Thursday, 30 June 2011

jEmU~~!!


0LLa~  heLL0 hai semua~sumpah rindu kat korang and myl0vely blog nie~ huuuu... akhirnye~ makcik mozilla nie kasi chance zie nak gune khidmat die~ setelah kakak chr0me membengongkan diri nye~ dan alhmdulillah jugak zie b0leh nak taip entry nie~ dari tengahari tadi nak post nye~tengah taip2~ tibe2 die kate saving err0r~ grrr~ ape p0n xboleh~ sakit jiwa rage nie d'buat nye~ ok~ enough~ cukup merungut~

zie nak share pasal jEmU ~  bukan jAmu taw...jEmU~ ermm..kenape kite jEmU~ ??sebab ape kite jEmU errr..same eh..??ermm..mase bile kite pandai jEmU2 nie..?? then,  jEmU dengan muAk nie same ke?? so~ meh kite kupas satu persatu~



-- > kenape kite jEmU ?? biase nye sebab dah bosan~ dah letih mengadap hal..mende..situasi 0r peristiwa yang same tiap2 hari~

-- > mase2 0r situasi yang buat kite pandai menjEmUkan diri~ kadang kalau kite menunggu orang ke ape2 jelah~lame2 sangat p0n boleh jemu jugak~  sebab xde mende nak buat kan..?? bak kate mak zie "cemuih taw dak.." ehehe..cemuih 2 macam jemu lah~ dah letih ben0 tunggu nye~ macam zie tunggu bile b0leh bukak m0zilla nie tadi~ and bile chr0me nak ok~ grrr~ panas aty mak~

-- > same ke jEmU dengan muAk ?? biase berkaitan makanan lah~ kalau dah hari2 mengadap lauk 2..buatnye xjEmU..xmuAk..kan..?? zie dulu2 je xpandai jemu~ xreti muAk ~ pernah sebulan puase tu~ tiap2 hari berbuke dan sahur makan lauk sambal sot0ng aje~my fav 2..ehehe.. lauk2 laen ade jugak~ tapi sambal s0tong 2 wajib ade~ untuk zie je~ kuang3...sekarang nie dah pandai dah jemu2 nie~ macam xb0leh lah kalau nak makan mende same hari2~ asyik ngadap natang 2 je~ muAk lah jadi nye kan~ kui..kui..

s0~ konklusinye~ semua orang akan rase dan lalui perasaan jEmU nie~dan memang akan ade perkare yang kite xkan jemu buat or menghadap hari2~ contoh macam sekarang nie~ kite berbl0gging nie~ xde sape p0n cakap dah jEmU berblogging~ bl0gwalking~ kan..??  tapi one day~ mesty kite akan jemu jugak~ macam kesah zie dan lauk sambal sot0ng 2..muahahaha.. tapi camne p0n~ still depends on individu 2 jugak~ ape yang die nak~ macam mane yang die pilih~s0~ like always~ yang baek d'amalkan~ yang buruk d'buat hiasan~ wink3 >_<


p/s : ntah ape2 nth zie merepek nie~ idea dah habis hilang melayang2 ~ grrr~


8 comments:

Syahirah Suhaili said...

jemu dan muak..sama ke? hehe.. hampir sama kot..tp bg adiela muak tu slalu nye dah xboleh telan lagi da kot..haha..jemu tu bleh lagi :D

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha..betul lah 2~ stuju3.. ^_^

Mohd Izzar said...

nasib tak jemu singgah sini..haahah^^

kotak bulat said...

jgn jemu dgn blog kb dah le..hehehe

EiZaRaZiErYa said...

ahhaa..tq mohd izzar~
eh~ mane boleh jemu at blog kB~ dah giler pon blom tn2 jemu lagi~ kuang3..wink3 >_<

+_Miss.Jannah_+ said...

Zie kena tag kat sini :D

http://missjannahjamaluddin.blogspot.com/2011/07/jom-join-bloglist-haris-kaito.html

ArulchelseA said...

sy klau jemu...sy g jemur kain..tak pun dengar lagu jemu dari kumpulan may... kih kih kih

EiZaRaZiErYa said...

ahaha..tq miss jannah~
ermmm..cm 2 pulak eh arulchelsea..?? owh..ade eh..lagu jemu.?? xtw lah pulak..ekekeke.. =P