Saturday, 25 June 2011

hiDup BaGaiKan R0Da2


0lla~ hell0 hai~ cae passa meamoer?? apa khabaq sayang2 cek~ eehehe... ok~ just like d title~ hiDup BaGaiKan R0Da2 ~bukan roda2 kualaLumpur ye..?? ehehe.. =P kadangkala kita d'atas~ adakala kita d'bawah~ 
jadi pada malam nie~ pr0f zie~ nak mengulas sedikit lah mengenai pers0alan ini~ d'saat kita d'atas~ apa yang perlu kita lakukan?? manakala ketika kita d'bawah~ bagaimana kita nak mengahadapi nya..?? mari kita usha~

[~ketika berada d'atas~]
nie bermaksud kita sedang/sudah berjaye.m'dpt kejayaan..
---> hendaklah sentiasa bersederhana~wah~ macam pengajaran k0msas sek men dulu je..ahaks~ meskipun kita sedang naek~ sedang berjaye~ xpayah nak menunjuk2 sangat lah senang cakap~ dan kita juga hendaklah mengikut resmi padi~ semakin berisi semakin tunduk~ errr..betul ke nie..? terbalek kot~ ermm..sila rujuk sendiri kamus dewan bahase page 2210 bab 20~ ahaha...zie tipu je nie .. ngee =D
  
---> kita perlulah membantu mereka2 yang berada d'bawah~ xlupa juga bantu mereka2 yang dah mula nak jatuh 2~ kerana kita haruslah ingat dan sedar bahawa kita juga akan mengalami situasi yang sama suatu hari nanti~ tidak kire cepat atau lambat~ tapi e2 adalah satu yang pasti~

---> paling penting!! jangan mudah somb0ng dan angkuh~ jangan cepat RiAk hingga tidak mahu menerima teguran mahupun pandangan orang laen~ xmo2..xmo camnie ok~ermm..nie~ lebih kurang macam yang first tadi lah~ 

[~ketika berada d'bawah~] 
---> hendak lah bersabar dan tidak mudah melatah~ 
---> jangan asyik menyalah kan 0rang laen dan terus2an merungut2 dengan masalah yang menimpa..cubalah untuk cari penyelesaian yang terbaek..
---> penting jugak~ selepas dah b'tenang2..cubalah.. muhasabah diri..tanya pada diri sendiri mengapa kita jatuh gedebak gedebuk macam 2..?? adakah kerana alpa??b0ngkak..?? 
tanya~ dan tanya lagi~ 
---> berusaha untuk kembali bangkit dan berada d'atas~ kerana kejayaan xkan datang berg0lek2..apatah lagi berterbang2an.. ^_^ mengarut ape nie~ hurmm..

jadi~ begitulah die~ bile kita d'atas jangan lupekan yang d'bawah~ bile berada d'bawah janganlah cepat mengalah~ berusahalah untuk kembali k'atas~ dan bile dah berada d'atas semula~ janganlah pulak melupakan mereka2 yang ada d'bawah tu~ dan begitulah seterusnya~

ermmm... pr0f zie nie~ kalu tak merepek xsah~ ahahaha....again~ yang baek~ d'amalkan~ yang merepek d'ketepikan~ renung2kan dan selamat beramal~ marah pr0f izie nie aku curik tagline dy~ huhu..maap3.. =P 

wink3 >_<

13 comments:

Amiirah-Cassan said...

mira belum pernah naik roller coaster , ferris wheel dan apa2 yang best cam ni :(

kotak bulat said...

kalau ada kat tengah2 macam mane?? hehehe

EiZaRaZiErYa said...

zie pernah sekali je~ naek natang nie~ bab romb0ngan mase sekolah~ eheh..r0ller coaster bel0m naek lagi~xberanie lorh~ ehehe.. win3k >_<

EiZaRaZiErYa said...

alahai~ tengah eh..?? ermm..jarang lah ade kes macam 2 kB~ ehehe...pr0f zie dah blek lah~ nanti zie tnye dy cmne~ tulis kat next entry kot~ ehehe.. =P mengarut3..

Amiirah-Cassan said...

hehe , mira nak naik !!! hehe

EiZaRaZiErYa said...

l0mpat je dalam skrin lappy 2..naek yg dlm gmba nie~ ehehe.. wink3 >_<
xp0n~ g0ogle je~ naek lah sume~ ngee =D

alif haris said...

betul2 .. sokokng sgt ..
sbb tu ade kata-kata yg berbunyi "berbaiklah dgn orang ketika pergi ke atas kerana kita akan bertemu dgn mereka apabila turun ke bawah nnt "

Nizam Ijam said...

entry yang best :)

Nour Akmal said...

setuju..
hidup mmg mcm roda.
apa2 pun kena sllu beringat..

ArulchelseA said...

sy naik kincir kat fun fair je... kih kih kih kih

ArulchelseA said...

sy naik kincir kat fun fair je... kih kih kih kih

EiZaRaZiErYa said...

wah~ sangat putis kata2 alif 2~
tq nizam ijam~ ^_^
erm..btl 2 nour akmal~
ye aruchelsea?? xajak pon..?? eehehe.. =P

alif haris said...

hehe :) tengs