Thursday, 23 June 2011

BoRia


olla~ hell0 hai sume~ lately nie~ zie ase macam k0song je~ macam sunyi~ ntah lah~ so~~ zie p0n jadi dah jarang update bl0g~ kalau korang perasan lah~ biasenye~ dalam sehari mesty ade 2,3, 4 entry zie wat kan~tapi sekarang nie dah kurang~ermmm..

tadi zie sel0ngkar folder2 dalam lappy nie~ bersepah lah d'buatnye~ huhu.. then, zie jumpe vid mase kami buat presentati0n under subject "soft skill" ~ subject nie lah yang paling rileks~ dan paling happening~ ser0nok gile!!

sebab 2 kelas je kt0rang belajr te0ri~ die aja based on slide show (power p0int)  lepas2 tu~ kt0rang belajar care xformal~ m0re on presentation~ assignmnt harus lah ade~tapi yang seron0knye~ade satu mase nie~ kt0rang kene pilih~  either drama/ sketsa , boria ataupon pantun~ ni kire under chapter r0le player lah~ bef0re 2 kene buat presentation~ ala2 mesyuarat~ zie jadi setiausaha~ hhuhuhu..

so~ back 2 cite tadi...group zie~ nak buat kelainan~ kt0rang pilih boria~  sebab dah ramai yang buat sketsa~ dan ade 2 group buat pantun~ s0~ maksudnye~ kit0rang jela d only group yang nyanyi malam 2~  (kelas ni buat malam~ sengaje~memang dah booking satu malam tu utk kelas nie je~sebb tu lah menarik giler kelas nie~ kelas pagi tu sengaje d'cancel kan~ so lect laen b0le amek mase tu~ wat extra class~ huuhu)

so~ nie zie nak share kan lirik2 nye~ yang mane zie dan kawan2 sendiri yang gubah~ tajuknye~ boria DIp 2~why Dip..?? pasal ni kesah kami sekelas lah~ 'dip ' stands 4 dipl0ma in pr0graMminG.. ' 2' pulak b'mksd kami semester 2..coz batch kt0rang kelas tunggal~ so begitulah dy~
|
|
|
|
|
v


BoRia Dip2

assalamualaikum~ kami ucapkan~ kepada semua rakan2 dan taulan , 
boria dip 2 kami persembahkan~
mari dengar ~ jangan malu jangan segan (ewah)

encik saiful bahrin~ nama diberi~
lecterur soft skill kami yang sp0rting sekali~
mengajar kami dengan dedikasi~
penyuntik semangat dalam diri kami~ 
(bodeklah cikit an~ ehehe.)

orang nye lawa~ berkaca mata~ 
itulah dia cik zati kita~ (PA kit0rang)
selalu bersama suka dan duka~
membuat dip 2 rasa bahgia~ 

dip 2 hidup berbilang bangsa~
tol0ng menol0ng disetiap masa~
meluangkan masa~belajar bersama~
aman dan damai~ hidup sejahtera~ 

lainlah buluh~ lainlah parang~
lainlah bulu~ lainlah orang~
dapatlah lecterur yang cukup garang~
belajar sampai terkangkang2 ~ (time ni sume bantai gelak~ betul hape~ ahahah..)

bile lecterur mas0k~ semua tergamam~
diajar berulang2 xpaham2~
sampai lah lecterur dah naek geram~
barulah semua mengagguk paham~ 
(memang selalu cmni~ explain bnyk3 kali~ xphm3~ kt0rg memang suke n bnyk tnye~ smpai lect dah geram bru lah phm~ ahaha.. )

berakhirlah sudah~ kesah dip 2~
harap ini bukan hiburan semata~ 
andai silap kata terlebih bicara
maaf kami pinta~ walau bukan raya~ (ulang dan sambung~~)
selamat hari raya~ tahun baru cina~
deepavali juga~
kita satu malaysia~ (ni tiru part last boria cte papad0m~)

itu jela yang kami sempat karangkan~ dalam tempoh seminggu je~ mane nak wat researchnye~ lirik nye~ steps nye~ assgnmt2 laen lagi~ kene puji jugak lah~ dy nampak effort kt0rang~ dan memang nampak ade preparation~ now~ zie hiburkan korang dengan boria sila berkunjung ke pulau penang pulak~ best taw~ tgoklah~ehehe..


sekian~wink3 >_<


notes : zie dah update LaLaLaLa~ pasal ramai sangat tanye ape jadik lepas tu an~ huhu~ tapi yg d'tmbh ni~ ade yang zie m'nambah2 lah~ ahaha.. boleh pergi teng0k~

p/s : maap xupload vid kt0rang nyanyi 2~~ malu lah~ lagi 1~ marah kawan2 zie nanti~ huhu..adios~



9 comments:

kotak bulat said...

kb pun ske softskill ni..sb tak tension..hehhee...

EiZaRaZiErYa said...

ahha~ rileks je an~ macam xbelajr je rase~ sebab kelas xformal macam tu~ sume pon jadi closed je~bab aktiviti2 cmni~

meisnani said...

hahahha suke2 =D

kokser kokdam said...

menarik!

=D

EiZaRaZiErYa said...

ahaha..nani~ mengimbau terimbau kan..?? ehehe..
kokser kokdam~ menarik eh.?? ehehe..tq~ wink3 >_<

amirul.fareast512 said...

untungla belaja softskill best2.. reyn blaja skil lembut ni finally kene wat krgn (report event) 10k pkataan .. hampeh ;p

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha..bia betik~ huhu..saba jela eh~ kt0rang memang x10syen lagsung blaja soft skill ni~ best~ je.. wink3 >_<

Mohd Izzar said...

waaa...best2...kreatif jgk...^^

EiZaRaZiErYa said...

ehehehe...tq~ tg0klah sape komposer~ ehehe..