Monday, 20 June 2011

SuSaH-SusAh....~~ =.=''


haishhh~ susahnye~
susah nak tid0~ 
susah hati~
susah nak terime lah ~
sume nye susah~arghhhh~~!! *sigh



erppp3....xbaek mengeluh tau ~
olla~ hell0 hai~ ^_^ ok~xmo cakap banyak lah..
klw berdepan dengan masalah2 nie~ ape perlu kite buat..?? (cakap ala2 cikgu sekolah tadika)

kalau susah nak tido~
kalau zie~ denga zikir2..(ni lah mksd zie tido kene dod0i~ dah bese dari kecik kot..zikir2 tu wat zie tenang...kalau lagu2 bese, xjalan sangatlah..huhuhu..)

kalau susah hati~
zie pon xtwlah~ pasal zie p0n selalu susah hati~ 
tapi zie cubelah tenangkan hati ni~ cube cari hiburan~ supaye lupekan perasaan tu~denga zikir2~
lagi senang~ amek wudhuk~ solat~ doa banyak2..mintax xde pape yang buruk berlaku~
paling tidak pon~ zie akan cakap dengan mak zie~ so zie pon akn rase tenang lah~
senang citer~ luahkan rase tu kat some0ne~ ^_~

kalau susah nak terime~
bergantung pade ape yang nak d'terimakna tu~
kalau teguran orang laen~ atau pandangan owang laen~ mule2 tu memang lah kadang2 kite t'ase sangat kan~
but lame2 lupe lah~ (arini je~ es0k ok lah~ xde nye nak pk lagi dah~)
fikirlah yang orang tego kite untuk kebaikan kite~
kadang tu orang tego sebaek2 alam p0n kite terase kan..?? mulelah macam2 fikiran jahat tu..
so~ fikir positif jelah~ xboleh p0n~ cube lah...klw yang teg0 care kurang baek tu~ kene sabar lah~ 2 je lah..

kalau macam zie cakap sebelum ni pulak~ xbole time zie dah gelap~ ehehehe..now zie dah ok da~
c0z kulit pon dah mencerah kembali~ eheheehe..sebab tu lah zie kate..sabar tu penting~

alaaaa~ mende yang kite kate susah ni~ sebenarnye simple je~ kite je yang kalut sangat 
time berjumpe masalah2 camni~ xsempat nak fikir dengan waras~
terus je melulu cakap macam tu~ susah tu..susah ni~

semue bole setel lah~ perlukan sedikit kesabaran je~ macam zie pernah cakap jugak lah~ 
mengalah xbeerti kalah~ e2 jela kali ni~

wink3 >_<


p/s : nasihat diri sndri jgk sbnrnye ni~ ingat mengingatkn~ xslh kan.. ^_^ 


20 comments:

NasZ said...

nice2..huhu..

MOHD NASER.com

EiZaRaZiErYa said...

ehehe..tq~ wink3 >_<

Botak said...

kalau susah nak tido, botak minum kopi baca buku sampai tido..

kalau suasah hati, botak lari(jogging) tanpa henti..

kalau susah nak terima, tak boleh buat apa., terima je lah..

hahahaha.. :))

EiZaRaZiErYa said...

▂ ▃ ▅ ▆ 100%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

Freaky said...

kalo susah tdo, baca la buku sejarah. konpem akan tdo dengan nyenyak :D

EiZaRaZiErYa said...

memang lah klw bace2 buku ni~ dy effect mengantok~ tapi zie jenis suke membace~ ehehe..lambat ket effect dy~ kadang tu xdak langsung~ huhu.. ^_^

shahrihan said...

Rihan mudah tdo...xde mslh ngn tdo...msuk je blik letak kepala atas batal..terus terlelap...hehe
lau ada masalah rehan wat relaks je...settlekan dgn baik...yg penting ada kesabaran...pasti selesai mslh tu... ^_^

EiZaRaZiErYa said...

ehehe..bguslah cm 2...zie kadang klw dah sush aty~ cm 2 lah..ape p0n xboleh...ehehe..wink3 >_<

ArulchelseA said...

sy susah nak siyes... kih kih kih

meisnani said...

heyyy azie... i blogwalking ur blog just now...
makin nice la...
weweiiiit...
hehhehe... n ur post psl ney pown best taw..
law susah nk tdow, org salu ckp
kire kmbing biri2 la apewla kan...
haa nani de care len...
pe kate azie try mgadap lmpu, nty kmfem mate pdih n trus ase nk tdow.... ahahhahaa
tp efek dye rosak mate la... aahahhaa

mish nadeya said...

susa hati sebub bf cane ulax ? hee~

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Yup, dnt give up okay..find the solution :D

EiZaRaZiErYa said...

ArulchelseA ~ susah nak seyes ni pon payah jgk kadang tu~ ehehe..nt kgsi tips bg seyes pulak~ khas utk ArulchelseA ehehe

meisnani ~ ehehe..tq dear~ kire biri2 eh..xpernh try pulak~ ehehe..pndg lmpu.?? adeh~ xmolah~ rosak mate~ huhu..mate sht ag ni~

mish nadeya ~ klw bf~ ermm..nanti zie inbox fb lah~ehehe..

wink3 >_<

EiZaRaZiErYa said...

yups~ btl 2... Fee Hafeezah ketuk keyboard (pnjg btl name~ ehehe ) wink3 >_<

cikida said...

dekatkan diri dengan Tuhan,,insyaALLAH hati tenang,,em sush tdo ea.cian awk..jgn pk byk sgt k..chill..

EiZaRaZiErYa said...

huhuhu...2 lah~ thnks 4 d advice dear~ wink3 >_<

Ms Fai Ayie said...

salam perkenalan zie...

fai pn baru jer ditimpa ujian. fil msuk ward, dktor suspect kanser. seminggu jgk la ulang alik hspital. dlm pada tu fai mmg byk sgt minta & doa padaNya... alhamdulillah, lepas seminggu fil dh leh keluar hspital. dktor ckp tu bkn kanser tpi hanya ketumbuhan...
kte kena percaya "sabar itu indah"... jgn putus asa mohon padaNya... peringatan untuk dri fai jgk...

EiZaRaZiErYa said...

alhmdulillah~ yups~ zie suke kata2 tu "sabar itu indah" saling mengingatkan~ tme kseh~

shedameor said...

kalau susah tido, sheda berangan kahwen je. kompem lena :)

EiZaRaZiErYa said...

ahahaha..semalam dah berangan ape sume x lut lah~ ehehe.. wink3 >_<