Saturday, 18 June 2011

mEmuPuk siFat2 kEibuAn ^_^


olla~ell0 hai sume~ orait lah...kene dengan title kali ni~ mEmuPuk siFat2 kEibuAn ^_^ (bace style doraemon cakap tajok cite dy 2 eh...ehehe..) awat nya zie tiba2 buat entry lagu ni..??  sebab nye~ dulu mase zie wat entry pasal WaNiTa dAn SiFat2Nya ~ ade yang request suruh buat entry pasal ni lah....mEmuPuk siFat2 kEibuAn ^_^  sebab  siFat2 kEibuAn ni salah satu jugak ciri yang lelaki suke~

xtaw lah kalau yang mintax tu bergurau~ but bagi zie~ bagus jugak idea die tu..ehehehe... oh ye...yang lelaki p0n..klw nak pupuk siFat2 kEibuAn..b0leh lah bace~ ahahahaha...  ok~ tak payah nak buang mase~ sebelum zie mengarut dengan lebih panjang lagi.. meh kite teng0k satu persatu care2 atau langkah2 untuk mEmuPuk siFat2 kEibuAn ^_^  (again~ ni pandangan prof zie n sedikit kajian lah tw..ehehe..)



--> sentiase MenGamBiL beRaT or bahase melayu baku CaRinG gitu~ ehehehe.. mksud mengambil berat or caring at sini adalah~ kite kene pRihaTin lah dengan insan2 tersayang dan orang sekeliling~  alaaaaaa...ni basic je k0t..sume orang p0n bole and dah ade k0t sifat yang satu ni kan.. (xmolah ulas pnjg2..k0me tentu lagi expert bab ni...ehehehe.. ) so senang lah~ proceed k'langkah seterusnya~ ^_^

--> bertutur dengan sopan n LeMah LeMbuT... means~ cakap 2 lembut je~ nada tu lah yang penting~ xmau lah cakap kasar2 je alaa2 tomboy gitu~  ape yang di tuturkan tu pulak... mengalahkan laki~ macam tu..mane nak ade siFat2 kEibuAn nye...teng0k aje lah mak2 kite~  ade ke dowang cakap2 kasar mengalah orang laki..?? kalau yang adoo pon sebab marah je.. tapi xdak lah melampau2 sangat kan.. klw x, bukan budak je takot nanti..bapak budak p0n lari..ehehe..next~

--> biasekan untuk mengalah or beRaLah .. janganlah nak eg0 je.. even kite betul~ orang laen yang salah ~ xsalah kan kalau se2kali kite mengalah je.. buat ape nak ter0skan ego kite 2~ xdapat pape pon..sakit hati sendiri je... mengalah or beralah xbermakne kite kalah~ ^_^ maksud laen nye~ keSaBaran amat penting lah ~ 

--> belajar suKakAn kaNak2...yang ni susah sikit lah an.. kalau yang jenis allergic dengan budak.. (ahahahaha...ade ke?? ) tapi...belajar lah maen2 dengan budak2 kecik ni.. peRhaTikaN telatah dan perangai mereka.. cube utk FaHaMi dan selami jiwa budak2 ni... dan supaye kite terbiase~ cube jugak lah untuk cube uruskan bayi~ mandikan~ tukar lampin~ buat susu~  (mende2 ni yang penting ni~ xlepas step ni~ susah lah..ehehe,,.memandai je. ) sebab dengan care ni jgk kite dapat pupuk perasaan saYaNg tu.. daripada yang kasaq gelegaq tu pon...boleh jadi lemah lembut dan sangat penyayang~~ bukti eh...?? bile kite dah ser0nok buat sume tu~ dah terbiase~ make hati kite akan jadi lembut~ dan mekar kembang lah siFat2 kEibuAn tu dalam diri kite.. ^_^







p/s : xtwlah b0leh pakai ke tak ni~ eehehehe..terlebih kurang~ mintax maaf lah eh.. renung2kan dan selamat beramal...ehehe..


wink3 >_<

9 comments:

SoLy SoLicious said...

amboii..plan nk kawin dah ke?? heee

EiZaRaZiErYa said...

ahhahahaa....xde lah~ saje je gatal tangan~
ehehehe.. wink3 >_<

Freaky said...

dah bole jadi seorang ibu yang bagus ni :D

EiZaRaZiErYa said...

ahahha...insyaAllah~ wink3 >_<

kotak bulat said...

hehehe...sifat keibuan ek.. kb mmg da ad sume sifat2 ni... hahahha.. lalalal~~~ :P

EiZaRaZiErYa said...

ehehhe...untunglah kan~ tgok muke pon tw...ehhehehe..muahahaha..wink3 >_<

Benrauf said...

semoga jadi mak yang baik.

shedameor said...

da ade sume sifat2 ni *perasan jap :P

EiZaRaZiErYa said...

ehehhee...tq benrauf~
sheeda~ bguslah tu klw dah ade~ehehe
wink3 >_<