeliling die~ tapi die xde or xramai yang betul2 setie dengan die macam sahabt dan teman~ sebab die pon macam tu~x seSetia sahabat dan teman~but still, kawan ni bagus lah jugak perangai dy an~


rakan -- > se0rang yang sangat baek~ sangat mesra~ terutama ketika berbual2 , bersuke2 ria, bersukan dan macam2 lagi~ tapi die nie~ xselalu ada ketika diperlukan~ or mungkin boleh cakap~  xpernah ade dengan se2orang tu dalam mase2 susah~


teman --> sesuai dengan name nye~ selalu ade untuk menemani~ die sebaek sahabat~ sebab dowang pon kawan baek~nak Up lagi~ dowang nie~ sepupu belah mak~jadi sifat tu xb0leh lari lah~ same je~ ^_^

friend --> die nie baek~ same jugak macam sahabat dan teman~mahupun kawan~  tapi adakala nye die berperangai macam rakan~ bah kan lebih ter0k lagi~ die suke membangge2kan diri~ suke melaga2kan~suke cakap dan buat sesuatu yang menyakitkan hati orang laen~ sesuailah dengan name die yang ala2 omputih gitu~ saba jela~ =P

s0~ dalam banyak2~ korang dalam kategori mane~ ??? ehehehe... orait lah~ e2 je pr0f zie mengarut  kali nie~~ adios~ wink3 >_<


notes : sume2 ni...ade reka~ ade yang nyata~ yang mane reka~ yang mane nyata~ korang sndiri pon taw kan~ huhuhu...terpulang nak, x nak terime~ huhu~

p/s : maaf pasal entry sblm ni yg agak tergantung~ sebab zie lupe ayat2 terakhir tu cmne~ huu..kalau dah ingat zie update balek~ hehehe.. *_*


10 comments:

ashafanie said...

sahabat
kawan
rakan
teman
friend...
Memang berbeza maksudnya..

EiZaRaZiErYa said...

yups~ betul2~ entry zie macam merepek sikit lah~ eheheh..tapi ade jugak yang betul nye~ an3..ehehe..wink3 >_<

i'm fateehaa said...

sahabat,kawan,rakan,teman,friend. semua orang ada ini. semua manusia ada ini. manusia kan kompleks. susah nak paham. tapi i wish i can be bukan sahaja kawan or so on tapi pendengar yang hebat. jadi seseorang yang mampu tenangkan orang2 di sekelilingnya. peace yawww! :)

kotak bulat said...

er.. ada beza pulak yek? bru tau..heheh..ingatkan sana je sume.. :P

EiZaRaZiErYa said...

fateehaa~ yups btl 2..~ insyaAllah~ klw ite nak mcm 2~ macm 2 lah kite~
KB~ haruslh ade beza~ klw sme xmeriahlah dunie~ ehhe..(yeke) wink3>_<

TYNTHA LANA said...

semua tu lana ada,hahahhaha. Cuma nak fokus pada sahabat, lana rasa lana bertuah ada seorang sahabat. Iya, dia memang layak digelar sahabat, sebab kitaorang da kenal lama, asyik bergaduh. But Alhamdulillah, sampai sekarang, hubungan sahabat tu tetap utuh. eiza sendiri, yg mana 1?hehe

amirul.fareast512 said...

reyn nk jd semua yg terbaek tok zie taw!!haha ;)

EiZaRaZiErYa said...

zie sume p0n ade lana~ eheh..except perangai friend 2 xde lah~ zie baek~ eeheh.. yup~ zie pon ade sahabt dan teman~ sayang dowang sgt3~ but kawan pon ramai~ ehehe.

reyn~ memang sahabat, kawan ,teman yang terbaek~ arigato' son0k kenal reyn~ nanti ade mase jumpe at pSis eh~ wink3 >_<

+_Miss.Jannah_+ said...

S ke, K ke, R ke, T ke atau F ke..
diorang still jugak manusia yang tak tentu warna hatinya.. kadang kadang, sahabat pon bole tikam kita dari belakang.. and kadang kadang jugak, rakan yang tak rapat tu la yang paling memahami kita.. ;)
hehe, sekadar berkongsi pengalaman.. TAPII.. tak semuanya backstabber, dan bukannya semua baik/jahat.. ;)

EiZaRaZiErYa said...

yups~ betul 2 missJannah~ ^_^