Sunday, 19 June 2011

tips~ meNgekaLkan HubuNgan ( b'Thn LamE )


olla~ hell0 hai sume~ c0mo esta..?? apa khabaq..??  ehehe..oraitlah...tak mau mukadimah panjang2..jom usha tips2 yang prof zie nak kasi..ehehe.. (perasan sungguh lah~ =P ) tips ni untuk laki perempuan. 2,2 boleh.. simple je~  semudah 1,2,3 (pasal ade 3 je pon tips nye~ ^_^ ) ringkas dan padat :-

1 * pH0t0 album~ 
setiap kali jmpe~ at least ade lah capture skeping gmba~ (nak amek banyak2 lagi lah digalakkan~ ) pose comel2..lagi happening lah album tu nanti~(escpecially yg jarang jmpe ni lah..yg dok jauh2..) then, cuci/ print..simpan kan dalam album~ notes kan tarikh~ klw nak details~ and klw lah masih ingat~ klw x, just tulis serbe sikit about ape yang  jadi ary 2..ape jadi sebelum, semase n selepas gamba tu d'capture~so..bile tgok blek..mesty kite tersenyum sengih2... secare xlangsung.. buatkan kite makin sayang kat yang tersayang tu.. ^_^

better kasi lelaki yang pegang~ pasal klw perempuan simpan nak buat ape..?? memori owang ppuan ni lagi kuat berbanding owg laki pasal date2 ni..ehehe..  klw x pon..buat 2 lah..sowang satu simpan~ senang cite.. klw soft coppy pon bole.. but nanti klw hilang..kne virus..dah xde langsung lah kenangan2 tu.. lagipon laen lah ase dy klw simpan gamba dalam photo album ni~ xcaye..?? ce try~ ehehe..

2 * phone call/ video call .etc ~
klw baru2 in relationship 2..memang lah..hari2 tep0n pon xpe~ ..xkesah nye..but lame2..?? lebih banyak sms je kan..so...xdapat call selalu pon~ but try lah~ call 2,3 kali seminggu~ samada malam, sebelum tido~ or pagi2..mase die bagon tido~ kind of romantik jugak kan wat camni..?? so..memang mengeratkan lagi lah hubungan tu.. because~ owang laki ni, (ppuan pon ade jgk) kadang2 dowang lagi pandai or banyak cakap dalam phone berbanding berdepan2.. so~ senang kate~ perbualan tu lagi mesre dalam tepon...even berdepan2 pon dah mesre gitu..so~ dalam phone lagi lah..mungkin jugak faktor lame xberborak~ or lame xberjumpe tu yang buatkan perbualan dalam tepon 2 lagi mesre~ no k0men lah~ ^_~

3 * imbau nostalgia~
kalau ade mase2..either dalam phone~ or mase berjumpe~ imbau2 lah kembali nostalgia~or kenangan2 kamu dan si dia~ xkesah lah nak kenang dari awal berjumpe~or ingat2 kembali saat2 indah, terindah yang pernah kome lalui~bile wat camni~ kasih sayang tu kembali kembang harum mekar subur mewangilah~ehehehe xpercaye..?? ce try buat ~ ngee =D 







sekian dulu lah dari pfor zie~ ehehe.. renung2kan dan selamat beramal...

wink3 >_<

10 comments:

kotak bulat said...

hehehe... kb sehari 3 4 mesej je.. dia busy je.. letk gambr kt purse pling senang nk ingat kan..

EiZaRaZiErYa said...

eheheh...yeke..?? alaaa..xpelah..klw cm 2 reason dy~ kb pon phm an..ehehe...a'ah...dlm dlm purse 2 wajib le..sume owg pon ade wat an...ehehe..wink3 >_<

shedameor said...

sheda tak letak pon gambar dalam purse. hehe

EiZaRaZiErYa said...

owh xde eh..?? xlame lah 2...ehehe..bab zie pon..dah dekat setahun ngn dy bwu ade gmba dy dlm purse~ ehehe..but gmba zie~ dah lme dlm wallet dy~ ehehe.. wink3 >_<

Aflina Affandi said...

Hey dear , jemput join contest

http://thisnotyours.blogspot.com/2011/06/wohoo-jom-join-contest.html :)

EiZaRaZiErYa said...

ehehe..tq jemput~ insyaAllah nt zie join~ wink3 >_<

Mrs. Farhan said...

Menarik la entri zie. Sume penah buat, kecuali yg no.1. Hehhehe. Nanti nak try lah. Nak wat hadiah besday kat dia. =P

Nini Hartini said...

ambil gambar byk2 nnt time putus meraung tgk kenangan2 tu. hehehe... sorry dik, tp tips2 ni utk kapel belum kawen kan? hopefully tips2 ni tak menyumbang kpd kemaksiatan. takut adik dpt saham dosanya sekali...maaf..sekadar teguran.

EiZaRaZiErYa said...

mrs farhan~ owh yeke?? eheh..
kak nini hartini~ huhu..part 2 no komen lah..urmm..xpe~ tme kseh atas teguran~ zie xde niat wat tips ni utk k'arah 2 pon~ mnde2 ni positif je..harapnye readers pon xpk k'arah laen lah~ again~ thnks~

@remar said...

hahaha...best2...